You are here
Home > Fotbal > VASILE MIRIUȚĂ aproape de a prelua banca Minaurului

VASILE MIRIUȚĂ aproape de a prelua banca Minaurului

 

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Rezultatele nefavorabile ale sfârșitului de sezon, 3-3 La Zalău, 0-0 la Șimleu cu Sportul, 2-4 la Sânmartin și mai ales, înfrângerea de pe teren propriu în fața Progresului din Șomcuta Mare i-au fost fatale lui Dorin Toma, care își negociază în aceste zile despărțirea pe cale amiabilă de Minaur Baia Mare. Cu 3 promovări la activ cu Baia Mare și una ratată chiar în vara acestui an, Dorin Toma încheie un nou capitol la Baia Mare. Precedenta aventură i-a adus notorietate în lumea fotbalistică de la noi, cu 48 de meciuri consecutive fără înfrângere pe banca băimăreană în Liga 3 și Liga 2, și foarte aproape să dea loviutra, după ce FCM Baia Mare a fost lider de iarnă în Liga 2!

Este știut deja scandalul iscat în sânul lotului băimărean imediat după disputarea primei manșe a barajului de promovare cu Recea, de încercarea de puci, când s-a dorit înlocuirea pe banca tehnică a lui Dorin Toma cu Vasile Miriuță. Atunci mirajul părea mare, în jurul echipei adunându-se dintr-o dată o serie de figuri „interesate” de echipa de fotbal. Minaur Baia Mare a ratat promovarea în Liga 2, în dauna echipei din Recea, barajul disputându-se sub o enormă presiune pe jucători și antrenori. Suporterii băimăreni au rămas cu un gust amar, și imediat după baraj au cerut ca cei răspunzători să plătească. Echipa s-a destrămat, marea majoritate a jucătorilor au părăsit Baia Mare, echipa a fost la un pas de desființare. Până la utmă Tomiță a rămas să pornească, din nou, de la capăt, iar începutul părea promițător, într-o serie cu 5 nou promovate. Este adevărat, echipa este (încă) în obiectiv, se află pe locul 2 în clasament la 4 puncte distanță de liderul SCM Zalău, loc care îi permite să dispute barajul de promovare în Liga 2!

Conducerea administrativă a echipei Minaur s-a arătat extrem de nemulțumită de ultimele rezultate ale echipei, de faptul că echipa nu a jucat nimic și s-au hotărât să aducă un suflu nou pe banca tehnică. Nu a fost Alin Minteuan, care între timp a preluat-o pe CSM Reșița, dar este Vasile Miriuță, cel care debuta în Divizia „A” la FC Maramureș (1988-1990). De la Baia Mare, Vasile Miriuță s-a transferat apoi la multipla campioană națională Dinamo București, pentru care a evoluat un sezon: 1990-1991. A mai jucat un sezon în România la Gloria Bistrița (1991-1992), după care Pilă a luat calea străinătății evoluând cu succes în Ungaria, Germania sau Franța. A jucat pentru: Gyor ETO FC ( 1992-1993; 1994-1995; 2003-2004), Bourges Football (1993-1994), Videoton (1996), Ferencsvaros (1996-1998), Ujpest Dozsa (1998), Energie Cottbus (1998-2002), Duiburg (2002-2003), Honved Budapesta (2004). A jucat și pentru selecționata Ungariei,  având 9 selecții la activ, pentru care a înscris 1 gol. Ca antrenor Vasile Miriuță și-a început cariera la Energie Cottbus, după care a revenit în țară, preluând Ceahlăul Piatra Neamț (2013). Ca antrenor a trecut pe la CFR Cluj, Gyor ETO FC, ASA Tg. Mureș, Energie Cottbus, Dinamo București, Hermannstadt și Kisvarda FC. Așadar, un antrenor cu experiență, un băimărean de-al nostru, care își va asuma responsabilitatea promovării în Liga 2!

Dacă pățile vor ajunge la o înțelegere amiabilă privind despărțirea de Minaur a lui Dorin Toma, atunci cel mai probabil VASILE MIRIUȚĂ va fi noul antrenor al echipei MINAUR BAIA MARE!!!

Îți Mulțumim, Tomiță! Bine ai (re)venit Vasile Miriuță!

Sursa foto: digisport.ro 

One thought on “VASILE MIRIUȚĂ aproape de a prelua banca Minaurului

Lasă un răspuns

Top