You are here
Home > Fotbal > LIGA 3 PROGRESUL ȘOMCUTA MARE produce surpriza etapei și remizează pe teren propriu! Progresul Șomcuta Mare – Lotus Băile Felix 1-1 (0-1)!

LIGA 3 PROGRESUL ȘOMCUTA MARE produce surpriza etapei și remizează pe teren propriu! Progresul Șomcuta Mare – Lotus Băile Felix 1-1 (0-1)!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Partidă foarte bună făcută de Progresul Șomcuta Mare în fața unei pretendente la barajul de promovare în Liga 2, Lotus Băile Felix! Programul inernal pe care elevii antrenați de Dănuț Sabou și Vasile Oană îl au în acestă perioadă, cu partide la echipele clasate pe primele trei poziții ale clasamentului, una după cealaltă, a continuat cu disputa împotriva celor de la Lotus Băile Felix, echipă care a învins categoric liderul Minaur Baia Mare chiar pe „propriul teren”! După înfrângerea de sub Dealul Florilor, 0-4 cu Minaur Baia Mare a venit partida de la Șomcuta Mare cu Lotus Băile Felix, după care urmează o deplasare în fieful celor de la Club Atletic Oradea, din etapa 14, de săptămâna viitoare, un program infernal, deloc de invidiat.

Aflată în luptă pentru evitarea retrogradării și menținerea în al treilea eșalon al fotbalului românesc, Progresul Șomcuta Mare încearcă să obțină maximum de la aceste trei dispute. Partida cu Lotus Băile Felix a fost una foarte bună făcută de elevii lui Dănuț Sabou, poate cea mai bună pe care am văzut-o eu la Șomcuta Mare.

Partida a început, din nou, cum nu se poate mai prost, după ce Claudiu Codoban a transformat un penalty obținut tot de el (min. 3): 0-1! După începutul în forță al oaspeților, Progresul încearcă să echilibreze partida și prima ocazie de gol este trecută în contul lui Mark Parnău, care șutează slab și șutul său este prins de portarul oaspeților Beke (min.10). Paul Batin are șansa egalării în min. 18, dar singur cu portarul trimite din 8 m pe lângă buturi. În min. 20 Adrian Popa trimite din prima spre poartă dar Brumar este la post și respinge. Gazdele mai au o dată șansa egalării în min. 45, dar Bușică trimite peste poartă de la 17 m.

După pauză, gazdele forțează egalarea, dar prima ocazie o au oaspeții prin Blăgea, șutul său putenic fiind deviat de Brumar. Bogdan Jeler, intrat în repriza secundă, aduce egalarea pentru formația lui Dănuț Sabou, în min. 75, când a recuperat o minge în jumătatea adversă de teren, saltă o minge peste fundașul bihorean ieșit în întâmpinare și șutează imparabil la colțul lung din interiorul careului de 16 m advers: 1-1!

Claudiu Codoban interceptează o minge în min. 78, și trimite din unghi spre poarta părăsită de Brumar, dar Cezar Bud aflat în apropierea liniei porții respinge. În min. 79 gazdele înscriu prin Bodan Bîrle care trimite, din apropierea liniei porții, în plasă dar golul este anulat pentru poziția de offside în care se afla atacatul șomcutean. Partida se încheie cu asediul oaspeților la poarta gazdelor, dar apărarea echipei Progresul a funcționat foarte bine până la finalul partidei. Un final care consfințește un rezultat de egalitate muncit și meritat, în fața unei favorite la paly-off și barajul de promovare în Liga 2!

A fost o etapă cu rezultate care avantajează CAO Oradea, învingătoare la Luceafărul Oradea (2-0), care egalează liderul Minaur Baia Mare la puncte, Lotus Băile Felix coborând pe poziția a treia a clasamentului. Pentru elevii lui Dănuț Sabou urmează deplasarea de la CAO Oradea, iar un meci la fel de bun ca cel de sâmbătă ar putea aduce puncte în dreptul echipei și o nouă surpriză în seria 10!

Dănuț Sabou – antrnor principal Progresul Șomcuta Mare, declarații după meci:

Gheorghe Ghiț – antrenor principal Lotus Băile Felix, declarații după meci:

LIGA 3 SERIA 10

ETAPA 13

PROGRESUL ȘOMCUTA MARE – LOTUS BĂILE FELIX 1-1 (0-1)

Teren Progresul Șomcuta Mare

Au înscris: Bogdan Jeler (min.75) respectiv Claudiu Codoban (3 – din 11 m)

Cartonașe galbene: Cristian Raicu (37), Mark Parnău (62), Adrian Tarța (80), Denis Brumar (86) respectiv Ștefan Pintea (45), Claudiu Codoban (90).

Arbitri: Dragoș Nicolae Lunca (Cluj Napoca ) – centru; Marius Bălan (Dej), Petrică Ionuț Câmpeanu (Cluj Napoca) – asitenți.

Observatori FRF: Adrian Voica (Bistrița), Ioan Papp (carei).

PROGRESUL ȘOMCUTA MARE: Denis Brumar – Bogdan Pașca (Raul Marian), Cezar Bud, Lorand Lang, Adrian Tarța, Paul Szecui, Mark Parnău, Cristian Raicu (46 Bogdan Teler), Bogdan Bușică (62 Tudor Balmoș), Erik Piroska, Paul Batin (71 Bogdan Bîrle). Rezerve neutilizate: Mihai Miholca – Raul Sima, Raul Marian, Gabriel Borode, Cătălin Iancău. Antrenori: Dănuț Sabou (principal), Vasile Oană (secund).

LOTUS BĂILE FELIX: Eduard Beke – Tamas Paublusztig, Marian Arsene, Dacian Ban (90+1 Cătălin Tutuță), Mădălin Popa, Adrian Popa, Cristian Oros, Liviu Pop, Patrik Blăgea, Ștefan Pintea, Claudiu Codoban. Rezerve neutilizate: Balazs Dombradi – David Lupșe, Noah Farcaș, Cyrus Habakuk, Patric Andraș, Nogo Salif. Antrenor: Gheorghe Ghiț (principal).

Sursa foto: Progresul Șomcuta Mare facebook

 

Lasă un răspuns

Top