You are here
Home > Fotbal > LIGA 3 Minaur Baia Mare este campioana seriei a 10-a! Minaur Baia Mare – Someșul Dej 2-0 (0-0)! VIDEO

LIGA 3 Minaur Baia Mare este campioana seriei a 10-a! Minaur Baia Mare – Someșul Dej 2-0 (0-0)! VIDEO

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Minaur Baia Mare a spulberat mitul Someșul Dej, văzută ca o sperietoare a băimărenilor, peste care nu pot trece! Este (încă) proaspătă în memorie înfrângerea administrată de echipa antrenată, atunci, de băimăreanul Dănuț Șomcherechi. Echipa de pe malul Someșului este surpriza actualei ediții de campionat din C10, iar meritul exclusiv este al fostului antrenor Dănuț Șomcherechi, care a dus echipa clujeană în play-off, îndeplinind, astfel, un obiectiv trasat de conducerea clubului. Văzută cu sacii în căruță, aceiași conducerea a hotărât mazilirea lui Dănuț Șomcherechi, pe motiv că s-a îndepărtat de locurile care dau dreptul disputării barajelor de promovare în Liga 2! Este destul de neprofesionist și rușinos acest lucru, și vom urmări îndeaproape evoluția echipei antrenate, acum, de fostul internațional Tiberiu Bălan, cel care declarase, după meci, că există o diferență mare între Hunedoara și Baia Mare, iar șansele de promovare în Liga 2 sunt foarte mici pentru echipa antrenată de Ciprian Danciu!

Meciul a început pe fondul unui echilibru relativ în teren și din cauza faptului că Ciprian Danciu a efectuat unele modificări în primul 11, dar și modificărilor tactice încercate de tehnicianul băimărean, cu Patrick Petre vârf de atac (!!!) și Ciprian Stanciu pe post de inter. De aici, și greutatea cu care băimărenii nu au ajuns chiar așa ușor în careul oaspeților. Prima ocazie de gol vine abia în min. 20, lovitura liberă executată de Patrick Petre de pe partea stângă fiind reținută de portarul Toderean. În min. 30 Văsălie trimite din aproprierea punctului de la 11 m către poarta părăsită de Toderean, iar un fundaș advers respinge în corner. Oaspeții au prima ocazie de gol în min. 35 când Mureșan șutează din voleu, dar Băilă este la post și reține. Același Băilă reține spectaculos la șutul lui Batchabi din min.39. Băimărenii au, în min. 45, un gol anulat pe motiv de ofsaid, autorul său fiind Ciprian Stanciu. 

Imediat după pauză, în min. 54, Ciprian Stanciu deschide scorul, fructificând o centrare excelentă venită de pe partea stângă de la Văsălie: 1-0! În min. 65 Patrick Petre excecută foarte bine o lovitră liberă de la 25 m, dar Toderean respinge în corner. În min. 69 Negru are șansa egălării, dar Băilă se opune spectaculos respingând în corner lovitura de cap din 6 m. Pe contraatac, băimărenii au șansa desprinderii dar Godiu trimite peste poartă, un șut deviat de un fundaș advers. Suciu are, și el, șansa egalării, dar șutează și el, pe lângă poartă din partea stângă a atacului clujean. Sergiu Ciocan trimite puțin pe lângă poartă cu un șut de la 16 m (min.86). În min. 89 Marius Potcoavă ia o acțiune pe cont propriu, driblează tot ce îi iese în cale dar șutul său din interiorul careului de 16 m este respins de portarul Toderean. În min.90 Sergiu Ciocan nu mai greșește ținta și majorează diferența, după o cursă solitară de la 35 m, în care a driblat inclusiv portarul advers: 2-0!

Poate nu a fost cel mai reușit meci al băimărenilor, dar a fost un meci care a scos în evidență constanța în rezultate, rotirea jucătorilor promisă de antrenorul Ciprian Danciu, și este foarte bine că se poate proceda la așa ceva. Timpul trece, etapele se scurg, iar meciurile de baraj se apropie. Deși, Tibi Bălan a încercat să ucidă din fașă speranța băimărenilor într-o promovare meritată și visată în Liga 3, participând pentru al treilea an consecutiv la meciurile de baraj, băimărenii cred în șansa lor, ca buturuga mică să răstoarne CARUL MARE de la FRF, cel cu federalii care stabilesc culoare de promovare, unor echipe „prietene”! Înainte era mai ușor, câștigai seria în Liga 3 erai promovat. Stategiile 1.0 și 2.0 lansate de „geniul” fotbalului românesc Răzvan Burleanu, ne-a adus în situația de a disputa meciuri de baraj pentru promovare în Liga 2, pentru a mai da ȘANSA UNOR MECIURI DE CULISE LA FRF, „arbitrate” de federali la Casa Fotbalului, să-l mai ajutăm pe Ioan Andone…puțin!

Ciprian Danciu – antrenor principal Minaur Baia Mare, declarații după meci:

Tiberiu Bălan – antrenor principal Someșul Dej, declarații după meci:

MINAUR BAIA MARE – SOMEȘUL DEJ 2-0 (0-0)

Stadionul Municipal „Viorel Mateianu” Baia Mare

Spectatori: cca 800

Au înscris: Ciprian Stanciu (54), Sergiu Ciocan (90)

Cartonașe galbene: Christian Tand (17), respectiv Raul Vitan (49), Emanuel Negru (80)

Arbitri: George Cătălin Roman (Timișoara) – centru; Patrick Ștefan Sandu (Timișoara), Lucian Mihai Berariu (Moroda-Arad) – asistenți.

Observatori FRF: Claudiu Ștefănuți (Năsăud), Leontin Moga (Zalău).

Minaur Baia Mare: Raul Băilă – Cătălin Jucan, Christian Tand (33 Răzvan Lazăr), David Simion, Marius Potcoavă, Ricky Gneba, Romario Rus (49 Mircea Donca), Sergiu Ciocan, Alin Văsălie (62 Viorel Chinde), Patrick Petre, Ciprian Stanciu (62 Gheorghe Gondiu).  Rezerve neutilizate: Emanuel Breban – Marco Petran, Antonio Lung, Denis Matei, Sorin Brașovan. Antrenori: Ciprian Danciu (principal), Ovidiu Mic (secund).

Someșul Dej: Antoniu Toderean – Emanuel Negru, Alexandru Creciunesc, Paul Chiș, Darius Mureșan, David Ciurcui, Raul Suciu (83 Alexandru Papp), Raul Vitan (61 Dan Puăian), Rareș Babiciu (55 Raoul Cristea), Nana Gabby Batchabi, Mihai Maxin. Rezerve neutilizate: Antoniu Giurgean – Szabolcs Kovacs, Adrian Rad, Denis Bolenyi, Radu Pocol. Antrenori: Tiberiu Bălan (principal), Sabin Coc (secund).

Sursa foto: CS Minaur fotbal

Lasă un răspuns

Top