You are here
Home > Fotbal > MINAUR transferă de la Campioana României: după 16 ani de pribegie, Iustin Balaj se întoarce acasă!

MINAUR transferă de la Campioana României: după 16 ani de pribegie, Iustin Balaj se întoarce acasă!

 

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Mirajul Ligi 2 și posibilitatea ca Minaur Baia Mare să evolueze în eșalonul secund al fotbalului românesc a adunat în jurul echipei mai mulți rechini, care au simțit miros de sânge, sau…bani! S-a vehiculat înlocuirea lui Dorin Toma pe banca băimărenilor și cooptarea lui Vasile Miriuță și Tibor Selymeș, chiar înaintea returului barjului de promovare în Liga 2 cu ACS Fotbal Comuna Recea, scandal care a afectat lotul de jucători și antrenori, care pregăteau partida retur cu Recea. 

Până la urmă, Baia Mare a ratat promovarea la loviturile de departajare, primarul Cătălin Cherecheș a anunțat furios că echipa se desființează, după care s-a răzgândit, iar Minaur Baia Mare va lua startul în noua ediție a Ligii 3, o ediție exstinsă care va avea 6 serii. Există șanse mari va Viitorul Șelimbăr, candidată certă la promovare să nu facă parte din aceiași serie cu Baia Mare. Cu toate acestea, toată conducerea administrativă a fost demisă, din lipsa rezultatelor scontate, iar primarul Cătălin Cherecheș a început tratative pentru aducerea lui Iustin Balaj la cârma echipei băimărene.

Iustin Balaj este omul din umbră al CFR-ului, cel care rezolvă toate problemele administrative la clubul din Gruia, un om foarte valoros, fără de care activitatea administrativă ar putea rămâne paralizată la clubul clujean. Atât de valoros este Iustin Balaj pentru Campioana României. Dar, Iustin Balaj este de loc din Baia Sprie, este și băimărean de-al nostru. A lucrat și pe vremea lui Koller, a lucrat și sub mâna lui Schorsch, știe cu ce se mănâncă forbalul, cum trebuie condus un club ale cărui pretenții sunt mult mai mari decât a se clasa pe locul 2 în Liga 3!

Discuțiile dintre primarul Cătălin Cherecheș și Iustian Balaj par să fi avut o finalitate fericită, cei doi ajungând la un acord de principiul privind instalarea lui Iustin Balaj președinte la secția de fotbal de la Minaur Baia Mare! Discuții între cei doi au mai avut loc și în trecut, doar că munca lui Iustin Balaj la clubul din Gruia și lipsa unui proiect de anvergură de perspectivă să-l facă să-și continue munca în Cluj Napoca! De această dată, lucrurile stau altfel, și în proporție foarte mare Iustin Balaj va fi instalat președinte la Minaur Baia Mare. Cum este și normal, Iustin va veni la club cu echipa sa, una profesionistă care să asigure condițiile marei performanțe, iar aici nu se discută doar de prima echipă. Plecat în urmă cu 16 ani la CFR Cluj, Iustin Balaj nu este străin de fotbalul băimărean și cel maramureșean, în general! La fiecare sfârșit de săptămână Domnia Sa a fost prezent pe stadioanele din Maramureș urmărind la lucru echipele angreanate în Liga 3 sau chiar la juniori. Conducătorii de fotbal din Maramureș știu foarte bine că au apelat la Iustin Balaj ca la un profesionist pentru a fi ajutați de un  profesionist adevărat și nu cred că există vreunul care a apelat la el să nu fi fost îndrumat, ajutat!

Pretențiile lui Iustin Balaj de a se întoarce acasă, în Maramureș, nu sunt legate de cele financiare. Un proiect ca cel legat revigorarea fotbalului băimărean trebuie să meargă mână în mână cu asigurarea infrastructurii sportive, a unui centru de copii și juniori puternic, capabil să adune tot ce are mai bun Maramureșul în materie de copii și juniori, asigurarea stabilității financiare la echipă, promovarea propriilor valori, etc.

Ani de-a rândul, plângeam la indiferența autorităților locale în ceea ce privește fotbalul băimărean. Acum lucruile par a fi intrat pe un făgaș care să ne dea speranțe! Într-un interviu acordat BaiaMare Sport, primarul Cătălin Cherecheș a reafirmat dorința de efectua reabilitarea Stadionului „Viorel Mateianu” din fonduri proprii ale Municipiului Baia Mare, chiar dacă pe bucăți, trebuia doar ca echipa să țină pasul cu intențiile Domniei Sale, un astfel de proiect este extrem de costisitor, în jur de 20 milioane de euro! În același timp, edilul Municipiului Baia Mare a anunțat deja, înființarea Academiei de Fotbal a Municipiului Baia Mare, unde vor fi selectați cei mai buni tineri fotbaliști ai Maramureșului, fără a plăti vreo cotizație, sau bani de echipamente și cantonamente! Cam asta înseamnă să ai un proiect, nu doar să urmărești promovarea într-o Ligă secundă, care presuoune asigurarea uneui Buget foarte mare, chiar și pentru un Municipiu cum este Baia Mare.

Deci, Iustin Balaj știe cum poți aduce un club de talia Minaurului pe culmile performanței, iar dacă Domnia Sa s-a aliat unui stfel de proiect, înseamnă că a primit seemnale pozivite de la un primar „bine intenționat”, cum spunea chiar el! Singurul impediment în (re)venirea sa la Baia Mare este legat de contractul pe care îl are încă cu CFR Cluj, campioana României neavând, încă, un om pregătit de talia lui Iustin Balaj!

Bine să te (re)întorci la Baia Mare, Iustin Balaj!

Sursa foto: graiul.ro 

Lasă un răspuns

Top