You are here
Home > Uncategorized > LIGA 3 O nouă înfrângere acasă pentru Progresul Șomcuta Mare, după ce a condus CAO! Progresul Șomcuta Mare – Club Atletic Oradea 1-3 (1-1)

LIGA 3 O nouă înfrângere acasă pentru Progresul Șomcuta Mare, după ce a condus CAO! Progresul Șomcuta Mare – Club Atletic Oradea 1-3 (1-1)

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Etapa 5 din Liga 3 a adus la Șomcuta Mare o altă pretendentă la promovare. După SCM Zalău și Minaur Baia Mare, acum a venit rândul echipei Club Atletic Oradea, formație care se are (și ea) un start de sezon foarte bun. 

După ce a fost eliminată greu din Cupa României de Hermannstadt, formație proaspăt retrogradată din Liga 1, CAO Oradea a venit la Șomcuta Mare să-și treacă în cont toate cele 3 puncte, pentru a nu pierde contactul cu Minaur Baia Mare, formația antrenată de Ciprian Danciu, fiind liderul la zi cu 12 puncte acumulate pană la desfășurarea acestei etape.

Elevii antrenați de Florin Farcaș au reușit până la urmă să învingă Progresul Șomcuta Mare, grație golurilor înscris de Alexandru Hosu (43, 49) și Daius Marina (54). Pentru elevii lui Dănuț Sabou a înscris Paul Batin, din penalty, în min. 23.

Progresul a început foarte bine partida, au practicat un joc inteligent tactic, reușind să acapereze mijlocul terenului încă din startul partidei, acțiunile de atac ale oaspeților lovindu-se de o apărare care a jucat bine aproape toată repriza întâi. Oaspeții au prima ocazie de gol în min. 2, când Chițaș șutează puțin peste paortă din interiorul careului gazdelor. Gazdele răspund și Raul Marian trimite pe lângă poartă o centrare venită din partea stângă de la Balmoș (min.5). În min. 23, Bogdan Bîrle este faultat în suprafața de pedeapsă, centralul Andreea Klein indicând punctul cu var. Paul Batin transformă cu siguranță și Progresul conducea cu 1-0 (min.23)! În min. 31 oaspeții ar fi putut egala la o pasă greșită a portarului Miholca, Chițaș interceptează, îi pasează lui Hosu dar Tarța salvează din fața porții. Bogdan Bîrle scapă singur spre poarta oaspeților, în min. 37, dar șutează slab de la marginea careului de 16 m și Barabas prinde fără probleme. Prima greșeală majoră a apărării gazdelor aduce și egalarea pe tabela de marcaj. În min. 43 o minge lungă aruncată spre careul gazdelor prinde apărătorii gazdelor pe picior greșit, Hosu speculează și trimite în plasă,cu capul peste Miholca, ieșit în întâmpinare: 1-1!

Repriza a doua începe cum nu se poate mai prost pentru elevii antrenați de Dănuț Sabou care încasează 2 goluri în 10 min. Prima dată același Hosu înscrie cu capul din careu după o centrare venită din partea dreaptă de la Maria: 1-2 (min.49). După numai 5 minute Ardelean șutează puternic de la 25 m, Miholca respinge în față și Marina îndeplinește o formalitate trimițând în poartă: 1-3! După acest gol gazdele cad din punct de vedere psihic și nu reușesc să mai practice același joc bun din prima repriză. Gazdele mai ratează prin Borade în min.60, care trimite cu capul puțin pe lângă poarta apărată de Barabas. Același Borade rateză în min. 79, când trimite pe lângă poartă din careul oaspeților. Oaspeții puteau chiar să se distanțeze pe tabela de marcaj dar șutul lui Cîrjan din 10 este respins din fața porții de Cezar Bud. 

Programul din startul sezonului nu a avantajat deloc formația din Șomcuta Mare, când au întâlnit numai echipe aflate în partea superioară a clasamentului, cu pretenții de play-off sau chiar promovare: SCM Zalău, Minaur Baia Mare și Club Atletic Oradea – acasă, Sportul Șimleu Sivaniei și Lotus Băile Felix – deplasare. În aceste condiții, locul 9 în clasamentul seriei este un loc mincinos, iar jocul echipei cred că va da rezultatele scontate în etapele care vor urma. Antrenorul Dănuț Sabou are serioase motive de îngrijorare din punct de vedere al lotului, cu mulți juniori și accidentări. Iar, până în 4 decembrie se vor disputa nu mai puțin decât 15 etape, aproape tot sezonul regular, după care din martie 2022 se vor disputa restul 3 etape rămase. Va urma un play-out, cel care până la umă va da măsura valorii echipei din Șomcuta Mare, care încearcă și în acest sezon să se salveze de la retrogradare!

Dănuț Sabou – antrenor Progresul Șomcuta Mare, declarații după meci:

Florin Farcaș – antrenor principal Club Atletic Oradea, declarații după meci:

Progresul Șomcuta Mare – Club Atletic Oradea  1-3 (1-1)

Teren Șomcuta Mare

Spectatori: cca 200

Au înscris: paul Batin (23-11m), repsectiv Alexandru Hosu (43, 49), Darius marina (54)

Cartonașe galbene: Bogdan Pașca (10), Adrian Tarța (30), Mihai Miholca (44), respectiv Loren Iovița (42)

Arbitri: Andreea Klein (Cluj Napoca) – centru; Alin Revnic (Cluj Napoca), Ștefan Birjac (Păușa-Sălaj) – asistenți;

Observatori FRF: Sergiu Neichi (Satu Mare), Dan Costin (Zalău)

Progresul Șomcuta Mare: Mihai Miolca – Denis Lihet, Bogdan Pașca (60 Gabriel Borade), Paul Szecui (39 Lorand Lang), Adrian tarța, Cezar Bud, Mark Parnău, Raul Marian, Tudor Balmoș (68 Ionuț Buhai), Paul Batin (68 Bogdan Jeler), Bogdan Bîrle (60 Raul Negreanu): Rezerve neutilizate: Denis Brumar – Bogdan Bușică, Cristian Raicu, Raul Sima. Antrenori: Ioan Oană (principal), Dănuț Sabou (secund).

Club Atletic Oradea: Adian Barabas – Alexandru Hosu (76 Ștefan Meșter), Vasile Chițaș (79 Ștefan Cîrjan), Constantin Roșu, Loren Lovița, Raul Ardelean (79 Mark Kovacs), Nicolae Gunie, Cristian Copil, Cosmin Letan, Daniel Stan, Andrei Gheorghiță (46 Darius Marina). Rezerve neutilizate: Radu Bob – Cristian Urbanowski, Andrei Popa, Marian Porumb, Alexandru Lezeu. Antrenori: Florin Farcaș (principal), Dorin Mihuț (secund).

Sursa foto: Alin Boțioc

Lasă un răspuns

Top