You are here
Home > Fotbal > LIGA 3 C.S.Minaur Baia Mare în fața unei ierni grele! Minaur Baia Mare – CSM Satu Mare 0-2 (0-1) VIDEO

LIGA 3 C.S.Minaur Baia Mare în fața unei ierni grele! Minaur Baia Mare – CSM Satu Mare 0-2 (0-1) VIDEO

 

 

 

 

 

Alin Boțioc 

Ioan R. Ster 

C.S.Minaur Baia Mare în fața unei ierni grele!

În penultima confruntare de pe teren propriu din acest an calendaristic, fosta divizionară B, ajunsă pe ultima poziție a Diviziei C seria a zecea, avea să primească vizita celor de la C.S.M.Olimpia Satu Mare (într-un joc care în vremuri de demult ar fi avut statutul unui autentic derby).

Băimărenii continuă să nu se regăsească în campionat și cu 8 înfrângeri în 12 etape are o situație cât se poate de ingrată, nereușind să părăsească ultima poziție din clasament. Cu (probabil) cel mai slab lot din serie, Miinaur încearcă să facă față cu greu unei competiții pe care altădată o domina din vârful ierarhiei clasamentului. Din păcate, vremurile la echipă se anunță extrem de dificile. Rămâne de văzut cine și când va salva corabia băimăreană de la o previzibilă scufundare în anonimatul ligilor inferioare. Se vehiculează o posibilă numire în funcția de președinte al secției de fotbalul a unei persoane cu experiență în această funcție. Vom vedea dacă ea se va materializa zilele următoare. Dar fără un plan bine stabilit și fără o finanțare corespunzătoare, orice încercare de salvare este sortită eșecului. Proeictul cu tinerii jucători aduși din fotbalul maramureșean, din Liga 4 a dat GREȘ! Este timpul să se lucreze la o strategie pe termen scurt, pentru ca fotbalul din Baia Mare să scape de rușinea unei retrogradări în Liga 4!!!  

Cu cinci foști jucători de la Baia Mare în lot dintre care doar trei au fost utilizați; cei doi mijlocași Viorel Chinde integralist, Adrian Micaș titular 82 de minute respectiv fundașul Răzvan Lazăr doar opt minute ca rezervă, Alexandru Mărieș și Adrian Șter nebifând nici măcar un minut, Olimpia Satu Mare a controlat aproape în totalitate jocul mai ales de la mijlocul terenului în sus singurul moment care ar fi putut scurt circuita angrenajul echipei oaspete fiind cel din minutul cinci atunci când mijlocașul de origine ghaneză Adam Abdul Wahab a fost nevoit să părăsească definitiv terenul după o accidentare cel puțin aparent serioasă.

Considerată având unul dintre cele mai valoroare loturi din serie, Olimpia Satu Mare a beneficiat până spre finalul primului mitan când s-a și deschis scorul de patru ocazii clare de gol; Viorel Chinde (minutele 10 și 12), Ervin Zsiga (minutul 15) și Adrian Micaș (minutul 24), descătușarea venind cu două minute înainte de pauză, atunci când căpitanul sătmărenilor a reușit o bijuterie de gol.

Nici după pauză lucrurile nu se îmbunătățesc în jocul echipei văduvită de prezența pe banca tehnică a lui Ciprian Danciu (aflat în tribune după o etapă de suspendare survenită la Satu Mare, și implicit un cumul de patru cartonașe galbene primite în această stagiune). În ultimul sfert de oră, (minutul 76) sătmărenii își dublează avantajul grație reușitei jucătorului de 19 de ani născut în Mali, Moussa Tiefing Samake.

Până pe data de 2 decembrie dată la care se preconizează întreruperea campionatului, C.S.Minaur Baia Mare mai are de jucat trei meciuri extrem de dificile, două în deplasare cu ocupantele locurilor 3 și 5 C.S.Lotus Băile Felix respectiv acasă cu ocupanta locului opt C.S.M.Victoria Carei.

C.S.Minaur Baia Mare – C.S.M.Olimpia Satu Mare 0-2 (0-1)

Liga 3 Seria 10 Etapa 12

Arbitrii: Dragoș Nicolae Lunca (Cluj Napoca), Lazăr Flavius Seche (Sânmihaiu Almașului – Sălaj), Robert Mereș (Cluj Napoca)

Observator de arbitrii: Mihai Florin Marcu (Oradea)

Delegat de joc: Tiberiu Gabor (Reghin)

Marcatori: Ervin Zsiga (43), Moussa Samake (76)

Cartonașe galbene: Raul Gherman (77) / Laurențiu Achim (65), Nandor Pop (66)

C.S.Minaur Baia Mare: 77.Raul Băilă – 36.Ionuț Ilieș, 97.Laurențiu Achim, 4.Raul Gherman, 27.David Simion-cpt – 70.Tiberiu Serediuc (26.Bogdan Jeler 71), 13.Valerii Macrițchi, 10.Ivan Urvanțev, 17.Mario Maroșan (19.Sebastian Hidigan 88) – 23.Cătălin Ștefănescu (9.Brian Lemac 46), 7.Darius Gherman (15.Mario Leș 88) Rezerve neutilizate: 29.Emanuel Breban, 28.Daniel Stoian, 21.Marius Potcoavă, 8.Denis Matei, 16.Bogdan Burcea Antrenor: Ciprian Danciu

C.S.M.Olimpia Satu Mare: 12.Denis Moldovan – 23.Raul Apai (16.Răzvan Lazăr 82), 32.Alin Burdeț, 8.Paul Copaci, 54.Cătălin Oanea - 11.Ervin Zsiga-cpt (3.Răzvan Prodan 89), 44.Adam Abdul Wahab (19.Adrian Bura 5), 10.Adrian Micaș (17.Denis Lazăr 82), 80.Viorel Chinde – 20.Nandor Pop, 99.Moussa Tiefing Samake Rezerve neutilizate: 22.Rareș Oșan, 28.Emanuel Morar, 7.Alexandru Mărieș, 70.Andrei Pop, 9.Adrian Șter Antrenor: Cosmin Iuhas

Filmul meciului:

Min 10 Viorel Chinde șut peste poartă din preajma suprafeței de 16 metri.

Min 12 Viorel Chinde preia pe piept în suprafața de pedeapsă și din 10 metri cu toată opoziția lui Ionuț Ilieș trimite la colțul scurt în plasa laterală.

Min 15 Ervin Zsiga sut de la circa 30 de metri pe deasupra buturilor formației băimărene.

Min 24 Adrian Micaș pătrunde în suprafața de pedeapsă, slalomează printre apărătorii formației băimărene și șutează însă Raul Băilă este atent și respinge în corner.

Min 36 Marius Gherman este angajat pe flancul drept pătrunde, driblează portarul, intră în unghi de unde trimite spre poarta goală, însă Alin Burdeț prin alunecare reușește să se interpună pe traiectoria balonului.

Min 43 (0-1) Ervin Zsiga pătrunde pe flancul stâng pătrunde pe interior până în marginea suprafeței de pedeapsă de unde trimite plasat la semiînălțime la colțul lung.

Min 49 Moussa Samake trimite cu capul din 6 m, Băilă respinge

Min 64 Mihai Nandor primește un balon în axul central pătrunde în interiorul careului de 16 metri și trimite din 14 metri în dreapta lui Raul Băilă.

Min 67 Andor are ocazia de a majora avantajul dar trimite pe lângă poarta lui Băilă

Min 67 Moussa Samake primește un balon pe un culoar în zona centrală și de la circa 15 metri trimite puternic mult pe deasupra buturilor formației gazdă.

Min 67 Același Samake trimite plasat de la 16 m, Băilă se întinde și respinge în corner

Min 76 (0-2) Moussa Samake recepționează un balon în marginea careului de 16 metri, întoarce doi fundași și de la circa 14 metri înscrie plasat la semiînălțime.

Min. 78 Moussam Samake trimite din voleu peste poarta lui Băilă

Cosmin Iuhas – antrenor CSM Olimpia Satu Mare, declarații după meci:

Sursa foto: CS Minaur Baia Mare fotbal

Lasă un răspuns

Top