You are here
Home > Fotbal > LIGA 3 Minaur Baia Mare revine după pauză și învinge SCM Zalău! Ciprian Stanciu din nou 2 goluri importante pentru băimăreni!

LIGA 3 Minaur Baia Mare revine după pauză și învinge SCM Zalău! Ciprian Stanciu din nou 2 goluri importante pentru băimăreni!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Minaur Baia Mare a învins SCM Zalău cu 3-2 (0-1) în etapa 4 din Seria 10 a Ligii a 3-a, și își păstrează invincibilitatea, ocupând primul loc în clasament cu punctajul maxim 12 p. Antrenorul băimărenilor Ciprian Danciu a trecut cu bine primul mare examen în fața propriilor suporteri, după ce și-a ispășit suspendarea primită în urma cartonașului roșu încasat nemeritat în prima etapă la Șomeșul Dej. Prezența sa pe banca tehnică a echipei a avut un rol hotărâtor, băimărenii reușind să facă un al doilea mitan foarte bun, ofensiv, ca dovadă că au întors rezultatul din prima repriză și au înscris de 3 ori. Din nou, cel mai bun al băimărenilor a fost Ciprian Stanciu, intrat pe teren în min. 61, în locul nigerianului Batchabi, autor a 2 goluri! 

Rămâne, însă, o mare problemă arbitrajele de care au avut parte băimărenii în acest start de sezon, după eliminarea nemeritată a lui Ciprian Danciu în prima etapă vedem cum jucătorii băimăreni sunt vânați tot timpul cu cartonașe, iar maniera de arbitraj este una cel puțin șmecherească, după comparația lui Mutu. Tocmai de aceea, spunea Cipri Danciu, sunt aproape 30 de fotbaliști în lotul echipei Minaur!

Și, în partida de pe Stadionul Municipal „Viorel Mateianu” cu SCM Zalău, diferența a făcut-o, până la urmă, banca de rezerve. Ciprian Stanciu intrat în min. 61 a înscris decisiv de două ori, iar Romario Rus a obținut un penalty în min. 90+2! Practic cam asta a fost diferența dintre cele două echipe care au pretenții la promovare: banca de rezerve. În condițiile în care, introduci golghetereul echipei (6 goluri în 5 meciuri) în min. 61 pe teren și mai ai un atuu cum este Romario Rus, Sergiu Ciocan intrat și el bine în joc, Arthur Teut neutilizat, înseamnă ai o bancă de rezerve puternică, un lot echilibrat. La fel de importantă a fost tactica gândită de antrenorul băimărenilor Ciprian Danciu, cel care a gândit foarte bine acest derby, ca dovadă scorul de la finalul partidei și că elevii săi au reușit să treacă peste faptul că s-au văzut conduși pe tabela de marcaj, relativ repede, în min. 7!

De cealaltă parte, echipa de la poalele Meseșului a venit la Baia Mare cu orgoliul rănit, după înfrângerea de pe teren propriu în fața echipei Sportul Șimleu Silvaniei, în fața căreia are un adevărat complex. Sunt ceva probleme și la Zalău, iar înfrângerea cu Sportul Șimleu Silvaniei le-au amplificat. Jucătorii de la Zalău au intrat la încălzire cu tricouri prin care își arătau susținerea față de antrenorul George Zima (trecut și el pe la Șimleu). În ediția precedentă de campionat George Zima a lăsta o impresie frumoasă la Baia Mare, tocmai prin jocul arătat de echipa sa, un joc în viteză, la firul ierbii, ofensiv, joc pe care l-am constat și în partida cu Minaur Baia Mare de sâmbătă. Când pierzi promovarea în Liga 2 în ultima secundă a meciului, atunci te poți numi un antrenor ghinionist și ar fi păcat ca un antrenor tânăr precum George Zima să fie înlăturat de cârma echipei din Zalău. În interviul acordat imediat după meci tehnicianul zălăuan a declarat că o promovare „se obține prin suferință”! Ceea ce e valabil inclusiv pentru elevii antrenați de Ciprian Danciu. După începutul furtunos de campionat cu 8-1 obținut pe terenul de la Șomcuta Mare, SCM Zalău a rămas acum cu 6 p și ocupă poziția 6 în clasament la 6 puncte de liderul Minaur Baia Mare.

Partdia a început cum nu se poate mai prost pentru Minaur, la prima ocazie de gol a oaspeților sigheteanul Sergiu Jurj deschide scorul după o centrare venită din partea stângă de la Negruț: 0-1 (min.7)! Băimărenii nu-și revin după ce s-au văzut conduși, iar cei se află mai aproape de gol sunt tot zălăuanii prin Sergiu Negruț, care trimite cu capul spre poartă dar Gudea este la post (min.16). Băimărenii încearcă și ei poarta prin Viorel Chinde, șutul său din afara careului este prins de tânărul portar Mureșan (min.24). Băimărenii puteau egala în min. 29, când Bachabi singur cu portarul ratează, în loc de corner arbitrul Rareș George Vidican indicând aut de poartă. În min. 31, Văsălie șutează puternic din colțul careului de 16 m, lateral stânga și mingea lovește stâlpul din stânga porții zălăuane. Și Marius Potcoavă încearcă poarta oaspeților dar șutul său slab este prins de Mureșan (min.39).

Băimărenii se întorc de la cabine montați, să recupereze handicapul și să-și tranșeze partida în favoarea lor, dar prima ocazie o au oaspeții prin Ilieș care trimite cu capul pe langă poartă, imediat după reluare partidei, în min. 46. Un minut mai târziu, în min. 47 Viorel Chide scapă singur cu portarul, face o cursă de 30 de m și înscrie pe lângă portarul Mureșan ieșit în întâmpinare : 1-1! Intrat în locul lui Bachabi în min. 61, Ciprian Stanciu execută (din nou) magistral o lovitură liberă, iar mingea poposește în plasa porții apărată de Mureșan: 2-1 (min.68). Mircea Donca, cel care a muncit extrem de mult la mijlocul terenului șutează puternic puțin din afara careului, dar Mureșan respinge greu în fața (min.79). Putea să fie și 2-2, dar Gabriel Oiță salvează în extremis la o ocazie clară de gol în careul băimărenilor. Romario Rus încearcă și el poarta în min. 90 dar mingea nu găsește spațiul porții zălăuane. În min. 90+2 Romario Rus angajat în careu, este faultat clar în suprafața de pedeapsă, iar Ciprian Stanciu își trece în cont (din nou) dubla: 3-1 (min.90+2)! Oaspeții reușesc să revină în joc reducând din handicap în min. 90+5 prin Răzvan Dulap care a înscris în urma unei lovituri de colț executată de pa partea stângă: 3-2! Și probabil că ar fi egalat, încercarea centralului Vidican de a prelungi partida nejustificat cu peste 7 minute, enervând la culme suporterii băimăreni. S-a terminat 3-2 și băimărenii au un parcursul perfect în startul noului sezon competițional, cel care trebuie să ne ducă în Liga 2! Urmează o deplasare extrem de grea la Șimleu Silvaniei, cu o echipă antrenață acum de sătmăreanul Dacian Nastai, trecut pe la FCSB!

Până atunci, marți 21 septembrie 2020, șaisprezecimile Cupei României programează pe Stadionul Municipal „Viorel Mateianu” partida dintre Minaur Baia Mare și Poli Iași, o partidă pe care elevii antrenați de Ciprian Danciu o vor trata la victorie!

Ciprian Danciu – antrenor principal Minaur Baia Mare:

George Zima – antrenor principal SCM Zalău:

LIGA 3, SERIA 10

ETAPA 4

MINAUR BAIA MARE – SCM ZALĂU  3-2 (0-1)

Stadion Municipal „Viorel Mateianu”

Spectatori: cca 500

Au înscris: Ciprian Stanciu (68,90+2-11m), Viorel Chinde (47) respectiv Sergiu Jurj (7), Răzvan Dulap (90+5)

Cartonașe galbene: Nana Gabby Batchabi (25), Marius Potcoavă (33), Denis Matei (51), Mircea Donca (64), Alexandru Gudea (86) respectiv Răzvan Dulap (15), Alex Nagy (19), Sergiu Negruț (55)

Arbitri: Rareș George Vidican (Satu Mare) – centru; Ludovic Zifceac (Aleșd), Marius Ionuț Motica (Oradea) – asistenți;

Observatori FRF: Grigore Suhan (Suceava), Petru Boroș (Oradea).

Minaur Baia Mare: Alexandru Gudea – Marius Potcoavă, Gabriel Oiță, Mihai Lazăr, David Simion, Denis Matei, Viorel Chinde (61 Sergiu Ciocan), Adrian Micaș, Mircea Donca (86 Romario Rus), Alin Văsălie (77 Cătălin Jucan), Nana Gabby Batchabi (61 Ciprian Stanciu). Rezerve neutilizate. Raul Baila – Antonio Lung, Adrian Bura, Milian Urs, Arthur Teut. Antrenori: Ciprian Danciu (principal), Ovidiu Mic (secund).

SCM Zalău: Octavian Mureșan – Ionuț Ilieș (81 Alexandru Jula), Andu Moisi (49 Lorant Kis), Răzvan Dulap, Dan Berci (81 Mihai Onicaș), Alex Nagy (65 Mihai Forna), Vadim Calugher, Raul Stanciu, Sergiu Negruț, Sergiu Jurj, Romario Logon. Rezerve neutilizate: Andrei Pop – Andrei Șumlea, Dănuț Cozma, Mihai Doroftei, Alexandru Mare. Antrenori: George Zima (principal), Alexandru Pop (secund).

Sursa foto: CS Minaur fotbal

Lasă un răspuns

Top