You are here
Home > Fotbal > Nu se fac planuri până când FRF nu obține din partea statului un protocol medical accesibil și pentru cluburile din Liga 3

Nu se fac planuri până când FRF nu obține din partea statului un protocol medical accesibil și pentru cluburile din Liga 3

 

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Marți 18 august 2020, are loc Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, o ședință în care ar urma să se ia hotărâri importante privind sistemul de desfășurare a noii ediții din Liga 2. Un sistem inedit, în care sezonul regular ar urma să aibă numai 20 etape, după care, în funcție de locul ocupat în clasament, să se stabilească play-off-ul, cu primele două clasate promovate direct, iar următoarele două cu baraj de promovare în Liga 1, și 2 serii de play-out, cu stabilirea a 5 echipe retrogradate direct și un meci de baraj ale ocupantelor locurilor 5 din play-out pentru stabilirea celei de-a șasea echipă retrogradată. 

Ceea ce înseamnă că viitoare ediție de campionat în Liga 3 ar trebui să aibă 6 serii, mai ales după creșeterea numărului de echipe de la 80 la 90. Din acest punct de vedere, Federația Română de Fotbal nu se grăbește să ia vreo decizie privind startul viitoarei ediții de campionat din Liga 3. De vină este protocolul medical impus de autpritățile statului sportului, un protocol care cere testarea jucătorilor la fiecare 14 zile, ceea ce ar urca semnificativ cheltuielile cluburilor din Liga 3, și așa subfinanțate, informează Liga 2.ro!

Reprezentantul cluburilor din Liga 3 în Comitetul Executiv, Florin Spînu președintele ACSO Filiași, este extrem de revoltat privind incertitudea de la nivelul eșalinului al treilea, „sportul nu este acolo unde se infectează cei mai mulți”, declară Domnia sa pentru sursa citată. El cere măsuri urgente de relaxare a protocolului medical impus echipelor din Liga 3, iar FRF a făcut deja demersuri la autoritățile statului, la Guvernul României, la Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului pentru revizuirea protocolului medical impus echipelor de fotbal care activează în campionatele din România.Cu certitudine noua ediție de campionat din Liga 3 nu va putea începe nici în 29 august, și foarte probabil nici în 5 septembrie.

Nu are cum să înceapă la 29 august, dacă la Liga a 2-a e trecut pentru 5 septembrie. Voi purta discuții cu colegii mei membri afiliați, pentru că situația în care suntem acum, cu protocolul care trebuie respectat, cu siguranță nu putem să-l îndeplinim. Federația Română de Fotbal, prin conducerea ei, este în discuții, a depus către Guvern, către Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului, să se găsească diverse facilități pentru a putea a putea, și fotbalul mic, de la Liga a 3-a și copii și juniori, să înceapă competițiile. Pentru că altfel nu putem începe. Deci nu avem bani pentru a putea face aceste teste din 14 în 14 zile. Te duce undeva la 20.000 de lei pe lună.

De asta cere și autorităților, statului, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Sănătății să ia în calcul că sportul nu este locul acolo unde se infectează cei mai mulți. Sportul înseamnă sănătate. Moll-urile sunt pline, în toate firmele de confecții, tricotaje, textile stă om lângă om. La mare vedem ce este acolo, pe planjă. Dar, în schimb, fotbalul, sau sportul, în general, a ajuns să fie oaia neagră a țării. Nu se poate așa ceva. Adică putem să facem antrenament în zece, dar nu putem juca în 11. Avem stadioane de zeci de mii de locuri, dar nu putem să stăm unul la cinci locuri, dar la mare se poate sta pe cinci metri pătrați 15 inși. Nu se poate. Trebuie ca Guvernul, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Sănătății să ia niște hotărâri în care să înceapă cu relaxări, să ne lase să jucăm”, a declarat pentru Liga 2 , Florin Spînu, reprezentantul cluburilor din Liga 3 în Comitetul Executiv..

Sursa: Liga 2.ro 

 

Lasă un răspuns

Top