You are here
Home > Uncategorized > OPINII Scandalul înregistrării de la Minaur, sau jocul murdar al lui Stanciu!

OPINII Scandalul înregistrării de la Minaur, sau jocul murdar al lui Stanciu!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

În recenta conferință de presă de la Minaur Baia Mare, directorul tehnic al grupării de sub Dealul Florilor, Vasile Miriuță și antrenorul principal Mihai Iosif au vorbit despre scandalul izbucnit în sânul formației băimărene, după ce (fostul) căpitan de echipă l-a înregistrat pe Miriuță și a dat drumul stenogramei în Gazeta Sporturilor, lăsând impresia că jucătorul, care a contribuit la promovarea echipei în Liga 2, ar fi discriminat, pentru că a luat atitudine față de restanțele salariale și s-a adresat comisiilor FRF. 

Nu contestă nimeni dreptul oricărui jucător de a-și căuta dreptatea la comisiile FRF și a-și cere drepturile ce i se cuvin conform contractului pe care îl are cu clubul Minaur. Doar că, din punctul meu de vedere, ca tată de fotbalist, care știe ce înseamnă un fotbalist neplătit cu lunile, consider că Ciprian Stanciu a jucat și joacă MURDAR!

Iată că, după premiera din fotbalul românesc în care un antrenor și-a înregistrat jucătorul și a dat drumul la presă înregistrărilor, provocând un scandal la Petrolul Ploiești, Ciprian Stanciu angajat la clubul Minaur Baia Mare, pe postul de FOTBALIST PROFESIONIST, și-a înregistrat conducătorul, în speță Vasile Miriuță, ieșind cu înregistrarea în Gazeta Sporturilor (vezi AICI) jucând un rol care nu-i face cinste, acela de victimă, în raport cu clubul Minaur Baia Mare.

Nu tot adevărul a fost spus în acestă poveste și de aceea, cred că se cuvine ca iubitorii fotbalului din Baia Mare să cunoască și partea nespusă a poveștii. În luna decembrie 2022, Ciprian Stanciu a fost anunțat de conducerea tehnică și administrativă a clubului Minaur Baia Mare, că nu mai intră în vederile lor pentru perioada rămasă din actualul sezon competițional, având acceptul de a-și căuta echipă în pauza competițională. Între noi fie vorba, evoluțiile lui Ciprian Stanciu în Liga 2 au produs o mare dezamăgire în rândul suporterilor băimăreni, fostul căpitan al echipei fiind unul în care ei și-au pus mari speranțe, fiind și unul care a contribuit decisiv la promovarea echipei în al doilea eșalon fotbalistic, și nu aș vrea să exemplic evoluțiile lui, suporterii le știu prea bine. În condițțile în care Ciprian Stanciu are unul dintre cele mai bune salarii la Minaur Baia Mare (locul 5), era normal ca și așteptările să fie la nivelul acestui salariu. Cum timpul nu are răbdare cu…evoluțiile lui, clubul a hotărât să se despartă de Stanciu de comun acord, dacă s-ar fi putut. Se pare că nu s-a putut…

Clubul Minaur Baia Mare i-a propus jucătorului rezilierea amiabilă a contractului, el urmând să încaseze drepturile salariale la zi, inclusiv lunile ianuarie și februarie 2023, și să plece acolo unde este dorit de Florin Fabian, la CSM Olimpia Stau Mare. Dar, jucătorul, care pe facebook își spune Nimeni Altul, a refuzat, el preferând să își încaseze banii pe cele 6 luni de contract rămase plus salariul viitor de CSM Satu Mare. Nu e prost cine cere, prost e cine dă…

Ca atare, conducerea clubului a hotărât, neavând altă posibilitate, să-i pună la dispoziție lui Ciprian Stanciu, antrenor, preparator fizic, medic pentru a se antrena în afara lotului, doar este jucător de fotbal profesionist, nu? Acuma, că antrenorul îl poate chema la 2-3 antrenamente pe zi asta e o altă poveste.

Cât despre dialogul cu Vasile Miriuță, în care i se spunea că o să se antreneze cu asistenta, acesta face parte din categoria  can-can-urilor, pentru amatori. Rămân unele întrebări la care Ciprian Stanciu ar fi trebuit să răspundă, cum ar fi scandalul bilețelelor de pe vremea lui Ciprian Danciu, când, căpitan fiind (sau cel puțin, unul dintre ei) nu ieșit cu atâta ardoare, iar nouă ne-a lăsat impresia că totul este OK în vestiar. Dacă cel care se intiulează pe facebook Nimeni Altul, ar fi avut și girul vestiarului, poate altfel ar fi stat lucruile. 

Ar trebui să-i plângem de milă lui Stanciu? Da, ar trebui. Omul are familie de întreținut și e greu fără bani chiar de Sărbători. Dar, modul în care a procedat mi se pare lipsit de fair-play, drept pentru care îmi permit să-i arăt CARTONAȘUL GALBEN! Iar socotelile că ar fi plătit în 6 luni cât pentru 1 an se pare că nu i-au ieșit. Și din toată povestea asta au ieșit toți șifonați: și EL, și clubul, dar mai ales noi suporterii!

PS: Aceasta este o opinie personală, dar Ciprian Stanciu, care nu m-a căutat cu înregistrarea, poate și va primi drept la replică, în măsura în care crede de cuviință.

Sursa foto: CS Minaur Baia Mare

Lasă un răspuns

Top