You are here
Home > Opinii > ZERO LEI Suma alocată de MTS după rectificarea bugetară din august pentru CNS Lascăr Pană!

ZERO LEI Suma alocată de MTS după rectificarea bugetară din august pentru CNS Lascăr Pană!

 

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Așa cum am arătat în ancheta jurnalistică sportivă „Sportul maramureșean în derivă”, Complexului Sportiv Național „Lascăr Pană” din Baia Mare nu i-au fost alocate nici o sumă de bani pentru investiții în anul 2020, asta după ce în 2019, mult hulitul Guvern PSD a alocat acestei structuri sporive peste 6 milioane de lei. 

Ca atare, toate investițiile la Sala Polivalentă „Lascăr Pană”, terenul de atletism, Hotelul Sport, etc AU FOST OPRITE! BaiaMare Sport a vrut să afle direct de la sursă dacă în urma rectificării bugetare din 14 august 2020 s-a corectat acestă „greșeală”, iar investițiile prevăzute la Complexul Sportiv Național „Lascăr Pană” vor continua. Veștile sunt proaste: Guvernul de dreapta al PNL nu alocă nici un ban investițiilor la CNS „Lascăr Pană”, proștii de băimăreni urmând a se descurca cum pot…dacă pot!!!

Deși am solicitat un răspuns încă din 17 august 2020, abia pe 6 octombrie onor ministerul condus de Ionuț Stroe a catadicsit să răspundă. Astfel, în răspuns se arată că Bugetul Ministerului Tineretului și Sportului pe anul 2020 a fost suplimentat cu suma de 8.400.000 lei, prin Ordonanța de Urgență nr. 135/14.08.2020, această sumă reprezentând atât credite de angajament cât și credite bugetare, destinată pentru acoperirea cheltuielilor efectuate de instituțiile subordonate ale Ministerului Tineretului și Sportului cu carantinarea persoanelor în perioada stării  de urgență și a stării de alertă în centrele de agrement aflate în administrare”!!! Cam mari aceste cheltuieli…

Ce are de spus „Planul lui Bogdan” referitor la acest aspect și la situația sportului din Maramureș, care, apropo nu este o prioritate pentru Domnia Sa????

Vă prezentăm mai jos răspunsul Ministerului Tineretului și Sportului, venit cu o întîrziere de 40 de zile(!!!):

„Având în vedre adresa dumneavoastră înregistrată cu nr. 8436/17.08.2020 prin care solicitați informații de interes public, vă comunicăm următoarele:

  • Ministerului Tineretului și Sportului i s-a suplimentat bugetul cu suma de 8.400 mii lei prin Ordonanța de Urgență nr. 135 din 14 august 2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, modificarea unor acte normative și stabilirea unor măsuri bugetare;
  • Conform art. 10 din OUG nr. 135/2020 și din influența prevăzută în Anexa nr. 2 a aceluiași act normativ, în bugetul Tineretului și Sportului, la capitolul 65.01 „Învățămînt” titlul 51 „Transferuri între unități ale administrației publice”, suma de 8.400 mii lei, reprezentând atât credite de angajament, cât și credite bugetare, este destinată pentru acoperirea cheltuielilor efectuate de instituțiile subordonate ale Ministerului Tineretului și Sportului cu carantinarea persoanelor în perioada stării de urgență și a stării de alertă în centrele de agrement aflate în administrare;
  • În urma rectificării bugetare, Complexului Sportiv Național Lascăr Pană NU I-AU FOST ALOCATE FONDURI din bugetul de stat al Ministerului Tineretului și Sportului pentru cheltuieli de capital pe anul 2020”!!!

No comment………

Lasă un răspuns

Top