You are here
Home > Fotbal > LIGA 3 O remiză decisă de centralul partidei! Minaur Baia Mare-Lotus Băile Felix 1-1 (1-0) VIDEO

LIGA 3 O remiză decisă de centralul partidei! Minaur Baia Mare-Lotus Băile Felix 1-1 (1-0) VIDEO

 

 

 

 

 

Alin Boțioc 

Ioan R. Ster 

O remiză decisă de centralul partidei!

Cu două victorii după primele trei etape, formația bihoreană condusă de fostul fundaș central al dinamoviștilor de la mijlocul anilor „90” Cosmin Bodea, a venit la Baia Mare ca o formație decisă să obțină puncte într-o confruntare cu C.S.Minaur Baia Mare (formație reconfigurată din temelii în această vară).

Elevii lui Ciprian Danciu au încercat încă din primele momente ale partidei să impună ritmul de joc, un ritm dictat în fața unei formații C.S.Lotus Băile Felix (extrem de disciplinată și bine așezată în teren din punct de vedere tactic). Dacă raportul ocaziilor de gol a fost unul sensibil egal, fiecare dintre combatante alternând perioadele bune de joc cu cele mai puțin inspirate, totuși diferența putea fi făcută de penalty-ul neacordat la David Simion (minutul 56). Iar dacă în prima repriză, arădeanul Florin Saladea a reușit să se mențină echidistant în decizii după pauză acesta a fluierat doar într-o direcție, în defavoarea echipei noastre, reacția vehementă a celor prezenți în tribune la final de partidă fiind una îndreptățită.

Dacă la C.S.Minaur, portarul Raul Băila a reușit în trei dintre momentele jocului să fie îngerul păzitor dintre buturi, evoluția mijlocașului central Cătălin Ștefănescu (marcatorul nostru), sau cea a lui Darius Gherman au fost cu o clasă peste evoluția per ansamblu a echipei. De la oaspeți s-au remarcat tânărul decar Vlad Costea (un mingicar de doar 1,75 m) precum și mijlocașul Patrick Blăgea (cel care avea să aducă pe final de meci un punct formației bihorene).

Din punctul nostru de vedere, elevii lui Ciprian Danciu au făcut cel mai bun meci din actualul sezon, mai bun chiar și decât cel din victoria categorică cu FC Olimpia 1921 Satu Mare. Tocmai de aceea, egalul în extremis smuls de elevii antrenorului Cosmin Bodea este nedrept, iar munca unor tineri fotbaliști dornici de afirmare la Baia Mare este aruncată la coșul de gunoi de nepriceperea sau rea voința unui „cavaler” al fluierului care a refuzat băimărenilor un penalty clar în min. 56. Toată lumea, inclusiv adversarii au văzut penalty la faza în care David Simion a fost secerat în careul de 16 m al oaspeților, doar centralul Florin Saladea a văzut altfel. În altă ordine de idei se vede clar o imbunătățire a jocului la Minaur Baia Mare, Cătălin Ștefănescu fiind un real câștig la mijlocul terenului, acolo unde face echipă bună cu Ivan Urvanțev. Bun a fost și jocul în atac a lui Brian Lemac, cel care izolat de multe ori între fundașii adverși, a hărțuit în permanență apărarea adversă. Că centralul l-a urmărit tot meciul pentru a-i acorda un cartonaș galben asta e altă poveste. Îngrijorător este maniera de arbitraj de care avem parte pe propriul teren, din partea unor fluierași anonimi.

Una peste alta, Minaur Baia Mare a făcut un joc extrem de bun și există speranțe că se pot face lucruri frumoase la echipă. Există potențial mare, există dorință, mai trebuie și constanță dar și….rezultate.

C.S.Minaur Baia Mare – Clubul Sportiv Lotus Băile Felix 1-1 (1-0)

LIGA 3 Seria 10

Etapa 4

Stadionul „Viorel Mateianu„ Baia Mare

Spectatori: cca 500

Arbitrii: Florin Sorin Saladea (Arad), Ioan Cozorici (Zalău), Ștefan Bîrjac (Păușa – județul Sălaj)

Observator de arbitrii: Adrian Voica (Bistrița)

Delegat de joc: Ioan Viorel Suciu (Târgu Mureș)

Marcatori: Cătălin Ștefănescu (17) / Patrick Blăgea (85)

Cartonașe galbene: Fedor Buciuta (18), David Simion (56), Brian Lemac (76), Ciprian Danciu (92) / Ștefan Pintea (53), Cristian Urbanowski (78), Vlad Costea (87), Adrian Barabaș (91)

C.S.Minaur Baia Mare: 77.Raul Băila – 97.Laurențiu Achim, 28.Daniel Stoian, 4.Raul Gherman, 27.David Simion-cpt, 10.Ivan Urvanțev (72.Erik Piroșka 88), 13.Valerii Macrițchi, 23.Cătălin Ștefănescu, 11.Fedor Buciuta (88.Alexandru Câmpan 46) , 9.Brian Lemac, 7.Darius Gherman (17.Mario Maroșan `88) Rezerve neutilizate: 29.Emanuel Breban, 36.Ionuț Kies, 8.Denis Matei, 21.Marius Potcoavă, 5.Ionuț Pisuc, 16.Bogdan Burcea Antrenor: Ciprian Danciu

C.S.Lotus Băile Felix: 1.Adrian Barabaș – 5.Marian Arsene-cpt, 6.Denis Sala (21.Raul Tămaș 58), 7.Sebastian Cucu, 10.Vlad Cucu, 11.Gelu Gitye (19.Daniel Toma 58), 16.Sergiu Oltean, 17.Patrick Blăgea (4.Sebastian Osvat 94), 18.David Ciurcui, 24.Ștefan Pintea (23.Cristian Urbanowski) 58), 27.David Lupșe Rezerve neutilizate: 12.Paul Cosmin, 9.Daniel Ghiță, 13.Mario Negru, 14.Tudor Bochiș 15.Aris Morar. Antrenori: Cosmin Bodea, Ciprian Doru Fiter

Evoluția scorului:

Min 17 Cătălin Ștefănescu primește la 18 metri în zonă centrală și din cădere șutează sub transversală

Min 85 Vlad Costea pornește pe un contraatac, pasează în flancul drept la Blăgea care din marginea suprafeței de pedeapsă înscrie cu un șut la colțul lung trimis în dreapta goalkeeperului Raul Băilă

Sursa foto: CS Minaur Baia Mare fotbal

Brian Lemac – Minaur Baia Mare, declarații după meci:

Cosmin Bodea – antrenor Lotus Băile Felix, declarații după meci:

Lasă un răspuns

Top