You are here
Home > Fotbal > LIGA 2 OBIECTIV RATAT Final de poveste în Liga a-II-a! Minaur Baia Mare – CSC Șelimbăr 0-1 (0-1) VIDEO

LIGA 2 OBIECTIV RATAT Final de poveste în Liga a-II-a! Minaur Baia Mare – CSC Șelimbăr 0-1 (0-1) VIDEO

 

 

 

 

 

Alin Boțioc 

Ioan R. Ster 

OBIECTIV RATAT Final de poveste în Liga a-II-a! 

Pentru a mai putea spera la o posibilă încercare de a se salva de la retrogradare C.S.Minaur Baia Mare era nevoită să câștige ultimele două meciuri stagionale, atât cel de acasă cu C.S.C.Șelimbăr respectiv cel din deplasare cu C.S.M.Slatina. Însă și în aceste condiții era nevoie ca Metaloglobus București să nu reușească mai mult de un punct în aceste două ultime runde.

Jucând sub presiunea rezultatului, formația băimăreană, fără aportul a câtorva dintre marcatorii echipei din acest campionat, Sergiu Ciocan (accidentat în urmă cu doar o zi înaintea partidei) respectiv mijlocașii Florin Chitaș sau Mircea Donca (ambii ieșiți momentan din formă), nu a reușit să se impună în fața formației sibiene, una extrem de bine așezată în teren de fostul dinamovist Claudiu Niculescu (cel care recent și-a prelungit contractul până în vara lui 2025). Însă și așa trupa lui Vasile Miriuță putea deschide scorul încă din primul sfert de oră, Răzvan Horj (minutul 14), respectiv Raphael Stănescu (minutul 15), fiind autorii a două ocazii importante. Inevitabilul avea să se producă în minutul 23 atunci când la o acțiune coerentă purtată pe flancul drept pe ruta Ion Cărăruș – George Monea – Ionuț Năstăsie – Jordan Youri Gele (atacantul de origine franceză de 31 de ani și 1,92 m) reia din doar 6 metri o minge respinsă în extremis de pe linia porții de Raul Avram: 0-1!

Actul secund a fost unul extrem de sărac în ocazii de poartă, nici una dintre formații neputând să înscrie. Dacă la băimăreni odată cu trecerea timpului precipitarea a fost tot mai evidentă, ca spre final de meci să apară și resemnarea, pentru sibienii lui Claudiu Niculescu, lucrurile putea fi simplificate de atacantul de origine franceză Jordan Youri Gele cel care în minutele 61 și 95 a avut în vârful bocancului oportunitatea de a închide tabela de marcaj. Și cum C.S.C.Șelimbăr a fost echipa care a jucat fără presiune având și un firav avantaj era evident că organizarea pe faza defensivă avea să se facă cu 7 sau chiar 8 jucători de câmp. Indiferent de eșec sau un posibil egal, unul care ar fi fost mult mai aproape de realitate, C.S.Minaur Baia Mare (rămâne singura dintre cele cinci formații ale eșalonului secund frustrate de numărul remizelor realizate, zece la număr dintre care în opt dintre ele a condus).

Indiferent de rezultatul ultimei etape, Vasile Miriuță (antrenorul cu cele mai bune rezultate din acest sezon ca antrenor, 1 victorie – 3 remize și 1 înfrângere) va încerca în deplasarea cu C.S.M.Slatina să joace la victorie, lucru care ar putea-o trimite pe aceasta prin „furcile caudine” ale dublei din barajul de menținere în liga a doua.

Rămânem cu regretele unei prezențe pasagere pe cea de-a doua scenă fotbalistică românească, însă cu înțelepciune, cumpătare și o regândire la nivelul strategiei manageriale, Baia Mare ar putea reveni în curând la “masa bogaților”

Vasile Miriuță – antrenor principal Minaur Baia Mare, declarații după meci:

Claudiu Niculescu – antrenor principal CSC Șelimbăr, declarații după meci:

C.S.Minaur Baia Mare – C.S.C.Șelimbăr 0-1 (0-1)

Liga 2 Etapa 6 play-out grupa A

Stadionul Viorel Mateianu Baia Mare

Spectatori: cca 700

Arbitrii: Andrei Baciu (Botoșani), Călin Cimponeriu (Lugoj), Ștefan Patrik Sandu (Timișoara)

Arbitrul de rezervă: Viorel Mihai Haivas (Botoșani)

Observatori: Ștefan Szilaghi (Satu Mare), Romeo Malac (Timișoara)

Marcator: Jordan Youri Gele (23)

Cartonașe galbene: Viorel Chinde (42), Valmir Berisha (43), Raphael Stănescu (45), Răzvan Horj (95) / Nestorly Lumbu Jordan Youri Gele (45), Aleksander Mitrovic (74), Raul Palmeș (89)

C.S.Minaur Baia Mare: 1.Raul Avram – 3.Răzvan Lazăr (20.Bogdan Rotar ’64), 4.John Mondragon-cpt, 33.Răzvan Horj – 93.Viorel Chinde, 55.Ricky Gneba, 30.Alexandru Adrian Dandea, 19.Petre Ivanovici (13.Cătălin Alexe ’64), 22.Alexandru Stoian – 23.Raphael Stănescu (9.Senad Jarovic ’46) , 99.Valmir Berisha Rezerve neutilizate: 77.Raul Băila, 14.Alexandru Iacob, 28.Richard Ray Cim, 8.Denis Matei, 27.David Simion Antrenori: Vasile Miriuță, Paul Ungureanu

C.S.C.Șelimbăr: 68.Aleksander Mitrovic – 3.Raul Palmeș, 6.Ciprian Natea, 28.Nestorly Lumbu, 19.Adrian Voicu – 20.George Monea (11.Denis Ursu ’84), 21.Ion Cărăruș (24.Bogdan Visa ’84), 33.Alexandru Luca (30.Robert Răducioiu ’75), 16.Florinel Mitrea (99.Lucian Buzan ’64) – 7.Ionuț Năstăsie-cpt (8.Nini Popescu ’75), 10.Jordan Youri Gele Rezerve neutilizate: 1.Alexandru Ailiesei Roșca, 98.Mircea Manole, 4.Igor Arhirii, 27.Radu Crișan, Antrenori: Claudiu Niculescu, Cornel Dobre

Sursa foto: CS Minaur Baia Mare fotbal

One thought on “LIGA 2 OBIECTIV RATAT Final de poveste în Liga a-II-a! Minaur Baia Mare – CSC Șelimbăr 0-1 (0-1) VIDEO

  1. O adeväratä „tragedie ” pentru fotbalul din Baia Mare. Craiova a arätat tuturor romänilor iubitori a-i fotbalului cä”dacä se vrea se poate : un stadion modern, 2 echipa competitive, 30.000 de spectatori in tribune la jocul impotriva echipei F.C.S.B . Bäimärenii iubesc fotbalul cu adevärat iar judetul Maramures dispune de un potential enorm ” de tineri talentati pentru sportul de performantä. Un oras precum Baia Mare ,care a träit momente inedite „in lumea fotbalului de elitä” meritä cu adevärat o echipä care prin jocul practicat si rezultate deosebite ” sä le descreteascä fruntile tuturor „iubitorilor sportului cu balonul rotund”, o echipä care sä-i facä sä se simtä mindrii cä sint bäimäreni.
    Cu stimä Dorel Cupsa

Lasă un răspuns

Top