You are here
Home > Opinii > LA BUZEȘTI nu avem oficial teren de fotbal, dar e LIBER la drifturi!

LA BUZEȘTI nu avem oficial teren de fotbal, dar e LIBER la drifturi!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Acum un an de zile am încercat și am reușit, într-o oarecare măsură, să facem un inventar al infrastructurii sportive în județul Maramureș, al sumelor alocate de autoritățile locale pentru sport. Am concluzionat că este o nevoie acută de infrastructură sportivă în județul Maramureș, pentru a scoate Maramureșul din mocirla în care se zbate, atunci când vine vorba despre sport, sau performanțele sportivilor maramureșeni! Ne-am lovit din greu de încăpățânarea acestora de a pune la dispoziție situația REALĂ, infrastructura sportivă din Maramureș fiind un fel de Cenușăreasa, nefiind un motiv de laudă, în an electoral cum a fost anul 2020! Cu foarte mici excepții….

Acolo unde există cât de cât o bază sportivă, sau un teren de fotbal, avem „grijă” să distrugem, nu să construim să punem baze sănătoase, pentru dezvoltarea sportului (și) la sate. Dacă „veșnicia s-a născut la sat” atunci și sportul poate să (re)nască la sat! Este nevoie doar de edili deschiși să facă ceva pentru comunitatea lor, pentru sănătatea cetățenilor care i-au pus în funcții pentru a le face viața mai ușoară! Păcat că nu toți edili au văzut în dezvoltarea infrastructurii sportive o oportunitate extrem de avantajoasă, mai ales atunci când vine vorba despre sănătatea cetățenilor!

În satul Buzești, comuna Fărcașa există un teren de fotbal pe care autoritățile nu-l recunosc ca atare, doar un teren pe care, din când în când se desfășoară și meciuri de fotbal! Din această cauză, nici nu investesc în el, în schimb au investit într-o școală devastată după cum se poate vedea și în fotografii. Și, dacă terenul nu este catalogat oficial ca teren de fotbal, iată că unii își permit să facă drifturi, pe acest teren, pentru a distruge și terenul de fotbal, dacă tot au distrus și școala în care s-au investit bani publici. Sesizată de cei care au constatat desantul, Poliția Locală din Fărcașa s-a simțit „deranjată” că a fost chemată la fața locului, fără ca cei care au sesizat acest aspect să nu fi prins „făpturitorii”! Cu această ocazie, am aflat un lucru nou: Poliția Locală nu se obosește să cerceteze, natura urmelor lasate de ATV-uri pe terenul de fotbal și nici nu este interesată de persoanele care și-au permis să distrugă tarlaua domnului primar Ioan Stegeran. 

Am solicitat un punct de vedere Primăriei Fărcașa, iar răspunsul primit de la una dintre cele mai bogate primării din județ este de-a dreptul halucinant:

Referitor la presupusele drift-uri care s-ar fi desfășurat pe suprafața de joc a terenului de fotbal din Buzești, vă comunicăm faptul că în localitatea Buzești NU EXISTĂ un teren de fotbal amenajat ci doar o suprafață de teren care ocazional este folosită cu titlul de teren de fotbal”!

Nu credeam vreodată cu mult lăudatul primar Ioan Stegeran ar fi putut semna un asemenea răspuns la o solicitare a noastră! Cu alte cuvinte, liber la drifturi….Și dacă îi mai vine cuiva vreo idee cum s-ar putea distruge o suparafață de joc, o pot face la Buzești. Primăria nu e deloc interesată și (poate) chiar încurajează astfel acțiuni! Haideți să distrugem tot, sportul nu e prioritate, infrastructura sportivă „zbârnâie” în comună!

BaiaMare Sport a mai scris și despre drifturile efectuate pe Terenul 2 din Baia Mare și se pare că devine un fenomen social practicarea drifturilor pe terenurile de sport! Dacă sportul nu este o prioritate pentru nici o comunitate în județul Maramureș, haideți să îngropăm sportul în Maramureș și să-i facem și o ceremonie funerară! Măcar atât merită, după performențele sportivilor maramureșeni, după gloria adusă acestor tărâmuri de sportivii care au dus numele Maramureșului peste mări și țări!

Distrugeți tot…

Lasă un răspuns

Top