You are here
Home > Fotbal > Sorin Sabău împlinește astăzi 50 de ani! La mulți ani, Kennilă!!!

Sorin Sabău împlinește astăzi 50 de ani! La mulți ani, Kennilă!!!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Sorin Sabău fostul fotbalist de la FC Baia Mare împlinește astăzi frumoasa vârstă de 50 ani! Unul dintre talentele cu care Baia Mare ne-a obișnuit în anii ’90, fost coleg de echipă cu Romică Buia, Cristian Vasc sau Florin Frunză pe vremea în care Baia Mare avea echipă în prima ligă, Sorin Sabău s-a născut în Baia Mare la data de 14 mai 1970. Fotbalul l-a început foarte de vreme la vârsta de 6 ani și jumătate (1977), primul său antrenor fiind profesorul Zanca! A fost primul meu coleg din grupa de juniori cu care de-a lungul anilor am câștigat toate seriile posibile în care am activat pentru FC Baia Mare. Așadar, încă de timpuriu ne-am format o echipă bună și era clar: portar aveam, atacant aveam…restul (sau echipa) a venit de la sine! 

Din anul 1978 urmează perioada de glorie, cu Mihai Moldovan antrenorul care ne-a dus și condus până la „absolvire”! În jurul lui Sabău s-a format o echipă de juniori așa cum ne-ar plăcea să mai avem și astăzi, din grupa noastră plecând către fotbalul mare: Sorin Sabău, Sorin Roman, Carol Beci, Csaba Bot, Marius Blaga, Rudolf Szilaghi, Daniel Pop, Sorin Dosa, Remus Șpan, Adrian Man, Zoltan Vago, Stelian Vinț etc. Au fost poate cei mai frumoși ani ai noștri, pentru că ne petreceam foarte mult timp împreună, eram o familie unită în jurul antrenorului Mihai Moldovan, provenit și el din Generația Mateianu!

La prima echipă de la Baia Mare a debutat încă din 1986, la vârsta junioratului, într-un meci din Divizia B (25 octombrie 1986), CIL Sighetu Marmației – FC Baia Mare, antrenor Nicolae Szabo. Între 1986-1996, a apărat culorile galben-albastre, fie că s-a numit FC Baia Mare sau FC Maramureș, pentru care a înscris peste 80 de goluri și a avut colegi nu mai puțin celebrii: Romică Buia, Cristian Vasc, Florin Frunză, sau Vasile Miriuță . De la Baia Mare s-a transferat la FC Inter Sibiu. În 1999 se întoarce la Baia Mare unde activează până în anul 2001, dar cariera și-o încheie la Gloria Renel Baia Mare cu care a jucat atât în Liga 3 cât și în Liga 4 (2003-2006). În anul 1991 a fost declarat cel mai bun fotbalist de la FC Baia Mare, iar pentru Inter Sibiu a înscris peste 20 de goluri în prima ligă sau liga 2. Din 2009 se dedică antrenoratului și pregătește diverse grupe de copii la Viorel Mateianu Baia Mare, L’attista Baia Mare, FC Kiss și Minaur Baia Mare (prezent). Este căsătorit cu prof. Anonela Sabou Hruban (și ea  antrenoare de handbal), și au împreună o fetiță de 7 ani Raisa, handbalistă la Academia Minaur Baia Mare. 

Astăzi, cărare peste timp, Sorin Sabău împlinește 50 ani (unde au zburat anii?), prilej cu care familia, foștii colegi de echipă și suporterii băimăreni îi urează LA MULȚI ANI!

 

One thought on “Sorin Sabău împlinește astăzi 50 de ani! La mulți ani, Kennilă!!!

Lasă un răspuns

Top