You are here
Home > Fotbal > Minaur Baia Mare – ACS Fotbal Comuna Recea 2-1 (1-0) Promovarea în Liga 2 se joacă la Recea!

Minaur Baia Mare – ACS Fotbal Comuna Recea 2-1 (1-0) Promovarea în Liga 2 se joacă la Recea!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Prima manșă a barajului de promovarea în Liga 2, s-a disputat miercuri 5 august 2020, pe Stadionul Municipal „Viorel Mateianu” și a adus față în față pe Minaur Baia Mare și ACS Fotbal Comuna Recea, ocupantele primelor 2 locuri în clasamentul seriei 5 din Liga 3. Partida a dat câștig de cauză băimărenilor care s-au impus cu 2-1 (1-0), prin golurile marcate de Cristian Bud (min.15), Brian Lemac (min.67), respectiv Alin Bota (min.84 din penalty).

Așa cum era de așteptat, partida a fost una echilibrată, ambele combatante pregătind meciul minuțios atât din punct de vedere tactic cât și psihic. Băimărenii a au adus un plus tehnico-tactic, au reușit să contracareze atacurile echipei conduse de Ciprian Danciu. De altfel, Ciprian Danciu, și-a pus foarte bine elevii în teren, acolo unde a excelat Gabriel Oita, care a făcut pereche în centrul defensivei cu Milian Urs. Pe faza de atac recenii s-au dovedit a fi periculoși prin Viorel Chinde, Potcoavă sau Teut. De partea cealaltă, băimărenii au jucat extrem de inteligent, reușind să conducă la un moment dat cu 2-0, un rezultat mai aproape de dorințele stafului tehnic și jucătorilor băimăreni. Doar neșansa de a avea un teren îmbibat cu apă în repriza a doua și greșeala lui Cordoș care a alunecat chiar în momentul respingerii unui balon, făcând ca diferența de doar 1 gol să se păstreze pentru partida retur de la Recea. Pe Stadionul Comunal Recea, echipa lui Ciprian Danciu și Ovidiu Mic sunt extrem de redutabili, așa după cum se știe, ei fiind mai obișnuiți să joace în condițiile unui teren de mici dimensiuni. 

Cu toate aceste, Dorin Toma & Co nu cred că vor juca partida retur la egal, ei fiind nevoiți să înscrie pentru a-și crește simțitor șansele de promovare. De cealaltă parte, este clar, Recea trebuie să înscrie în poarta băimărenilor, un rezultat de 1-0 ducând echipa lui Ciprian Danciu în Liga 2! Se anunță, așadar un retur extrem de disputat duminică la Recea, cel puțin la fel cum a fost cel de la Baia Mare.

La partida de la Baia Mare au asistat și alte personalități, cunoscute iubitorilor de fotbal din Baia Mare: Vasile Miriuță, Alin Minteuan, Cătălin Cherecheș, Gabriel Zetea sau Doru Ioan Dăncuș.

Dorin Toma – antrenor principal Minaur Baia Mare, în exclusivitate pentru baiamaresport.ro:

„Din păcate suntem naivi. Am avut acea lovitură liberă pe faza noastră de atac, s-au făcut 2 greșeli și când greșim, merge lanț până în poartă. Sperăm să evităm aceste greșeli pe viitor și să fim mult mai concentrați la finalizare. Am avut 3-4 ocazii de gol, Tutuța singur cu latul, Șter, Paul Batin, dar rezultatul pe final a fost cel de 2-1. Promovarea se joacă la Recea, o să fie un meci foarte foarte greu, dintre 2 echipe, cele mai bune ale seriei, lucru care s-a văzut și astăzi!”

Ciprian Danciu – antrenor principal ACS Fotbal Comuna Recea, în exclusivitate pentru baiamaresport.ro:

„Oricum se juca promovarea la Recea și la 2-0. Trebuie să jucăm al doilea joc duminică, sperăm să fie un meci frumos, la fel ca și cel de astăzi, ambele echipe s-au dăruit foarte mult, sunt 2 echipe echilibrate, bune și ambele își doresc să promoveze, asta e cel mai important!”

Vasile Miriuță – ex-fotbalist FC Baia Mare, în exclusivitate pentru baiamaresport.ro:

„Într-adevăr vom avea o echipă în Liga 2, eu sper ca Baia Mare să fie, cu toate că respect și Recea. Trebiuie să avem o echipă în Liga 2 pentru că avem un oraș frumos, lumea e dornică să vină iar la stadion să vadă fotbal și în Liga 2 și sunt sigur că nu va fi nici o problemă dacă Baia Mare va promova. Ca să reziști în Liga 2 îți trebuie un buget de 1,5 milioane de euro, iar după părerea mea, ca să promovezi îți trebuie 3 milioane de euro!”

Cronica partidei Minaur Baia Mare – ACS Fotbal Comuna Recea AICI

Sursa foto: Rafael Hekman

Lasă un răspuns

Top