You are here
Home > Editorial > Uite Toma, nu e Toma!

Uite Toma, nu e Toma!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Duminică 9 august 2020, pe Stadionul Comunal din Recea, se dă marea bătălie pentru Liga 2, dintre două echipe maramureșene: ACS Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare. În tur băimărenii s-au impus pe Stadionul Municipal „Viorel Mateianu” cu 2-1 (1-0), după ce au avut la un moment dat 2-0!

Prin prisma rezultatului, echipa antrenată de Dorin Toma și Vlad Ungureanu pornește ca favorită, și poate spune că este cu un pas în Liga 2! Pentru asta ei nu trebuie să primească gol pe un teren pe care echipa lui Ciprian Danciu este extrem de redutabilă, dacă facem abstracție de rezultatul rușinos cu Csikszereda Miercurea Ciuc din sezonul trecut. În partida tur, antrenorul recenilor, Ciprian Danciu a așezat foarte bine echipa în teren, o echipă scurtă, cu Gabriel Coita fără greșeală în apărare, și periculoasă pe contraatac. Antrenorul Ciprian Danciu a anunțat că lucrurile vor sta altfel la Recea, acolo unde Chinde & Co trebuie să înscrie în poarta lui Dombardi minim un gol, fără să primească vreunul.

De cealaltă parte, în tabăra băimăreană a explodat bomba: lui Dorin Toma i s-a cerut demisia din funcția de antrenor principal al echipei, principala nemulțumire a celor care conduc destinele fotbalului la Baia Mare fiind legată de anumite neînțelegeri care au avut loc în sânul echipei, dar mai degrabă, ar fi cele de la nivelul conducerii administrative, acolo unde ar urma să fie instalată o echipă formată din Florin Darida (președinte), Tibor Selymeș (director tehnic), Romică Buia (membru), Adi Popovici (membru) și Duruș senior (membru), în noua structură care se înființează FC Minerul Maramureș. Nici nu s-a încheiat bine prima manșă a returului, în timp ce echipa din Recea sărbătorea că au reușit să înscrie în deplasare, scandalul se isca în tabăra băimăreană, pe tema înlocuirii lui Dorin Toma, cel care a mai promovat echipa din Baia Mare de 4 ori, și cel care, la un moment dat din Liga 2, avea nu mai puțin decât 48 de meciuri fără înfrâgere cu FCM Baia Mare! Dorin Toma a marșat și s-a alăturat noului proiect care a luat naștere după ce defuncta FCM Baia Mare care nu a mai putut participa în sezonul 2015-2016 și 2016-2017 al Ligi 2, si a pornit din Liga 4 cu Minaur Baia Mare, ajungând acum la 90 de minute de o nouă promovare în Liga 2! În locul lui Dorin Toma se vrea a se instala un cuplu format din Vasile Miriuță (principal) și Tibor Selymeș (director tehnic). Toate bune și frumoase, doar că echipa avea nevoie de liniște înaintea returului cu Recea și nu de această bombă cu explozie întârziată. 

Este clar că anumite cercuri de interese au simțit miros de bani, prezența impresarului Marius Șuleap, fost fotbalist și el la Baia Mare, cu o armată de jucători necunoscuți din republici cu un fotbal mai mic decât Liga 2 din România, care „să completeze” lotul băimărean pentru Liga 2. Un cântec celebru zice „greu îi puntea de trecut”, așa suntem și noi cu Minaur Baia Mare, suntem la jumătatea „punții” și gâfâim dar noi ne și vedem dincolo! Este inexplicabil cum tăbărăști cu picioarele peste munca unei echipe de antrenori, jucători pe ultima sută de metri, o muncă începută în vara anului trecut, și continuată acum la pregătirea barajului cu Recea. Dacă nu ar fi fost ultimele etape ale turului făcut în forță de elevii lui Dorin Toma, astăzi nu puteam vorbi despre barajul cu Recea, și nu ar fi existat nici atâția doritori, și binevoitori ai fotbalului băimărean!

Vasile Miriuță este un antrenor care a căpătat experiență la echipe cu pretenții în Liga 1, este Pilă al nostru, cel care spărgea plasa porții adversarilor din Divizia  A , un om cu un caracter deosebit, care se bate pentru jucători, și știe ce înseamnă pentru un antrenor să stea cu bagajul făcut la ușă, sau cu sabia de-asupra capului. Este și motivul pentru care consider că l-a lăsat pe Dorin Toma să-și ducă la bun sfârșit munca lui de 3 ani de zile. Din acest punct de vedere nu avem nimic ce să-i reproșăm lui Pilă, iar băimărenii ar fi bine să nu uite perioada când antrena CFR Cluj, eram mândri de el, că a adus campionii României la Baia Mare pentru un amical, că omul nu și-a uitat obarșia maramureșeană.

Ca atare, la meciul de baraj, pe banca băimăreană va sta tot Dorin Toma, cel care pare hotărât să promoveze, și care a pregătit meciul în acest sens. Tomiță a declarat pentru baiamaresport.ro  că se consideră un profesionist și va duce la bun sfârșit munca sa de 3 ani de zile. Apoi, va dori să sărbătorească promovarea alături de jucători și stafful său, după care de luni începând poate să înceapă ceea ce se anunță a fi o telenovelă fotbalistică, instalarea cuplului Vasile Miriuță – Tibor Selimeș nefiind pe placul galeriei băimărene „Commando Buldogs”!

Așadar, mare meci mare la Recea! Se joacă cu promovarea pe masă în Liga 2, acolo unde vor întâlni echipe de tradiție a fotbalului românesc, cu pretenții de Liga 1! O Liga 2 extrem de atractivă și de multe ori, cu audiență mai mare decât Liga 1! 

Hai, PROMOVAREA!

Lasă un răspuns

Top