You are here
Home > Alte sporturi > INVESTIȚII Listă lungă de așteptare la bazele sportive din Maramureș! 32 milioane lei alocați pentru 5 baze sportive aflate în execuție!

INVESTIȚII Listă lungă de așteptare la bazele sportive din Maramureș! 32 milioane lei alocați pentru 5 baze sportive aflate în execuție!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Atunci când este voba despre performanța sportivă, o stategie corectă și profesionistă are în vedere și asigurarea condițiilor propice marii performanțe, iar lipsa bazelor sportive nu face altceva decât să adâncească și mai mult prăpastia dintre noi și cei după a căror performanțe tânjim. Ungaria a înțeles de multă vreme acest lucru și a investiti masiv în sport, după o strategie pe care încercăm să o copiem, având la cârma ministerului pe Eduard Novak cel care ne-a promis o asemenea stategie până în luna martie 2022. Vom trăi și vom vedea.

Până atunci constatăm că în Maramureș 5 baze sportive noi se află în plin proces de construcție. Este vorba despre bazele sportive tip I promovate de Compania Națională de Investiții. Valoarea totală a acestor baze sportive se ridică la suma de 32.411.266,57 lei. În Baia Mare, Primăria și Consilul Local Baia Mare au dat (în sfârșit) undă verde pentru construirea unei baze sportive la Liceul „Aurel Vlaicu”, în vecinătatea celei care se construiște acum de CNI. Lucrările au început în toamna acestui an, iar dacă lucrurile merg bine, în aprilie-mai ar trebui să fie dată în funcțiune, deși termenul de finalizare este sfârșitul anului 2022.

Ce bine ar fi fost să avem și noi un milionar (în euro) care să pună un pariu cu edilul nostru șef privind construirea de baze sportive noi în Baia Mare, sau măcar reabilitarea celor existente. Până atunci avem lista bazelor sportive care își așteaptă finanțarea pe „lista scurtă” de la CNI și așteaptă unda verde  începerea lucrărilor.

COMPLEXURI SPORTIVE

 Lista de sinteză:

 1. Reabilitare Stadionul Municipal „Viorel Mateianu” Baia Mare
 2. Bază Sportivă tip I Făget, Sighetu Marmației
 3. Complex Sportiv Vișeu de Jos
 4. Reabilitare Complex Sportiv Borșa
 5. Bază sportivă, turism și agrement Moisei
 6. Bază Sportivă tip I Satulung
 7. Stadion Atletism Baia Mare, Bld. Unirii
 8. Bază Sportivă Mireșu Mare
 9. Complex Sportiv Repedea
 10. Reabilitare Bază Sportivă Băița
 11. Complex Sportiv Rozavlea
 12. Bază sportivă tip I Șomcuta Mare
 13. Complex Sportiv Bistra
 14. Bază Sportivă Budești
 15. Bază Sportivă tip II Buzești

În derulare:

 1. Bază Sportivă tip I, str. V. Babeș nr. 64, Baia Mare – 6.709.389,29 lei
 2. Bază Sportivă tip I Mocira, str. Stadionului nr. 7 – 6.292.241,51 lei
 3. Bază Sportivă tip I Vișeu de Sus, str. Bogdan Vodă – 7.074.725,92 lei
 4. Bază Sportivă tip I Rogoz – 6.700.949,68 lei
 5. Bază Sportivă tip I Bârsana – 5.633.960,17 lei

Indicatori aprobați:

 1. Bază Sportivă tip I Ulmeni str. C. Ulmean

Sursa: Compania națională de Investiții

 

Lasă un răspuns

Top