You are here
Home > Alte sporturi > ATLETISM MASTERS Carol Farcaș ratează finala probei de 200 metri plat

ATLETISM MASTERS Carol Farcaș ratează finala probei de 200 metri plat

 

 

 

 

 

Alin Boțioc 

Carol Farcaș ratează finala probei de 200 metri plat

Duminică, în cea de-a doua probă a Campionatelor Mondiale de Atletism Masters în Aer Liber de la Pescara – Italia, băimăreanul Carol Farcaș decanul de vârstă din lotul de 73 de atleți ai lotului României, a luat startul în semifinalele probei de 200 metri plat, probă la startul căreia s-au aliniat cei mai buni 16 atleți de la această categorie de vârstă (masculin 75 de ani).

Din păcate Carol Farcaș a terminat cursa pe poziția a patra ratând cu timpul de 35.07 de puțin calificarea în finală, timpul germanului Adorf Friedhelm fiind cu 4 secunde și 5 zecimi mai bun.

Alături de sportivul nostru la startul primei serii aveau să fie prezenți primii doi medaliați ai acestei probe de 200 de metri plat; italianul Livio Bugiardini (28.86) respectiv medaliatul cu argint Ulrich Becker (30.04), în timp ce celălalt german Adorf Friedhelm calificat în finală de pe poziția a treia, a terminat cursa pe șase cu timpul de 31.21.

Pentru atletul de 76 de ani urmează cu șanse reale la o medalie, proba de 4 X 100 de metri ștafetă, Carol Farcaș fiind cel ce va alerga în primul schimb, urmat de de bucureșteanul Vasile Georgeescu, timișoreanul Marcel Grigorescu respectiv Nicolae Căploiu din capitală. În acest moment în clasamentul pe națiuni România ocupă locul 25 din totalul celor 32 de națiuni medaliate, cu un total de 3 medalii (1 de aur – 1 argint și 1 bronz).

Lasă un răspuns

Top