You are here
Home > Fotbal > Kemeneș crede că exodul juniorilor este greu de stopat!

Kemeneș crede că exodul juniorilor este greu de stopat!

Ioan R. Ster 

Președintele Comisiei pentru juniori și copii din cadrul AJF Maramureș, și antrenor zonal FRF, Emil Kemeneș spune că la nivel de AJF Maramureș se fac eforturi pentru a încerca stoparea exodului de tinere talente fotbalistice, către alte centre: Cluj Napoca, Craiova, etc. Dacă în județul Maramureș asigurarea condițiilor de antrenament și performanță a rămas la stadiu primitiv, iată că în alte centre se fac eforturi de a se asigura condiții din ce în ce mai performante, ca și o garanție că valorile trebuie crescute și protejate încă de la cele mai fragede vârste. Cum este și normal, părinții fac un efort financiar destul de mare pentru a-și duce copii spre aceste centre, tocmai pentru că noi nu avem ce să le oferim, nu venim cu nicio ofertă în spate, tocmai din cauza infrastructurii, care ori lipsește cu desăvârșire, ori este cât se poate de defectuoasă. Semnale de alarmă s-au mai tras iar situația actuală tinde să devină de-a dreptul dramatică dacă nu se vor găsi REPEDE soluții! Și EI sunt ai Maramureșului, iar fotbalul juvenil merită mai multă implicare din partea celor cu putere de decizie!

Emil Kemeneș – președintele Comisiei pentru copii și juniori, antrenor zonal FRF, în exclusivitate pentru baiamaresport.ro:.

`Din punctul meu de vedere, nu știu dacă putem avea mari așteptări de la fotbalul juvenil din Maramureș, în primul rând datorită infrastructurii defectuoase în care ne desfășurăm activitatea, dar chiar și în condițiile acestea, spun foarte sincer, că apar copii, care joacă în județul nostru până la un anumit an, și pe urmă, din păcate vor să plece în alte părți, fiindcă condițiile care se oferă în alte părți sunt mult mai bune decât la noi. Noi încercăm să ținem copiii aici, la echipele de rang ale Maramureșului, și aici mă refer la echipele de Liga 3, fiindcă există obligativitatea la nivel de Liga 2, Liga 3, să joace copiii în primii 11.Valorile la aceste grupe de vârstă rămân în Maramureș, dar din păcate la nivel mai mic, tentația este mult mai mare să plece să joace în altă parte”.

 

One thought on “Kemeneș crede că exodul juniorilor este greu de stopat!

  1. Normal k pleacă în alte județe deoarece aici,la noi,în județ,la unele echipe, selecția se face pe bază de „pile” plus de asta avem cîțiva asa zisi antrenori care nici macar cei 7 ani de acasă nu au! Se stiu ei!

Lasă un răspuns

Top