You are here
Home > Handbal > MINAUR 50 În semn de protest față de actuala conducere a clubului Maricel Voinea NU va particpa la marea sărbătoare!

MINAUR 50 În semn de protest față de actuala conducere a clubului Maricel Voinea NU va particpa la marea sărbătoare!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

În semn de protest față de actuala conducere a clubului Maricel Voinea NU va particpa la marea sărbătoare! 

Baia Mare se pregătește să îmbrace haine de sărbătoare în luna mai. Pe data de 14 mai, Minaur Baia Mare, primul club exclusiv de handbal din România sărbătoreșete 50 de ani de existență. Un club care și-a pus definitiv amprenta asupra handabalului românesc prin faima care a dobândit-o, prin performanțele reușite, mai ales pe la mijlocul anilor 1980, prin unicul și excentricul antrenor pe care l-a avut, Lascăr Pană, prin extraordinarii jucători pe care i-a dat de-a lungul decenilor echipei naționale și handbalului românesc!

În zilele de 17-18 mai 2024, sunt organizate festivități care vor marca 50 de ani de existență a celui mai galonat club sportiv din Maramureș! Din păcate, problemele la club persistă, părerile pro și contra nu contenesc. Cea mai mare lovitură vine de la Maricel Voinea, care într-o declarație exclusiv pentru BaiaMare Sport, a declarat că NU va participa la aceste festivități, în semn de protest față de actuala conducere a clubului Minaur Baia Mare. 

Maricel Voinea: „MINAUR a fost un Club și o Echipă deosebită pentru mine, la care am jucat 12 ani de zil,e din 1977 până în 1989. Unde am câștigat 2 Cupe IHF și am jucat de mai multe ori până în semifinale. Am câștigat Cupa ROMÂNIEI de mai multe ori, vicecampioni și de multe ori locul 3. A fost cea mai bună decizie să vin din Bacau la Baia Mare. Am intâlnit o conducere profesionistă și un antrenor căruia îi plăcea foarte mult disciplina și era foarte drastic în aceste privinte. Aproape în toate meciurile am fost 8 pe teren….al optulea a fost Publicul, cel mai minunat și cunoscător Public din ROMÂNIA. RESPECT! La echipa nationala am jucat vreo 260 de meciuri din 1978 până în 1992, unde am cucerit două medalii de bronz la Olimpiada de la Moscova și Los Angeles, Super Cupa Mondială din Germania, 3 Campionate Mondiale Studențești și medalia de bronz la Campionatul Mondial din 1990 din Cehoslovacia. Acum în prag de sărbătoare vreau să spun că sunt foarte nemultumit de cum au fost plătiți jucătorii și jucătoarele în ultimii ani, tot timpul cu restante, sau unii nu au primit bani, și de aceea nu o să particip la această aniversare, în semn de protest împotriva conducerii clubului. Cei care mergeți la acest eveniment, vă doresc să aveți o petrecere frumoasă și o ședere plăcută în Baia Mare!” 

Lasă un răspuns

Top