You are here
Home > Fotbal > LIGA 3 ar putea debuta în noul sezon fără ACS Fotbal Comuna Recea

LIGA 3 ar putea debuta în noul sezon fără ACS Fotbal Comuna Recea

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

ACS Fotbal Comuna Recea este în pragul colapsului financiar și ar putea să se desființeze. Deși, la un moment dat, se vorbea de un proiect generos numit Dacia Maramureș, clădit pe scheltul proaspăt retrogradatei ACS Fotbal Comuna Recea, acesta a eșuat chiar pe final. Ca atare, Minaur Baia Mare va continua în Liga 3, într-un proiect ce-l include pe Ciprian Danciu antrenor principal și Vasile Miriuță director tehnic.

La echipa din Baia Mare și-au făcut loc nu mai puțin de 11 jucători de la fosta divizionară secundă: Alin Bota, Milian Urs, Gabriel Oiță, Marius Potcoavă, Adrian Micaș, Viorel Chinde, Adrian Bura, Alin Văsălie, Antonio Lung, Adrian Balha și Arthur Teut. De la Recea vin vești extrem de proaste, în sensul că, în proporție foarte mare echipa nu va mai continua nici în Liga 3 și se gândește un nou proiect care să înceapă de la zero, adică din Liga 4.

După ce în timpul sezonului competițional din Liga 2, președintele Consiliului Județean Maramureș a dat asigurări jucătorilor și conducerii tehnice de atunci că se vor aloca resurse financiare, pentru deblocarea situației de la echipă, s-a găsit de cuviință alocarea sumei de 400.000 lei din fondul de rezervă aflat la dispoziția președintelui Consiliului Județean. Doar că, acești bani au venit extrem de târziu și ei au fost alocați (la cererea ex-viceprimarului Dorin Lucaci) Comunei Recea, o eventuală alocare a lor către echipa de fotbal necesitând o hotărâre a Consiliului Local Recea. Hotărâre care întârzie să apară din cauza boicotării repetate a ședințelor din Consiliul Local de către acoliții fostului viceprimar!

Și, ca meniul să fie complet, Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a hotărât penalizarea echipei din Recea cu 2 puncte, și achitarea restanțelor financiare către Ciprian Danciu, fostul tehnician al echipei dar și lui Florin Fabian, cel care a așteptat până în ultima clipă o salvare miraculoasă pentru a continua la Recea. În aceste condiții, este de așteptat ca Recea să se retragă din Liga 3, sau să nu se mai înscrie.

Uite așa ducem fotbalul maramureșean spre groapă….

Lasă un răspuns

Top