You are here
Home > Fotbal > Planul lui Zetea privind fotbalul maramureșean

Planul lui Zetea privind fotbalul maramureșean

Ioan R. Ster 

Așa după cum https://www.baiamaresport.ro vă informa, în data de 10 iulie 2019, pentru ca fotbalul maramureșean să iasă din hibernarea ce la cuprins de foarte mulți ani, există un plan la nivel înalt al politicii județului, așadar chiar la factorul politic (ne)implicat în mare măsură în investițiile masive care trebuie făcute în sportul din Maramureș. Cel puțin, nu până acum! 

Nu este benefic că două echipe din Maramureș se bat la promovarea în Liga 2. Chiar astăzi, vă spun în premieră, s-ar putea să avem o discuție, prin care să găsim o soluție de unificare a celor două echipe, mi-aș dori. Am putea face o echipă cu care să defilăm în Liga 3, sub patronajul Consiliului Județean Maramureș, și s-ar putea obține această promovare!”, spunea atunci primarul din Recea, Octavian Pavel. Discuțiile respectivevizau, pe lângă construirea unui Stadion cu 8, 10 sau 14 mii de locuri, și crearea prin unificare, a unei echipe de fotbal capabilă să promoveze, în prima fază, în Liga 2! După ce am avut confirmarea primarului din Recea, astăzi a venit și confirmarea din partea președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. Într-o postare de http://www.facebook.com, Gabriel Zetea confirmă, inclusiv ca noua echipă formatî să poarte în denumire Maramureș, un nume pe care, de altfel, Consiliul Județean îl promovează cu tărie. Cât despre denumirea de FC Maramureș, am arătat că denumirea îi aparține încă, lui Dan Hotico fost președinte al FC Maramureș Universitar, și că acesta ar fi dispus să cedeze denuirea, în schimbul unui loc în Conducerea noii structuri fotbalistice.

Citind printre rândurile acestei postări, deducem că, dacă va avea aprobarea plenului Consiliului Județean Maramureș, Planul lui Zetea privind fotbalul maramureșean se va face cu sau fără Minaur Baia Mare, din moment ce toate acestea au discutate și puse pe hârtie (doar) cu Octavian Pavel, primarul Comunei Recea. Nu știm dacă, primarul Municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheș agreează acest plan, sau cel puțin, nu știm, încă. Cert este că într-un viitor nu prea îndepărtat se vor produce câteva schimbări care vor produce cutremur în cercurile de interese care vroiau ca fotbalul maramureșean să continue a se „scălda în mocirlă”

Gabriel-Valer Zetea – președintele Consiliului Județean Maramureș, într-o postare pe facebook.com:

Planuri despre viitorul fotbalului maramureșean la Recea, alături de domnul primar Pavel Octavian, domnul secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Butuza Cosmin și conducerea echipei Comuna Recea.
Îmi doresc, să avem în Maramureș o echipă de fotbal la cel mai inalt nivel. Îmi doresc să dezvoltăm încet infrastructura necesară performantei. Știu că, pentru a atinge aceste deziderate, e nevoie de implicarea financiară a Consiliului Județean Maramureș. De aceea, am stabilit o foaie de parcurs alături de conducerea echipei din Recea, câțiva pasi pe care trebuie să îi parcurgem împreună până in 2020 :

1. Finanțarea consistentă din partea Consiliului Județean Maramureș a actualei echipe (câteva sute de mii de lei – din care 300.000 au fost alocați pentru turul campionatului), pentru atacarea primei poziții care duce la promovarea în Liga 2.

2. Constituirea unei asociații sportive în jurul Consiliului Județean care să preia frâiele echipei și schimbarea numelui echipei. Maramureș este brandul pe care Consiliul Județean îl promovează iar echipa trebuie să se denumească corespunzator. Vom munci pentru ca ,bugetul viitor al echipei să fie asigurat și din sponsorizări, iar implicarea Consiliului Judetean în acest proiect va asigura seriozitatea proiectului în ochii acestora.

3. Alocarea unei sume suficiente pentru construcția unei tribune, pe partea opusă celei actuale in 2020. Am intrat deja în discuții cu CNI, pentru construcția unui stadion nou de 7000 de locuri, între Recea și Baia Mare, stadion care poate fi casa acestei noi echipe a Maramureșului.

4. Dezvoltarea unei strategii pe termen mediu pentru grupele de copii și juniori.

5. Întărirea actualului lot cu jucători promițători și dornici de afirmare și care nu împovărează excesiv bugetul echipei, cu salarii exorbitante pentru acest nivel.

O să propun acest proiect plenului Consiliului Județean Maramureș, și sper să am susținerea consilierilor județeni. Anul viitor sunt alegeri locale și sper ca acest proiect să fie susținut și de către viitorul Consiliu Județean, indiferent de culoarea sa politică.”

Sursa: https://www.facebook.com/gabrielvaler.zetea 

One thought on “Planul lui Zetea privind fotbalul maramureșean

  1. Va dati seama de cand asteapta microbistii din judet un asemenea proiect ? Bineinteles ca echipa nou formata ar fi trebuit construita pe scheletul echipei din Baia Mare ca sa atraga cat mai multi sustinatori. Daca vor fi doua echipe nu va fi un lucru imbucurator, cel putin pentru mine. Si se pare ca stadionul nou ce doreste a fi construit e doar de 7000 de locuri !

Lasă un răspuns

Top