You are here
Home > Fotbal > MIRIUȚĂ un car de nervi după o victorie muncită și meritată! Minaur Baia Mare – Sportul Șimleu Silvaniei 4-2 (2-1)!

MIRIUȚĂ un car de nervi după o victorie muncită și meritată! Minaur Baia Mare – Sportul Șimleu Silvaniei 4-2 (2-1)!

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Minaur Baia Mare a învins sâmbătă 24 aprilie 2021, Sportul Șimleul Silvaniei cu 4-2 (2-1), într-un meci contând pentru etapa 17 din C10! Primul obiectiv al formației băimărene a fost atins, Minaur reușind să termine sezonul regular pe prima poziție a calsamentului, care îi dă dreptul să participe la primul baraj de promovare în Liga 2, într-o dublă mansă, cel mai probabil în compania echipei Metalurgistul Cugir (ocupanta locului secund din C9), prima partidă se va desfășura la Baia Mare în data de 8 mai 2021, de la ora 17.00.

Partida a început în forță pentru elevii antrenați de Vasile Miriuță, cu o circulație foarte bună a balonului, schimbări de direcție care au pus băimărenii în situații favorabile, cu pressing în jumătatea adversarului, un joc care ne dădea încredere pentru viitoarele partide decisive de la baraj. În min. 5 Alexandru Pop reușește să deschidă scorul, printr-un gol de senzație, un voleu imparabil de la 14 m: 1-0! Oaspeții nu cedează și Adelin Neaga trece pe lângă egalare dar este blocat foarte bine de Fila, în poziție de 1 la 1, min. 6. După numai un minut, Alexandru Pop realizează dubla trimițând  de la 8 m în poartă, o centrare foarte bună venită din partea dreaptă de la Adrian Popa: 2-0!

Părea că Vasile Miriuță va avea o pauză liniștită, dar elevii săi au început inexplicabil să intre în jocul oaspeților, în contrast cu primele 15 minute ale partidei, când jocul băimărenilor a avut un aspect plăcut ochiului, sau după cum spunea un spectator în tribune „i-am făcut fotbaliști”! În min 11 Zaluschi trage peste poartă din 16 m, după o centrare venită tot de pe flancul drept al atacului băimărean. Din acest moment băimărenii cedează terenul, și înainte de pauză Gueye Mansour reduce din diferență, după o eroare a fundașului băimărean Krisztian Szekely:  2-1!

După pauză cei mai insistenți sunt tot oaspeții, așezați foarte bine în teren de George Zima, încercând să forțeze egalarea. Alexandru Pop încearcă poarta oaspeților, dar trimite imprecis din 15 m (min.53), pentru ca șutul lui Paul Nistor din min.61 să fi deviat în corner. Valer Giurgiu încearcă și el poarta adversă, șutul său fiind apărat de Cosma (min.64). Min. 68 George Contras (care ar fi trebuit eliminat cu un minut mai devreme) centrează perfect pentru Mansour pe linia careului de 6 m, dar Fila respinge spectaculos peste poartă, în corner. După numai 2 minute oaspeții reușesc egalarea prin Adelin Neaga care a profitat de bâlbâiala apărării băimărene trimțând în poartă din careul mic, în urma unui corner executat de pe partea stângă: 2-2 (min.70)!

Impulsionați de pe margine de Vasile Miriuță, băimărenii revin în atac și reușesc desprinderea, la capătul unei faze extrem de frumoase, combinație Valer Giurgiu-Vasile Pop-Andrei Hațiegan, ultimul înscriind în poarta lui Cosma: 3-2! În min. 88, Vasile Pop, foarte bine angajat de Hațiegan, ia o acțiune pe cont propriu, driblează tot ce îi iese în cale pe flancul stâng, intră în careul advers și-l execută pe Cosma cu un șut la colțul lung: 4-2!

Fără discuție, victoria elevilor antrenați de Vasile Miriuță este una muncită și meritată, și cel mai important sunt cele 3 puncte câștigate, decisive în ocuparea primului loc din C10! Rămânem cu impresia jocului foarte bun făcut de băimăreni în primele 15 minute, dar și eficiența de care au dat dovadă atacanții băimăreni, reușind să revină de la 2-2 și să mai înscrie de 2 ori. Nu avem motive pentru care să nu fim optimiști în vedrea dublei de baraj cu Metalurgistul Cugir, după cum la fel de adevărat este faptul că mai sunt anumite automatisme de pus la punct, respectarea planului tactic impus de Mister, de cele stabilite la antrenamente. Poate tocmai de aceea, Vasile Miriuță s-a arătat deranjat la finalul partidei, fiind extrem de furios pe elevii săi. Poate nu pentru faptul că au fost egalați, cât pentru că nu au continuat prestația foarte bună a primelor minute, pe tot parcursul meciului!

Ultima etapă din C10, în partida de la Satu Mare cu CSM, este un foarte bun prilej de a confirma evoluția bună a echipei din primele minute. După ultima partidă cu CSM Satu Mare, urmează dubla de foc cu Metalurgistul Cugir, o echipă care a cochetat mereu cu primele locuri din Liga 3, indiferent de seria în care a activat, o echipă arțăgoasă, greu de învins pe propriul teren! Cu muncă multă, îndârjire, ambiție, încredere în forțele proprii Minaur se poate apropia de visul iubitorilor fotbalului din Baia Mare: promovarea pe a doua scenă fotbalistică a țării!

Vasile Miriuță – antrenor principal Minaur Baia Mare, declarații după meci:

George Zima – antrenor principal Sportul Șimleu Silvaniei, declarații după meci:

Gueye Mansour – atacant Sportul Șimleu Silvaniei, declarații după meci:

MINAUR BAIA MARE – SPORTUL ȘIMLEU SILVANIEI  4-2 (2-1)

Stadionul Municipal „Viorel Mateianu” Baia Mare

Marcatori: Alexandru Pop (5, 7), Abdrei Hațiegan (80), Vasile Pop (88) respectiv Guye Mansour (40), Adelin Neaga (70).

Arbitri: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe) – centru; Gabriel Boncz (Făgăraș), Tamas Kopriva (Carei) – asistenți.

Observatori FRF: Claudiu Ștefănuți (Năsăud), Petru Boroș (Oradea).

Cartonșe galbene: Adrian Popa (56), Vasile Pop (67) / Zoltan Lazar (19), George Contras (30), Claudiu Petruș (82), Marius Leitan (90).

MINAUR BAIA MARE: Karoly Fila – Adrian Popa (Cristian paul 84), Ciprian Duruș, Bogdan Matei, Krisztian Szekely, Paul Nistor, Mircea Donca (Valer Giurgiu 57), Claudiu Vereș, Șerban Tirla Bogdan Minteuan 46), Adrian Zaluschi (Vasile Pop 57), Alexandru Pop (Andrei Hațiegan 69). Rezerve neutilizate: Alexandru Gudea – Răzvan Lupu, Denis Matei, Bogdan Melinte. Antrenori: Vasile Miriuță (principal), Vlad Ungureanu (secund), Vlad Țăran (preparator fizic).

SPORTUL ȘIMLEU SILVANIEI: Paul Cosma – Claudiu Petruș (Roland Crișan 84), Gabriel Caba, Istvan Bodiș, Luigi Pop (Olimpiu Ardelea 90) George Pop (Bogdan Oltean 90), Adelin Neaga, George Contras, Gueye Mansour, Zoltan Lazar (Eduard Trinka 64), Marius Leitan. Rezerve neutilizate: Jozef Sipos – Vlad Pop, Sebastian Pop, Alexandru Crișan, Vlad Opriș. Antrenor: George Zima (principal).

Sursa foto: Ovi Dragomir CS Minaur fotbal

Lasă un răspuns

Top