You are here
Home > Uncategorized > BARAJ LIGA 2 Se putea mai mult! Calificarea se joacă la Dej: Minaur Baia Mare – Unirea Dej 0-0

BARAJ LIGA 2 Se putea mai mult! Calificarea se joacă la Dej: Minaur Baia Mare – Unirea Dej 0-0

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Sâmbătă 8 mai 2021, Stadionul Municipal „Viorel Mateianu” din Baia Mare a fost gazda manșei tur a primului baraj de promovare în Liga 2, dintre echipele Minaur Baia Mare și Unirea Dej. Partida s-a încheiat nedecisă, cu un rezultat alb, la capătul celor 94 de minute nici o echipă nereușindă desprinderea!

Așteptată cu sufletul la gură de toți iubitorii fotbalului din Baia Mare, partida dintre Minaur Baia Mare și Unirea Dej a fost una echilibrată, pe ansamblu, cu un plus pentru formația antrenată de Vasile Miriuță, care a avut marile ocazii de gol în prima repriză. În mitanul secund nici o formație nu și-a trecut în cont vreo mare ocazie de gol. Arbitrajul timișoreanului George Cătălin Roman a aprins spiritele în ambele tabere. Mai mult, în min. 28 băimărenii au solicitat o lovitură de la 11 m la un fault în careu asupra lui Alexandru Pop.

Partida a încput promițător pentru băimăreni care au ratat prin Hațiegan chiar în min.3, șutul său din colțul careului de 6 m trecând peste poarta apărată de Dorin Farcaș. Unirea Dej și-a jucat foarte bine cartea tactică gândită de tânărul antrenor Dragoș Militaru, fiind o echipă foarte bine așezată în teren, o echipă scurtă, fapt care a îngreunat construcția la mijlocul terenului pentru băimăreni, care nu au reușit să combine eficient. De fapt, jocul a fost presărat pe toată durata partidei de numeroase greșeli individuale și multe faulturi. În min. 25 Minteuan încearcă și el poarta dejeană dar șutul său trece peste poartă. Singura combinație de mare efect s-a consumat în min. 24, când Vasile Pop îl lasă în postură de singur cu portarul pe Hațiegan dar acesta ratează incredibil deschiderea scorului, Dorin farcaș respinge cu piciorul o minge pe care scria 1-0. În min. 28 Alexandru Pop este faultat în careu dar centralul George Cătălin Roman îi arată caronașul galben pentru simulare atacantului băimărean. Șutul lui Vasile Pop de la 18 m este blocat de apărarea dejeană care respinge în corner (min.30). În min. 37 Mircea Donca șutează puțin peste poartă de la 20 m, după o serie de briblinguri reușite printre apărătorii adverși.  În Min. 40 Ciprian Duruș încearcă și el vigilența lui Farcaș dar portaul dejean este la post. Ultima fază importantă a primei reprize și a partidei s-a consumat în min. 45 când Alexandru Pop singur cu portarul trimite de la 16 m peste poarta lui Farcaș

După pauză, oaspeții echilibrează jocul dar nu reușesc să fie periculoși în atac, iar băimărenii nu reușesc să combine și să construiască o fază de atac care să aducă golul izbăvitor. Partida se încheie cu un nedorit 0-0, iar calificarea se va juca la Dej. Pentru accederea în următoarea fază a Barajului de calificare în Liga 2, echipa lui Vasile Miriuță trebuie să înscrie la Dej și să nu piardă! Antrenorul Vasile Miriuță declară că este mulțumit de prestația echipei sale din prima repriză, ceea ce îi dă încredere că Minaur Baia Mare va obțina calificare în următorul Baraj, chiar dacă misiunea se anunță a fi una extrem de dificilă.

Vasile Miriuță – antrenor principal Minaur Baia Mare, declarații după meci:

MINAUR BAIA MARE – UNIREA DEJ  0-0

Stadion Municipal „Viorel Mateianu” Baia Mare

Arbitri: George Cătălin Roman (Timișoara) – centru; Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj), Călin Cimpoieru (Lugoj) – asistenți; Rezervă: Adrian Pal (Oradea).

Observatori FRF: Sajtos Laszlo (Sibiu), Vasile Rad (Arad).

Cartonașe galbene: Alexandru Pop (28), Krisztian Szekely (63), Ciprian Duruș (76) / Alex Blaj (17), Florin Blaj (72), Adrian Pop (80), Mihai Kereki (81), Cristian Chira (87).

MINAUR BAIA MARE: Alexandru Gudea – Ciprian Duruș (Adrian Popa 86), Alexandru Core, Bogdan Matei, Krisztian Szekely, Paul Nistor, Mircea Donca (Valer Giurgiu 86), Bogdan Minteuan (Șerban Tirlă 83), Vasile Pop (Cosmin Berindea 71), Alexandru Pop, Andrei Hațiegan (Andrian Zaluschi 71). Rezerve neutilizate: Karoly Fila – Răzvan Lupu, Denis Matei, Claudiu Vereș. Antrenori: Vasile Miriuță (principal), Vlad Ungureanu (secund), Vlad Țăran (preparator fizic).

UNIREA DEJ: Dorin Farcaș – Ionuț Rus, Alex Bla, Denis Ros, Marius Cătinean, Angelo Ciocan (Sebastian Serediuc 46), Ionuț Frăsineanu, Adrian Pop, Cristian Chira (Alexandru Pap 87), Florin Blaj (Andrei Peter 90+3), Mihai Kereki. Rezerve neutilizate: Ștefan Georgescu – Virgila Sabo, Eduard Meszaros, Andrei Pop, Bogdan Pop, Raul Papp. Antrenori: Dragoș Militaru (principal), Moundir Moussaddak (secund).

Sursa foto: CS Minaur fotbal

Lasă un răspuns

Top