You are here
Home > Fotbal > LIBERALII din CL Recea nu mai vor echipă de fotbal în Liga 2 finanțată de Primărie!

LIBERALII din CL Recea nu mai vor echipă de fotbal în Liga 2 finanțată de Primărie!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

ACS Fotbal Comuna Recea și-a câștigat pe terenul de joc promovarea în Liga 2, cu sudoare, muncă și dăruire, chiar în dauna echipei Minaur Baia Mare, echipa fanion a Maramureșului. După un început ezitant în al doilea eșalon fotbalistic al țării, la conducerea tehnică a echipei din Recea a fost adus cuplul Nae Constantin – Valentin Bădoi, care au reușit să aducă echipa la linia de plutire, acumulând 15 puncte din 14 meciuri disputate în sezonul regular. Campionatul se va relua în luna martie iar competitia e mai acerbă ca niciodată, echipa antrenată de Nae Cosntantin mai având de siputat 6 partide în sezonul regular, după care urmează play-off-ul!

Cum era de așteptat, menținerea unei echipe de fotbal în Liga 2 este extrem de costisitoare. Cu toate aceste, s-a pornit promițător cu 800.000 lei sprijin financiar de la Consiliul Județean Maramureș, pe lângă fondurile alocate de Consiliul Local Recea, și ar fi urmat o continuare a finanțării pentru viitorul imediat apropiat. Schimbarea configuratiei politice în Consiliul Județean Maramureș, și în funcția de președinte al CJ, cât și în Consiliul Local Recea, a făcut ca noua majoritate să nu considere o prioritate sportul, sau echipa de fotbal din Recea care reprezintă Maramureșul în Liga 2. 

Într-o convorbire telefonică pe care am avut-o cu Excelența Sa Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș a  asigurat că banii care au fost aprobați anul acesta pentru echipa de fotbal ACS Fotbal Comuna Recea  se vor da, finanțarea aprobată în mandatul lui Gabriel Zetea se va onora, urmând ca anul viitor toată această finanțare să fie REGÂNDITĂ . Această „regândire” o înelegem exact așa cum e…fie finanțare va fi întreruptă, fie va fi serios diminuată de Consiliul Județean, „Planul lui Bogdan” neavând ca prioritate SPORTUL!

În schimb, la Recea lucrurile se tranșează și mai pe față! Consilerii din Consiliul Local Recea au avut de votat pentru acordarea unor sume de bani echipei ACS Fotbal Comuna Recea,  după cum urmează: 50.000 lei, 30.000 lei și…0 lei! S-a votat… 0 (ZERO) LEI! Acesta e intereseul manifestat de consilerii locali, unde majoritatea s-a schimbat față de precedentul Consiliul Local, de prestigiul adus comunei de echipa de fotbal! Răman 4 ani de zile la dispoziție să dibuim care este interesul liberal în tot acest șantaj încercat la nivel local! 

Oricum, mare PĂCAT de echipa de fotbal….În aceste condiții se fac eforturi mari, pentru a găsi soluții în fața acestor provocări, iar echipa nu va fi lăsată la îndemâna acestor infantilisme ieftine, care țin mai degrabă de „taraba politică”, a consilierilor liberali, aciuați în funcții vremelnice pentru a plăti polițe! Până la 1 decembrie 2020, echipa nu are datorii față de jucători și furnizori, după cum declara președintele Florin Gherasim. Rămâne de văzut ce soluții vor găsi cei care au adus gloria fotbalistică la Recea, iar sfârșitul anului se anunță a fi unul deloc liniștit!

One thought on “LIBERALII din CL Recea nu mai vor echipă de fotbal în Liga 2 finanțată de Primărie!

  1. Asa e daca pestisorul vrea sa inoate cu rechinii. De ce sa promovezi cand stii ca nu ai posibilitati sa tii echipa in B ? Nu mai bine faceau ce au facut cu Csikszereda? Asta merita Recea, sa se desfiinteze. Daca conducatorii au crezut vreodata ca aceasta echipa va devenii nr 1 in judet, sunt nebuni de legat.

Lasă un răspuns

Top