You are here
Home > Fotbal > FOTBAL OLD BOYS Sport Team Baia Mare câștigă turneul de la Cutici. Bogdan Bîrle ia și titlul de golgheter al turneului!

FOTBAL OLD BOYS Sport Team Baia Mare câștigă turneul de la Cutici. Bogdan Bîrle ia și titlul de golgheter al turneului!

 

 

 

 

 

Sport Team Baia Mare câștigă turneul de la Cutici. Bogdan Bîrle ia și titlul de golgheter al turneului!

În 24.06.2023, echipa de fotbal old boys, Frontiera Curtici 1975, a organizat un turneu de fotbal dotat cu cupa „Curtici 2023”, la care au mai participat, echipele: UTA Bătrâna Doamnă din Arad, Sport Team Baia Mare și Old Boys Atletic Baia Mare.
 
Primul meci pentru Sport Team a fost cu valoroasă echipă UTA din Arad, care în 26-28 mai 2023, a câștigat Turneul International de la Kossen(Austria), la care au participat 18 echipe din șapte țări. În această echipă evoluează foștii jucători Adrian Negrău(campion cu Steaua București și Honved Budapesta și finalist cu Steaua în Cupa Campionilor Europeni din anul 1989).De asemenea în teren a mai fost prezent și Roland Nagy și el fost fotbalist la Steaua și la mai multe echipe de top din țară și străinătate.
 
Echipa de fotbal old boys, UTA Bătrâna Doamnă, apare în documente înființată în 1999, sub denumirea de Old Boys Club Arad, președinte fiind la început Szikler Ervin Walter, iar în anul 2009 a sărbătorit 10 ani de activitate sportivă, având până în prezent mai multe turnee câștigate atât în țară cât și în străinătate și jocuri cu echipe de old boys de tradiție din România.
În anul 2020, echipa s-a reorganizat sub noua denumire, iar din 2022 are o nouă conducere, președintele actual fiind Dorel Toderaș.
 
Meciul cu UTA, a fost echilibrat, însă echipa Sport Team i-a surprins pe mai „titrații” jucători de la UTA, chiar din minutul 8 când Bogdan Bîrle, reușește pe cont propriu o acțiune în careul acestora și după ce driblează doi jucători, înscrie pentru 1-0.După câteva minute jucătorii textiliști reușesc egalarea în urma unei centrări de pe partea dreaptă, „meseriașul” Negrău pune „latul” și face 1-1.Și în continuare meciul este echilibrat, cu faze la ambele porți, dar echipa băimăreană din nou surprinde printr-un șut puternic a lui Brando Ciurescu, de la aproximativ 30 metri, portarul respinge în față și Bogdan Bîrle „pe fază” înscrie cu capul pentru 2-1.
 
Când mai erau 5 minute din meci, Cristian Bărbos, primește o pasă în adâncime pe partea stângă de la mijlocașul Rareș Pop-Popescu și după o cursă de aproximativ 40 metri, driblează fundașul stânga de la UTA și apoi portarul acesteia și înscrie un gol care parafează o victorie de palmares pentru Sport Team(3-1).
 
Al doilea meci cu Frontiera Curtici 1975, s-a desfășurat 80 % fară un jucător de la Sport Team, portarul acesteia Edy Costin fiind eliminat încă din prima repriză, când în postura de ultim apărător, dintr-o eroare prinde mingea în afara careului de 16 m și arbitrul „pe fază” îi acordă direct cartonaș roșu.În repriza a doua gazdele reușesc să înscrie în urma unei centrări lungi spre vârful de atac al acestora, care din „vole” trimite balonul puternic în dreapta portarului Darius Mihuț (1-0), scor cu care se încheie meciul.
 
Ultimul meci a fost un „derby” maramureșean între echipele din Baia Mare, Sport Team și Atletic.
 
Scorul este deschis de către Bogdan Bîrle din 11 m.(1-0), după care din nou același Bogdan Bîrle „îi croșetează” pe fundașii de la Atletic și înscrie pentru 2-0.La o fază care nu părea un pericol pentru poarta echipei Sport Team, Mario Bela de la Atletic, preia o minge la marginea careului de 16 metri, „fentează” pe un apărător de la Sport Team, după care șutează puternic în stânga lui Darius Mihuț.(2-1). În ultimul minut de joc, Rareș Pop-Popescu(Sport Team), driblează mai mulți jucători adverși(în stilul lui caracteristic), pasează la Ovidiu Dărăban, care de la 8 m, șutează puternic în dreapta portarului Nicolae Sighi(3-1) și astfel cu această victorie, propulsează echipa Sport Team pe primul loc.
 
Rezultate :
 
UTA-Sport Team 1-3
 
Atletic-Curtici 0-2
 
Sport Team- Curtici 0-1
 
UTA-Atletic 5-1
 
UTA-Curtici 3-1
 
Sport Team – Atletic 3-1
 
In urma acestor rezultate, clasamentul a fost următorul:
 
1.Sport Team Baia Mare
2.UTA Bătrâna Doamnă Arad
3.Frontiera Curtici 1975
4.Old Boys Atletic Baia Mare
 
Golgheterul competiției: Bogdan Bîrle-Sport Team
 
Jucătorul turneului: Marian Bozgan-UTA
 
Cel mai bun portar: Alin Leva-Frontiera Curtici 1975
 
Arbitrajul a fost asigurat de Viorel Buică, Marcel Vida și Gheorghe Petrișor.
 
Echipele:
Sport Team: Darius Mihuț, Edy Costin, Gheorghe Mateaș, Dorin Avram, Vasile Terec, Bogdan Țentea, Ciprian Coste, Brando Ciurescu, Rareș Pop Popescu, Ovidiu Dărăban, Bogdan Bîrle, Cristian Bărbos și Gavrilă Alin.Antrenor Ioan Marchiș.
 
UTA: Ovidiu Fadar, Ovidiu Pașcalau, Alin Gligor, Daniel Husa, Marian Bozgan, Marius Ciubăncan, Radu Anca, Iulius Arman, Calvin Aly Tolmbaye, Alin Pavel, Daniel Ștefeligă, Roland Nagy, Paul Barta, Dan Stupar,
Dorel Toderaș, Adrian Negrău, Nicolae Mitu, Gabor Biro, Ioan Bedea, Mircea Axente, Mihai Jivan și Cristian Lazău.Antrenori Marius Grad și Nicolae Mitu.
 
Frontiera Curtici: Alin Leva, Cosmin Orădan, Dan Neagrău, Florin Ardelean, Liviu Neagrău, Daniel Vinersar, Ion Bîrla, Gheorghe Marian, Vince Almași, Dumitru Stan, Ioan Lucaciu, Cosmin Zaharie, Paul Jula, Alin Nistor, Mihai Marinuț, Doru Balaș, Grigore Iamandi, Theodor Jivan, Daniel Dogaru, Sergiu Gurban, Cristian Bodescu și Nicolae Tîrle.Antrenori Vince Almasi și Gheorghe Marian.
 
Atletic: Sigheartău Nicolae, Conț Codrin, Spătar Alexandru, Zaha Vlad, Sima Cristian, Plăiașu Mihai, Bela Mario, Sabin Mutu, Lucaci Mihăiță, Perșe Claudiu, Marc Ovidiu, Ciocan Marius, Mihașca Ioan și Voss Andrei.Antrenor Mario Bela.
 
Echipa Sport Team Baia Mare, a adus mulțumiri organizatorilor turneului și a acordat echipei Frontiera Curtici 1975, o distincție de excelență și o diplomă, iar celorlalte două echipe câte o fotografie tip diplomă, cu echipele și jocul dintre acestea.

Lasă un răspuns

Top