You are here
Home > Opinii > INIȚIATIVĂ Ziua fotbalului, handbalului și rugby-ului băimărean

INIȚIATIVĂ Ziua fotbalului, handbalului și rugby-ului băimărean

INIȚIATIVĂ Ziua fotbalului, handbalului și rugby-ului băimărean

 Pornind de la necesitatea dezvoltării (și) a sportului în Municipiul Baia Mare, dar și în lipsa unei strategii a sportului băimărean pe o perioadă medie sau lungă de timp, care să asigure mijloacele necesare promovării sportului, descoperirii de noi talente care să facă pasul spre marea performanță, la sfârșitului anului trecut BaiaMare Sport a făcut demersurile necesare pentru a găsi sprijin pentru o inițiativă pe care o considerăm benefică pentru comunitate!

Prin inițiativa noastră ne dorim ca în Municipiul Baia Mare să fie declarată o zi a:

  • Fotbalului băimărean
  • Handbalului băimăran
  • Rugby-ului băimărean

Prin această inițiativă ne dorim organizarea de competiții municipale la fotbal, handbal și rugby la care să participe toate școlile și liceele din Municipiul Baia Mare, de a scoate elevii și tinerii din sălile de curs pe terenurile de sport, de a face din aceste evenimente o sărbătoare băimăreană în numele sportului pe care îl dorim la alt nivel decât se află acum.

Orice strategie care se dorește a face în numele sportului trebuie făcută pe sistem piramidă, în care la baza cea mai de jos să se regăsească copii și juniorii, din școlile și liceele băimărene, iar la vârful piramidei să regăsim marea performanță. Avem copii și juniori extrem de talentați, dar ei trebuie descoperiți de antrenorii cluburilor din Municipiul Baia Mare, iar acest lucru se poate face doar în curțile școlilor și liceelor, la orele de educație fizică și sport, sau în competiții pe care noi le propunem Consiliului Local Baia Mare și primarului Municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheș.

Competițiile ar putea să fie organizate sub patronajul Asociației Județene de Fotbal, Asociației Județene de Handbal, clubului de rugby CSM Știința Baia Mare, cu sprijinul Consiliului Local Baia Mare, și  al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

Pentru acest lucru, este nevoie de o susținere politică în Consiliul Local Baia Mare din partea tuturor partidelor politice care ar putea iniția o Hotărâre în acest sens și aloca, prin Bugetul anului 2022, fondurile necesare în așa fel încât, tinerii noștri sportivi  să poata avea o sărbătoare numai a lor în Baia Mare!

Am încercat să facem și aceste demersuri pe lângă partidele politice reprezentate în Consiliul Local Baia Mare. Rezultatele sunt promițătoare, singurul partid politic care nu a dorit să răspundă solicitărilor noastre fiind PNL. În schimb, pentru această inițiativă, există sprijinul politic și am găsit o îmbucurătoare deschidere de la PSD Maramureș, USR Maramureș, UDMR Maramureș, PMP Maramureș, deputatului Brian Cristian, președintele USR Baia Mare dar și a vicepimarului Doru Ioan Dăncuș. Și, pentru că vorbim de partidele politice, ne facem datoria de onoare să amintim că USR Maramureș, prin președintele său Radu Trufan, ne-a invitat la discuții, inclusiv cu consilierii locali, iar UDMR Maramureș a venit în completarea inițiativei noastre, cu propunerea ca inițiativa BaiaMare Sport să nu se limiteze doar la aceste 3 ramuri, să mai adăugăm și alte ramuri sportive sub denumirea „Săptămâna Sportului Băimărean” și care ar putea deveni chiar și o „Olimpiadă Băimăreană”! Le mulțumesc tuturor pentru această deschidere și așteptăm, în continuare, PNL-ul!

Demersurile pentru implementarea acestei inițiative vor continua și în perioada următoare și suntem (deocamdată) optimiști în legătură cu traducerea ei în viață!

Lasă un răspuns

Top