You are here
Home > Opinii > OPINII FOTBAL FEMININ Și băieții plâng câteodată…

OPINII FOTBAL FEMININ Și băieții plâng câteodată…

 

 

 

 

 

Rafael Hekman 

Fotbal feminin. Și băieții plâng câteodată…

Recunosc, nu am fost personal la multe meciuri de fotbal feminin. Dar, am susținut, prin scris, de câte ori am putut. Am promovat performanțele, am informat publicul despre selecțiile la loturile naționale sau despre evenimentele importante din jurul fotbalului feminin băimărean. Probabil nu a ajutat semnificativ.

Știu însă că o parte bună a colegilor din presa sportivă locală au făcut chiar mai mult. Au fost la meciuri, au făcut poze, au promovat echipele, chiar până la nivel de liga a 3-a, au informat despre transferuri, despre eforturile făcute pentru menținerea fotbalului feminin în primul eșalon. Au petrecut duminici departe de familie și în fața calculatoarelor.

Ceea ce s-a întâmplat la ultimul meci al echipei feminine de fotbal, când din motive organizatorice, fetele au pierdut meciul la masa verde, pentru că nu a fost asigurată asistența medicală, este o întâmplare ce denotă mai mult decât amatorism. Denotă neglijență și nepăsare.

Mai recunsoc și faptul că nu știam că, recent, au avut loc, din nou, schimbări în structura de conducere a clubului ACS Fotbal Feminin Baia Mare.

Este în cea mai mare parte vina mea. Dar este și a celor ce au venit la conducere și nu au făcut un minim gest al transmiterii unui comunicat de presă, prin care să ne anunțe cele întâmplate.

Înțeleg că avem în cadrul noii structuri și un coleg de breaslă. Măcar el putea să rezoneze cu această necesitate a comunicării cu presa locală.

În fine, revenind la incidentul de duminică, 20 martie, când am cedat fără luptă 3 puncte importante echipei vizitatoare Ladies Târgu Mureș, aflu cu stupefacție că reflectarea acestui eșec organizatoric în presa locală a fost pus pe seama unor reglări de conturi.

Adică, colegii care au relatat cele întâmplate sunt acuzați că ar avea ceva de împărțit cu noua conducere a clubului.

Nu uitați domnilor, că o parte a colegilor mei fac voluntariat. Fac presă sportivă în Baia Mare din pasiune. Oare ce ar avea de câștigat, dincolo de satisfacția faptului că își fac meseria cu pasiune?

În concluzie, presa e bună când trebuie să promoveze. Când oameni plătiți în mare parte din banii contribuabililor băimăreni fac gafe de acest nivel, presa să facă „ciocu’ mic”?

Acea presă care, într-o oarecare parte, cum ziceam, face chiar voluntariat atunci când muncește în slujba sportului băimărean.

Acea presă, care atunci când are nevoie de o declarație sau de o informație caldă, după un meci, trebuie să facă osanale pentru a-și face meseria în condiții decente.

Cu extrem de puține excepții, jurnaliștii sportivi băimăreni nu au mai avut parte de o conferință de presă de vreme bună. În niciun sport. Și nu, cluburile nu pot pune lipsa aceasta de comunicare pe seama pandemiei. Așa cum în multe alte părți s-a putut, s-au găsit soluții, la fel era posibil și la noi.

Ceea ce deranjează cel mai mult însă, dincolo de șicanele pe care unii conducători ai cluburilor băimărene la fac jurnaliștilor, este lipsa de asumare.

„Da, am greșit!” Așa ar zice un bărbat care, indiferent cât de mare e boloboața, are bilele necesare.

Asumarea greșelii le-ar fi fost de mare ajutor și managerilor ACS FF Baia Mare. Ajungea să dea un telefon, să admită că au greșit și să ceară ajutor. Există persoane în acest oraș care au autoritatea necesară și pârghiile optime pentru ca în cele 30 de minute să fi rezolvat eficient problema.

S-a preferat capul în nisip și arătarea cu degetul către alții.

Da, domnilor, și bărbații plâng câteodată. Un bărbat adevărat e cel asumat, care își acceptă vulnerabilitățile și rezolvă bărbătește problemele.

Am scris băieții în titlu? În loc de bărbați? Poate că e mai corect așa.

Luați exemplu de la doamnele din echipă, domnilor. Amintiți-vă prin ce greutăți au trecut în a doua parte a sezonului trecut, cum au strâns rândurile și au rezolvat probleme.

Nu le meritați.

P.S. Jurnaliștii, suporterii și contribuabilii băimăreni așteaptă în al 12-lea ceas ca cineva să iasă și să spună bărbătește, „Da, am greșit!” și să ne spună încotro fotbalul feminin băimărean.

Lasă un răspuns

Top