You are here
Home > Editorial > La mulți ani, FC PRIETENIA BAIA MARE!

La mulți ani, FC PRIETENIA BAIA MARE!

Ioan R. Ster 

Astăzi, 26 septembrie 2019, clubul de old-boys FC Prietenia Baia Mare împlinește 24 de ani de existență. Din punct de vedere juridic, echipa s-a înființat în 26 septembrie 1995, prin inițiativa unui grup inimoși de oameni, ca Octavian Cioltea, Ioan Cristea, Alexandru Mocanu, sau…subsemnatul. 

FC Prietenia Baia Mare există însă, de foarte mulți ani, de prin anii 70, ea formându-se ca echipă de old boys, din jucători care activau la echipa Comerțului sau a Consiliului Județean, sau din procurori, avocați, dar și fotbaliști cunoscuți. Este inutil să mai vorbim că în rândurile echipei au activat toți foștii mari jucători de fotbal pe care i-a dat Maramureșul, inclusiv cei din Generația Mateianu: Ioan Condruc, Radu Pamfil, Mihai Moldovan, Imre Szepi, Dinu Moldovan, Alexandru Koller, Marin Sabău, Adalbert Rozsnyai, Lucian Bălan, Constantin Dragomirescu, Ioan Mureșan și pe lângă ei, mulți alții. Aici și-au găsit o a doua familie foarte mulți iubitori ai sportului cu balonul rotund din toate profesiile. 

Astăzi, putem spune cu tărie că FC Prietenia Baia Mare a scris istorie pentru aceste meleaguri, care odinioară era a doua capitală a sportului românesc. Sunt deja de notorietate, partidele organizate sub tutela FC Prietenia. Ne amintim cu plăcere că la poalele Gutâiului au venit să lege prietenii, în teren și în afara lui, Generația de Aur sau Steaua 1986. Sunt arhicunoscute evenimentele organizate de FC Prietenia Baia Mare sau gesturile din suflet pentru suflet, la care FC Prietenia a răspuns de fiecare dată cu generozitate. Dacă, orașul nostru drag Baia Mare este cunoscut în Europa este și datorită acestei echipe, care au făcut mereu cinste orașului pe toate gazoanele Europei unde au fost invitați.

La ceas aniversar, după aproape un sfert de secol de existență, se cuvine, să oprim pentru o secundă timpul, să ne înclinăm în fața lor și să le mulțumim!

LA MULȚI ANI, FC PRIETENIA BAIA MARE!

Istoria merge mai departe!

 

Lasă un răspuns

Top