You are here
Home > Alte sporturi > ÎNOT Cum l-a pierdut Baia Mare pe Robert Glință, înotătorul de aur al României!

ÎNOT Cum l-a pierdut Baia Mare pe Robert Glință, înotătorul de aur al României!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Robert Glință, alături de David Popovici, este noua speranță a înotului românesc, după ce ani de zile, înotul românesc a intrat într-un con de umbră. Puțini știu, iar pentru cei care știu le reamintim, Robert Glință a fost elev al Liceului cu Program Sportiv din Baia Mare, este un piteștean la origine, născut în data de 18 aprilie 1997. După ce „prins” inițiarea în tainele înotului sub îndrumarea profesorului Florin Puia, a trecut la înotul de performanță, fiind legimitat la CSM Pitești sub îndrumarea antrenorului Viorel Ciobanu, activând pentru CSM Pitești în perioada 2006-2013.

În anul 2013 se hotărăște să se mute, fără familie, în Baia Mare, pentru a fi pregătit de ADRIAN GHERGHEL, noul ex-director de LPS Baia Mare, el activând, în continuare, pentru CSM Pitești din motive birocratice, până în anul 2015. După absolvirea liceului din Baia Mare, Robert Glință este admis la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Cluj Napoca, și se tranferă CS Universitatea Cluj, secția natație, continuând antrenamentele la Baia Mare.

Robert Glință a fost primul sportiv român calificat la JO de la Tokio, unde s-a calificat în finala de 100 m spate, ocupând locul 8. Este campion european la Budapesta și are zeci de recorduri doborâte, atât la juniori cât și la seniori.

În primăvara anului 2017, Robert Glință făcea o serie de acuzații, fostului său antrenor și directorul LPS Baia Mare, pe care presa centrală le-a preluat imediat:

Robert Glință: „Nu am semnat alte deconturi, în afară de pontajul de masă și cazare la competiții. Am aflat mai târziu că ÎN NUMELE MEU s-au decontat cantonamente scumpe, chiar și de 1.500 de euro, dar banii nu au ajuns la mine. Nu numai că nu am semnat pentru ei, nu numai că nu mi s-a spus de ei, banii au rămas la fostul meu antrenor ADRIAN GHERGHEL, în condițiile în care eu nu am participat la astfel de acțiuni!” (Gazeta Sporturilor 17 mai 2017)

Articolul GSP Adrian Gherghel: „Nu am furat niciodată”!

De asemenea, Robert Glință a mai spus atunci că,de la CS universitatea Cluj a încasat doar contravaloarea deplasărilor la campionatele naționale și a premiilor atunci când a fost cazul, dar de smecheriile acuzate de sportiv la adresa ex-antrenorului său nu a știut! De fapt, acesta A FOST ȘI MOTIVUL pentru a rupt colaborarea cu Adrian Gherghel și LPS Baia Mare!!!!

„Acesta este unul din motivele pentru care m-am despărțit de el și de club, fiindcă el a reținut banii, fiindcă am înțeles că și clubul ar fi decontat multe servicii de care eu nu am beneficiat”, a declarat, pentru Ziarul de Cluj, Robert Glință!

La vremea respectivă, Adrian Gherghel s-a rezumat doar să declare că „Nu am furat niciodată!”, cu privire la acuzațiile aduse de fostul său elev!

Cu nota 4,60 obținută la concursul pentru ocuparea postului de director la LPS Baia Mare, Adrian Gherghel, continuă un război, dus împotriva celor care au„complotat” împotriva lui! Un război din care nu are nimeni de câștigat, iar climatul în liceul este unul extrem de tensionat, care nu este proprice pregătirii sportivilor și performanțelor, performanțe pe care, noi iubitorii de sport din Baia Mare le așteptăm!

Sursa foto: pagina personală de facebook Robert Glință

NOTĂ: Cei care se simt nedreptățiți de conținutul articolului pot și vor primi dreptul la replică în conținutul BaiaMare Sport.

Lasă un răspuns

Top