You are here
Home > Fotbal > Avancronică de matineu – UTA vizează a treia victorie la rând, derby-ul rundei se joacă în Trivale

Avancronică de matineu – UTA vizează a treia victorie la rând, derby-ul rundei se joacă în Trivale

Ioan R. Ster 

Etapa 3 din Liga 2, care își va consuma meciurile sâmbătă, duminică și marți, mai aduce cu ea un șoc! Sportul Snagov echipă cu grave probleme financiare și aflată în insolvență, va fi preluată de omul de afaceri Ovidiu Adrian Onosă, cel care până acum se ocupa de destinele vestitei Carmen Bucrești, cea care a câștigat Liga 4 pe Municipiul București în dauna echipei Armatei, Steau București, dar ratase promovarea în Liga 3 la baraj. Odată cu această modificare în acționaratul clubului, echipa se va numi începând cu vara viitoare Carmen București, iar echipa din Liga 4 să renunțe la competiția capitalei (Sursa: http://www.liga2.prosport.ro ).După două înfrângeri consecutive în primele două etape, 1-2 cu Viitorul Tg. Jiu și 0-3 cu FC Argeș, Sportul Snagov se deplasează la Buzău pentru duelul cu echipa lui Ilie Stan. Cu 5 noi transferuri provenite de la Carmen București, Valeriu Răchită, antrenorul Sportului, nu prea poate face minuni pe ultima sută de metri, așa încât orice punct smuls Gloriei Buzău chiar în fieful său ar putea fi considerată o surpriză. O surpriză pe care suporterii buzoieni nu și-ar dori, mai ales acum când echipa lor favorită se află pe un nesperat loc 3, cu maximum de puncte după 2 etape.

Pe terenul sintetic de pe Motorului, UTA așteaptă vizita nou-promovatei Csikszereda Miercurea Ciuc, echipă care a administrat un sec 3-0, echipei fraților Herea, Metaloglobus București, dar a pierdut la limtă prima etapă, în deplasarea de la Buzău (0-1). Forma foarte bună de început de sezon a echipei antrenate de Laszlo Balint (cel care a și antrenat echipa din Miercurea Ciuc), dar și moralul excelent care îl au după victoria din deplasare de pe „Ilie Oană” din Ploiești, fac din echipa arădeană favorită certă la obținerea celor 3 puncte, rămâne de văzut dacă elevii lui Valentin Suciu își vor vinde scump pielea sau UTA își va îndeplini „norma” de 3 goluri pe meci!

Derby-ul rundei se va disputa marți 20 august, în Trivale, acolo unde FC Argeș va primi vizita studenților clujeni de la Universitatea. Amândouă echipele vin după câte o victorie de 3-0,  FC Argeș pe terenul celor de la Sportul Snagov, iar șepcile roșii în partida cu Viitorul Tg. Jiu de pe Cluj Arena. Cele două echipe, cu pretenții anunțate de a ataca locurile fruntașe care duc în prima Ligă, nu concep nici un pas greșit, și țintesc victoria, mai ales după ce prima etapă au cedat amândouă puncte prețioase: FC Argeș cu Ripensia în Trivale (1-2), iat „U” Cluj în Valea Domanului (0-2 cu CSM Reșița). De aici și gradul mare  de atractivitate al acestui derby, altădată de tradiți, care se disputa sub soarele Diviziei A.

Dunărea Călărași va juca pentru prima oară în acest campionat pe teren propriu, împotriva echipei lui Flaviu Stoican, Petrolul Ploiești, o altă echipă cu pretenții de promovare, și care se duce la malurile Dunării cu orgoliul rănit, după înfrângerea nedreaptă și usturătoare administrată de liderul UTA Arad. Din nou, un meci pe muchie de cuțit, cu pretenții la un spectacol fotbalistic la nivelul Ligii 1, în care amândouă echipele vor ținti toate cele 3 puncte.

Turris Turnu Măgurele, o altă surpriză a începutului de campionat, locul 2 după 2 etape cu maximum de puncte, întlnește Rapid București, cu un Rapid care pare că și-a găsit viteza de tren inter-city, și nu cea de marfar din prima etapă. Și partida de la Turnu Măgurele poate fi considerată un derby, al nou-promovatelor, care au pornit bine în noul sezon, elevii lui Pancu fiind la prima deplasare în acest campionat, un meci în care fiecare echipă va încerca să-și tranșeze maximum de puncte în favoarea sa.

În Valea Domanului, CSM Școlar Reșița pare să aibă o misiune facilă în fața echipei Pandurii Tg. Jiu, o echipă aflată în degringoladă totală, cu probleme financiare, și mai nou, cu scandalul legat de denumirea Pandurii, pe care Nicolae Sarcină o revendică pentru noua sa echipă Viitorul. Cred că la Reșița se va pune problema doar a scorului cu care elevii lui Leontin Doană vor câștiga partida. Ceea ce înseamnă că CSM Reșița va rămâne acolo sus în clasament, unde, deocamdată n-au ajuns echipele cu pretenții.

Apropo de Viitorul Tg. Jiu…echipa lui Nicolae Sarcină, încropită din jucătorii de la Luceafărul Oradea, cea care s-a retras din campionat cu câteva zile înainte de startul sezonului, va juca acasă împotriva echipei lui Laurențiu Roșu, CS Mioveni. Argeșenii ar fi putut avea și ei maximmum de puncte dacă Vădrariu nu ar fi înscris din penlaty în minutele de prelungire, așa încât vor să repete isprava din prima etapă când au câștigat în deplasarea de la Timișoara.

Cu 2 înfrângeri în 2 etape Metaloglobus așteaptă vizita elevilor lui Alexandru Pelici, Ripensia Timișoara pentru a contabiliza primele puncte din actuala ediție de campionat. Doar că înfrângerea cu CSM Gloria Buzău în Ciarda Roșie (1-2), nu a picat prea bine timișorenilor care se văd nevoiți să recupereze punctele pierdute pe teren propriu, chiar în Capitală. Ripensia Timișoara va juca, așadar la victorie în duelul cu Metaloglobus, și ne așteptăm la o partidă cu goluri multe.

După victoria clară obținută etapa trecută la Tg. Jiu, studenții timișoreni de la ASU Politehnica, nu mai vor să piardă puncte pe teren propriu, și așteaptă echipa lui Marius Baciu, Daco-Getica București cu gândul la victorie. O victorie care pare normală în condițiile în care fotbaliștii din Colentina, se află și ei în subsolul clasamentului, locul 19.

În fine, dar nu în cele din urmă, o partidă extrem de interesantă se va disputa la Chiajna, unde Farul Constanța va întâlni Concordia. Un duel Adrian Falub-Ianis Zicu, al antrenorilor celor două echipe, este la fel de interesant ca și bătălia din teren, acolo unde jucătorii celor două formații vor juca pentru toate cele 3 puncte. Farul își dorește să rămână în plutonul fruntaș al clasamentului, iar Concordia Chiajna vine după o înfrângere cu 3-1 în Regie în fața Rapidului, într-un meci în care au condus cu 1-0.

O etapă a treia interesantă, în care așteptăm confirmări, dar și surprize, așa cum îi stă bine unei competiții disputate așa cum se anunță a fi acest sezon din Liga 2! 

Lasă un răspuns

Top