You are here
Home > Opinii > MISIUNE IMPOSIBILĂ CSN „Lascăr Pană” din Baia Mare trebuie să cheltuiască 1.320.000 lei pentru bazinul descoperit până la finalul anului!

MISIUNE IMPOSIBILĂ CSN „Lascăr Pană” din Baia Mare trebuie să cheltuiască 1.320.000 lei pentru bazinul descoperit până la finalul anului!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

După constituirea Complexului Sportiv Național „Lascăr Pană” din Baia Mare, în octombrie 2018, alocarea de fonduri, către acest complex, pentru investiții, a lăsat de dorit, cu excepția timpului cât Maramureșul l-a avut secretar de stat în MTS pe social-democratul Cosmin Butuza, actualul și viitorul fost director executiv la secția de fotbal de la Minaur Baia Mare!

Schimbarea de culoare politică de la Palatul Victoria și de la Consiliul Județean a văduvit CSN „Lascăr Pană” din Baia Mare de alocarea de fonduri pentru modernizarea și reabilitarea bazelor sportive aflate în subordinea nou-înființatului Coplex Sportiv Național! După ce alocarea de fonduri pe anul 2020 a fost 0 lei (zerolei), excepție făcând suma de 153.510 lei pentru schimbarea suprafeței de joc din Sala Polivalentă „Lascăr Pană”, conducerea CSN „Lascăr Pană” s-a pus pe treabă și a solicitat la începutul acestui an un buget de investiții de 5.257.087 lei (investiții în desfășurare), respectiv 44.912.607,82 lei (investiții no,i din care 42.844.673,82 lei reabilitare/construire Stadion de Atletism, investiție depusă spre finanțare și la CNI). 

Sincer să fiu, din punctul nostru de vedere, nu mai aveam așteptări la alocări de fonduri pentru investițiile necesare modernizarării infrastructurii de sport din Maramureș. Dar, iată că, în luna septembrie 2021, CSN „Lascăr Pană” din Baia Mare a primit suma de 1.320.000 lei pentru investițiile aflate în desfăurare la Bazinul descoperit, deși valoare rămasă de acoperit pentru finalizarea investiției era de 1.397.507 lei. 

Deși, suma este insuficientă față de bugetul propus, conducerea CSN „Lascăr Pană” s-a văzut în ipostaza de a reface unele proceduri, din cauza inflației, a prețurilor crescute față de oferta inițială, iar timpul nu este un aliat, până la sfârșitul anului, suma alocată trebuie cheltuită, în caz contrar, trebuie returnată ordonatorului de credite! Ceea ce înseamnă că lucrările la Bazinul descoperit trebuie să meargă în ritm rapid, și probabil, finalizate: În atare condiții, se lucrează și zi și noapte pentru cheltuirea celor 1.320.000 lei și finalizarea lucrărilor la Bazinul descoperit!

Așa cum am mai arătat, MTS-ul lucrează banditește, dacă CSN „Lascăr Pană” in Baia Mare nu va reuși să cheltuiască întreaga sumă până la 31 decembrie 2021, și va înapoia suma rămasă necheltuită, s-ar putea ca viitoarele alocări bugetare să nu fie pe măsura necesiților, acuzând neputința echipei de manegement! Echipă din care face parte (încă) și Ștefan Gavriluți, directorul adjunct delegat, care tocmai a „obținut” nota 1 (UNU), cu indulgență, la concursul pentru ocuparea postului rămas vacant. 

În condițiile în care și Zoltan Szekely jr., șef Birou Investiții Patrimoniu a părăsit barca pentru un alt post, la o altă instituție, misiunea echipei condusă de Sorin Andrei este apoape imposibilă! Iată de ce, am militat, și am susținut ideea unei persoane competente pentru postul de director adjunct la CSN „Lascăr Pană”! Timp în care, cel mai probabil, delegarea lui Ștefan Gavriluți se va …prelungi! Asta dacă nu cumva se produce schimbarea de culoare (politică) la vârful conducerii! Greu de crezut că Excelența Sa Ionel Bogdan își va lăsa protejatul din brațe!!!

Lasă un răspuns

Top