You are here
Home > Editorial > La mulți ani, Alin Buzărin!!!

La mulți ani, Alin Buzărin!!!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Alin Buzărin – editorialist GSP și colaborator la https://www.baiamaresport.ro își serbează astăzi, 22 noiembrie 2019, ziua de naștere!

Născut în 1965 la Craiova, Alin Buzărin a debutat in presa sportivă in 1991 în săptămânalul Fotbal plus, iar din 1992 a fost reporter la Sportul Românesc. De-a lungul timpului, s-a remarcat printr-o prolifică activitate în mass-media: reporter special și editorialist la ProSport și, din 2003, la Gazeta Sporturilor, (co)realizator al talk-show-urilor Sport Weekend (Radio Contact) și Derby (Radio Total Sport FM), invitat permanent la Procesul Etapei (ProTV), Recursul Etapei (Antena 1) și Sport Show (OTV), comentator de fotbal la ProTV și TVR. În vara anului 2006 a realizat emisiunea zilnica Povestea Mondialelor (Antena 3), iar in primavara lui 2007 a fost documentarist al emisiunii Replay, difuzata zilnic pe TVR 2. Este coautor al volumului Larousse. Enciclopedia fotbalului (2002). În aprilie 2007 a fost distins cu premiul secțiunii Editorial presa scrisă, în cadrul Galei Premiilor Clubului Român de Presă.

Anul trecut, Alin Buzărin a lansat alături de Cristian Costache cartea „100 – Poveștile nemuritoare ale fotbalului românesc”, în care maestrul a alocat un capitol aparte Generației mateianu, cea care a uimit lumea fotbalului românesc în anii 80. Alin Buzărin a fost prezent în Baia mare la invitația echipei FC Prietenia Baia Mare cu ocazia meciurilor caritabile cu Generația de Aur și Steaua 86, și este un fin cunoscător al fenomenului fotbalistic băimărean, articolele sale din Gazeta Sporturilor și Pro Sport despre perioada de glorie a fotbalului românesc fiind celebre și se citesc și astăzi cu aceeași plăcere: „Amintiri din copilărie! Baia Mare schimbă programul televiziunii pentru a-i fi transmise meciurile!” (https://www.prosport.ro/sport-life/sport-life/amintiri-din-copilarie-baia-mare-schimba-programul-televiziunii-pentru-a-i-fi-transmise-meciurile-9146037) sau „Povestea unei echipe care a trăit puțin, dar intens! Fenomenul Baia Mare!” (https://www.prosport.ro/sport-life/sport-life/povestea-unei-echipe-care-a-trait-putin-dar-intens-fenomenul-baia-mare-9146017 ).

Alin Buzărin continuă și astăzi să scrie editoriale pentru Gazeta Sporturilor dar și pentru revista http://www.100sport.ro/ dar a fost prezent și în rândurile gazetei  noastre https://www.baiamaresport.ro și sperăm că va continua să aducă iubitorilor de fotbal din Baia Mare câteva din poveștile sale care te îndeamnă să stai în fața semineului la un pahar de vin cald, depănând amintiri!

BaiaMare Sport este astăzi, alături de Alin Buzărin, unul dintre cei mari mari gazetari sportivi contemporani pe care i-a dat România! Îți mulțumim pentru că ești prietenul nostru și îți dorim să poți consemna cât mai multe performanțe de succes ale sportivilor români!!!

 

La mulți ani, Alin Buzărin!!!

 

sursa: https://www.cartepedia.ro/autor/alin-buzarin-3476 

 

 

Lasă un răspuns

Top