You are here
Home > Opinii > bârfa SPORTIVĂ – doisprezece

bârfa SPORTIVĂ – doisprezece

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

bârfa SPORTIVĂ – doisprezece

Fotbalul nostru cel de toate zilele, bată-l vina! Fotbalul băimărean e cu probleme în orice parte te-ai uita, și nu avem altceva de făcut decât să bârfim ceea ce lumea vorbește pe la colțuri. Adică, nici fotbalul feminin din Baia Mare nu e ok? Se pare că lucrurile nu sunt nici pe departe clare acolo, deși astăzi el este condus de colegul nostru Daniel Pop.

De fapt, problemele pornesc cu mult înainte, de pe vremea când erau bani puțini la echipă, dar formația băimăreană activa în prima divizie a țării, și mai avea vreo 5 echipe de junioare înscrise în competiții. Acuma cu bani mai mulți, echipa ocupă poziția a 5-a în Liga 2, și (mai) are doar o singură echipă de junioare înscrisă în campionat.

Vara trecută când Fotbal Feminin Baia Mare trebuia să depună dosarul de licențiere pentru Liga 1, clubul a primit din partea FRF un „ajutor” de vreo 10.000 euro tocmai pentru acest dosar de licențiere. Se pare că clubul a înacasat bănuții dar tot nu s-a înscris în prima ligă, drept pentru care anul acesta evoluează, fără prea mare succes, în eșalonul secund.

Finanțatorul principal al echipei este CJ Maramureș care de la 0 lei finanțare în primul an de mandat al lui Ionel Bogdan a ajuns la circa 150.000 lei după ce s-a schimbat vechea conducere cu actuala conducere la club. Plus banii care mai vin de la UEFA via FRF pentru juniori, cred că bugetul clubului ajunge la vreo 300.000 lei pe sezon.

De fapt, lucrurile nu sunt foarte clare nici în ceea ce privește conducerea clubului iar lumea bârfește că actuala conducere este aleasă ilegal, și că ar fi pe rol vreo 3 procese legate de legalitatea alegerilor, dar și alte aspecte nedezvăluite. În atare condiții, nu e de mirare că jucătoarele fug de Baia Mare ca dracul de tămâie, asta în timp ce Venus Maramureș reprezintă CFR Cluj în Liga 3, și are vreo 5-6 echipe înscrise în competițiile organizate de FRF, și fără datorii financiare.

Din punct de vedere sportiv ar fi extrem de benefic o fuziune între cele 2 echipe de fotbal feminin care să producă performanță la nivelul primului eșalon fotbalistic. Drumul e lung și întortocheat până acolo. Până una alta, după modelul primarului interimar Doru Ioan Dăncuș cu audit comandat la clubul Minaur se pare că unul asemănător este așteptat și la Fotbal Feminin Baia Mare. Președintele Daniel Pop are probleme serioase pe cap și trebuie să redreseze corabia până nu e prea târziu, iar unele orgolii politice sau nepolitice, personale sau impersonale trebuie să dispară în folosul fotbalului feminin băimărean.

Aceasta este o bârfă sportivă, nu a putut fi verificată din mai multe surse, și trebuie luată ca atare, fără a avea pretenția că deținem adevărul absolut!

Până la următoarea zi de bârfă sportivă, nu uitați că o zi fără bârfă (sportivă) e o zi pierdută!

Lasă un răspuns

Top