You are here
Home > Fotbal > BOMBĂ LA RECEA! Cuplul Buia-Mic a fost DEMIS! Ciprian Danciu este noul antrenor!

BOMBĂ LA RECEA! Cuplul Buia-Mic a fost DEMIS! Ciprian Danciu este noul antrenor!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster

BOMBA  a explodat la Recea! Cuplul de antrenori format din Romică Buia și Ovidiu Mic a fost demis de conducerea administrativă a echipei, imediat după înfângerea de la Bistrița (0-1 cu Gloria). Nu este nici un secret pentru nimeni, echipa patronată de Primăria din Recea și-a anunțat, la începutul sezonului intenția de a promova în Liga 2, mai ales după ce Consiliul Județean Maramureș a aprobat finanțarea echipei patronate de Florin Gherasim cu 300.000 lei până la finalul turului de campionat, după care, dacă echipa se află în grafic, cu șanse la promovare, finanțarea să continue.

După ce au preluat frâiele echipei în 2014, cuplul de antrenori Romică Buia – Ovidiu Mic a fost demis în această săptămână, din cauza rezultatelor neconvingătoare, părerea conducerii administrative ale echipei fiind că formația din Recea ar fi trebuit să ocupe la această dată prima poziție. Deși, la sfârșitul sezonului competițional trecut ACS Fotbal Comuna Recea pierdea prima poziție a clasamentului în detrimentul echipei Csikszereda Miercurea Ciuc, care a și promovat în Liga 2, după o serie de partide în care rezultatul a fost cel puțin suspect, Romică Buia și Ovidiu Mic nu au fost demiși, ba mai mult, le-a fost propusă în vară, prelungirea contractului. Echipa a început bine campionatul și chiar a condus seria 5 din Liga 3, dar se pare că înfrângerea de la Bistrița le-a fost fatală cuplului Romică Buia-Ovidiu Mic. De altfel, înfrângerea de la Bistrița este prima pentru ACS Fotbal Comuna Recea în actuala ediție de campionat, după 10 etape scurse, echipa ocupă locul 2 în clasament cu 21 de puncte, la un singur punct distanță de liderul Luceafărul, cu 22 de goluri marcate și 10 goluri primite. Pe propriu teren ACS Fotbal Comuna Recea, sub bagheta lui Romică Buia și Ovidiu Mic au pierdut un singur punct (2-2 cu Unirea Alba Iulia), 4 partide s-au încheiat cu victorii: 2-1 cu Metalurgistul Cugir, 8-2 (!) cu Industria Galda, 2-0 AFC Odorheiu Secuiesc și 2-0 cu Viitorul Șelimbăr. În deplasare, echipa a pierdut patru puncte până la meciul cu Bistrița (1-1 la Baia Mare cu Minaur și 0-0 la Zalău), în rest numei victorii, printre care și cu liderul Luceafărul: 4-3 la Oradea, 1-0 la Sănătatea Cluj.

Contactatați telefonic, atât Ovidiu Mic, antrenorul secund, cât și primarul Octavian Pavel au confirmat despărțirea amiabilă din cauza rezultatelor echipei. Începând din această sătămână, noul antrenor al echipei ACS Fotbal Comuna Recea este Ciprian Danciu, fost jucător la FC Baia Mare între anii 1993-1999. Nici nu  aveau prea multe soluții (din zonă), conducerea administrativă, care astfel s-au orientat către un antrenor dornic de afirmare, cu foame de performanțe sportive, un profesionist care știe cu ce se mănâncă fotbalul, conștient de obiectivele echipei. Preluare echipei de către Ciprian Danciu este și o provocare pentru fostul fotbalist băimărean, iubitorii fotbalului din Baia Mare și-l amintesc cu plăcere pe Danciu de când a evoluat sub culorile galben-albastre. Ciprian Danciu a mai evouluat și la Phoenix Baia Mare (1994), Rocar București (1999-2000), Universitatea Craiova (2000-2002), Dinamo București (2002), Astra Giurgiu (2003), Oțelul Galați (2003-2004), FC Argeș (2005-2006), Alarabi Sports Club (2006-2007) și Gloria Bistrița (2007-2008). Ca antrenor a trecut pe la FC Baia Mare (2010-2013), Cetatea Tg. Neamț (2013-2014), FC Kiss 2015 (2015-2018) și Electrica Baia Mare (2018).

Cert este că, după cum se vede, Ciprian Danciu nu va avea o viață ușoară la Recea, presiunea pusă de conducere pe obiectivul de a promova în Liga 2, fiind evidentă! Mult succes, Ciprian Danciu!

Sursa: wikipedia.org 

Lasă un răspuns

Top