You are here
Home > Fotbal > Viitorul Ulmeni la un pas de Liga 3

Viitorul Ulmeni la un pas de Liga 3

Ioan R. Ster 

Viitorul Ulmeni este noua campioană a județului Maramureș, după ce ieri a învins Avântul Bârsana cu 5-1 (3-0), în returul Finalei Campionatului Județean. Cele două echipe și-au câștigat dreptul de a juca finala Campionatului Județean, după ce Viiitorul Ulmeni s-a clasat prima în Seria Sud, cu o singură înfrângere în 17 meciuri și un golaveraj impresionant (102-16), în timp ce Avântul Bârsana s-a impus în Seria Nord cu 16 victorii din tot atâtea partide disputate și un golaveraj de 75-19!

În partida tur, disputată sâmbătă 25 mai 2019 la Sighetu Marmației, s-a impus tot Viitorul Ulmeni cu scorul de 3-1 (1-0), prin golurile marcate de Ardelean (min.8), Hauși (min.72), Ignat (min.92), respectiv Mihai Pop (min.48).

Partida de pe Stadionul Municipal „Viorel Mateianu” a început cum nu se poate mai prost pentru Avântul care s-au văzut conduși încă din min 10 prin autogolul lui Coșa, care a trimis balonul în propria poartă, la o centrare venită de pe partea stângă de la Ignat. În min 36 avea să fie 2-0, după ce Ardelean a trimis în poartă centrarea venită de la Balmoș. După numai patru minute, în min. 40, Ignat (cel mai bun jucător de pe teren), reușește să majoreze scorul la 3-0, după centrarea lui Baias, stabilind scorul pauzei! În prima repriză ar mai fi de consemnat cartonașul roșu primit de Vișovan (Avântul) în min.45!

Cu un om mai puțin pe teren Avântul revine pe tabela de marcaj, înscriind golul de onoare prin Mărincean care a fructificat o centrare venită de la Țiple (min.71). După acest moment, Baias iese la rampă și reușește dubla, prin golurile marcate în min.75 și 84, consființind o victorie clară: Viitorul Ulmeni – Avântul Bârsana 5-1 (3-0)!

Pentru promovarea în Liga 3, Viitorul Ulmeni va întâlni în dublă manșă Unirea Mirșid, campioana județului Sălaj. Partidele vor avea loc pe 15 iunie 2019, ora 18.00 (turul) și 22 iunie 2019, ora 17.30 (returul)!

Zoltan Szekely – preledinte AJF Maramureș:

Eu zic că avem o șansă bună cu echipa din Sălaj, recunosc că n-am văzut-o, dar am informații, nu este o echipă de top, sigur – o echipă la nivelul ligii a patra, s-au întărit, am înțeles că au luat niște jucători acuma pe ultima sută de metri. Eu zic că avem echipă competitivă”. 

Stadion Municipal „Viorel Mateianu”

Spectatori: 250-300

Au înscris: Coșa (min.10-autogol), Ardelean (min.36), Ignat (min.40), Baias (min.75, min.84) respectiv Mărincean (min.71)

Cartonașe galbene: Ignat (min. 57), Vanca (min. 65), Zoldi (min. 69), Trif (min. 90),respectiv Dăncuș (min. 86)

Cartonaș roșu: Vișovan (min.45)

Arbitrii: Norbert Kemeneș (la centru), ajutat de Cristian Lucaci și Gheorghe Tarba (asistenți). Arbitru de rezervă: Dorel Lazin.

Observator AJF: Csaba Mezei.

Viitorul Ulmeni : Roșiianu – Ardelean (min. 46 – Majer), Baias, Balmoș (min. 69 – Boga), Costin (min. 59 – Dologa), Ignat, Mândrean (min. 31 – Pop), Novoselenszki, Trif, Tamaș, Zoldi. Rezerve neutilizate: Hicea, Mircea. Antrenori: Petru Ilieș – principal, Mircea Covaciu – secund

Avântul Bârsana: Mârza – Ardelean, Coșa, Dăncuș, Mușat (min. 27 – Ștefanca; min. 70 – Șuștic), Mărincean, Perța, Pop, Racz, Vișovan, Țiple. Antrenori: Mihai Pop – principal, Teodor Ștefanca – secund.

 

Lasă un răspuns

Top