You are here
Home > Editorial > MARAMUREȘUL sub zodia….barajelor!

MARAMUREȘUL sub zodia….barajelor!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Maramureșul „joacă” periculos! Luna mai va fi pentru echipele de fotbal din Maramureș o lună de foc! Așteptăm încă, deznodământul partidei de pe Cluj Arena, acolo unde ACS Fotbal Comna Recea va juca până în ultima secundă participarea în Liga 2 și din sezonul viitor! Chiar și în cazul unei victorii în fața Universității Cluj, elevii lui Florin Fabian stau la mâna rezultatului de pe arena Electrica din Tmișoara, acolo unde Ripensia Timișoara joacă împotriva echipei fraților Herea, Metaloglobus București, echipă care a ratat de puțin accederea în play-off. Bănățenii se mulțumesc și cu un egal, datorită rezultatelor directe cu Recea, care-i avantajează. Tocmai de aceea, Recea are o misiune dificilă în cursa pentru evitarea barajului de menținere în Liga 2! Este lăudabil faptul că echipa antrenată de Florin Fabian este dispusă să-și joace șansele până în ultima secundă  și vor aborda partida de la Cluj Napoca la victorie! În cazul în care vor rata evitarea barajului, ACS Fotbal Comuna Recea va întâlni într-o dublă manșă una dintre echipele CSM Reșița sau Unirea Slobozia, pentru a stabili ultima echipă retrogradată din Liga 2, o dublă de baraj în care totul este posibil și despre care vom vorbi, dacă va fi cazul, la momentul oportun!

În Liga 3, Minaur Baia Mare s-a încununat cu titlul de campioană a seriei C10, meritat după parcursul avut, în returul campionatului, în special în această primăvară, sub comanda lui Vasile Miriuță! De altfel, Miriuță declara că este extrem de greu de antrenat în Liga 3, acest sezon fiind singurul în care tehnicianul băimărean antrenează în al treilea eșalon al fotbalului românesc, el având în c.v-ul personal doar echipe de primă divizie. Faptul că Pilă a ales Baia Mare, înseamnă că aici se are în vedere un proiect pe termen mediu, spre lung, de revigorare a fotbalului băimărean, și ar fi păcat ca acest (nou) proiect să fie ratat din cauza unor baraje de promovare în Liga 2! Indiferent cât de greu vor fi aceste baraje și ce se va întâmpla, consider că un poriect de succes se construiește în jurul unei echipe tehnice stabile, profesioniste, care să urmărească îndeplinirea obiectivului: fotbal de performanță la Baia Mare. Până una alta, contrar previziunilor, Minaur Baia Mare va juca primul baraj de promovare în Liga 2, împotriva echipei Unirea Dej, ocupanta locului secund în C9, o echipă care are în componența sa jucători împrumutați de la campioana României CFR Cluj, o echipă care a avut un parcurs constant în C9, până spre finalul sezonului ocupând doar locul1! Avem nevoie de Baia Mare în Liga 2, iar misiunea lui Vasile Miriuță nu este una deloc ușoară, în condițiile în care actualul lot a fost format cu 3 săptămâni înainte de startul sezonului, 10 jucători fiind aduși și în pauza de iarnă! Poate, este nevoie și de o „tîră” de noroc….

Progresul Șomcuta Mare se poate considera cea mai ghinionistă echipă din Maramureș, ratând salvarea de la baraj în min. 93 al partidei cu SCM Zalău, ocupanta locului secund din C10, în condițiile în care a evoluat cu un jucător mai puțin pe teren mai bine de o jumătate de oră! Și ea va disputa un baraj de menținere în Liga 3, cu una dintre cele 24 de campioane județene stabilite, pe repede înainte, în urma deciziei FRF de a se disputa campionate județene cu  minim 7 jocuri și stabilirea echipelor care vor participa la baraje! Echipa antrenată de Dănuț Sabou are capacitatea și valoarea de a trece de această dublă de baraj, având o echipă care a învins liderul chiar la Baia Mare! Vom vedea ce ne rezervă sorții pentru echipa din Șomcuta Mare!

La nivel județean, CSM Sighetu Marmației, echipă antrenată acum de Romică Buia, și-a obținut dreptul de a participa la barajul de promovare în Liga 3, grație finalei câștigate cu 3-0 împotriva celor de la Avântul Bârsana, și avem speranțe pentru Sighetu Marmației că este capabilă să acceadă în al treilea eșalon fotbalistic al țării după 3 ani de ratări succesive! Sighetul Marmației merită o echipă în Liga 3, și sperăm să-l vedem din nou pe Romică Buia antrenând în Liga 3, de această dată, ca antrenor al echipei CSM Sighetu Marmației!

Așadar, Maramureșul trăiește periculos cu meciuri de baraj, pentru menținere sau promovare, dar tocmai acest lucru face fotbalul mai frumos! Ne ține cu sufletul la gură, ne face să vibrăm, să avem trăiri, să simțim alături de ele, și, de ce nu, să ne bucurăm alături de ele! Ar fi extraordinar de frumos să avem 2 echipe de liga secundă și 2 echipe în Liga 3! Apoi ne vom concetra atenția și spre Liga 4, o ligă care trebuie să producă alte echipe capabile să atingă performanța sportivă! 

Maramureș redivivus….   

Lasă un răspuns

Top