You are here
Home > Rugby > Liga Națională de Rugby > Sebastian Agapie un nou zimbru venit de la malul mării

Sebastian Agapie un nou zimbru venit de la malul mării

Alin Boțioc 

Sebastian Agapie un nou zimbru venit de la malul mării

La finalul acestei săptămâni oficialii campioanei României au reușit parafarea raporturilor contractuale pe o perioadă de 4 ani cu mijlocașul la grămadă Sebastian Agapie. Născut în comuna Ghindărești – județul Constanța pe data de 25 martie 1996, purtătorul tricoului nouă de (1,65 m – 66 kg) a evoluat pentru prima oară în perioda 2010 – 2016) la Cleopatra Constanța sub comanda lui Nicolae Radu Mocanu, iar ulterior sub bagheta lui Virgil Năstase la C.S.Năvodari (2016-2019).

La nivelul performanțelor de club, Agapie a reușit cu C.S.Năvodari pe data de 19 mai 2019 să câștige în premieră Divizia Națională de seniori (al doilea eșalon valoric), după o finală cu Știința Petroșani 23-17 (13-0). Cu același club reușea pe data de 21 august 2017 pe stadionul Flacăra din Năvodari obținerea primului primului titlu național la rugby 7, câștigat la sporturile de echipă de către o echipă dobrogeană. 

În cei nouă ani petrecuți la malul mării, Sebastian Agapie a fost convocat la loturile naționale Under 17, 19 și 23 de ani. Cu naționala de Under 17 ani a jucat contra Belgiei și Franței, cu cea de 19 ani a fost prezent în diverse stagii de pregătire inclusiv pentru pregătirea Campionatului European dar și la cel din Canada cu două meciuri test contra „frunzei de arțar”. Sub comanda galezului Lynn Howells, cu naționala de Under 23 a jucat pe data de 4 iunie 2019 contra celor de la England Counties un meci pierdut scor 22-41 (14-19). Tot pe plan extern în urmă cu un an și o lună în intervalul 16-17 iunie la Belgrad, C.S.Năvodari (campioana DNS la rugby 7), cu Agapie în lot reușea după o suită de șapte victorii din tot atâtea meciuri jucate să se impună în turneul „Belgrad Winner Tournament”.

Lasă un răspuns

Top