You are here
Home > Fotbal > Feminin > FOTBAL FEMININ A.C.S.Fotbal Feminin Baia Mare pe punctul de a nu primi licența!

FOTBAL FEMININ A.C.S.Fotbal Feminin Baia Mare pe punctul de a nu primi licența!

 

 

 

 

 

Alin Boțioc 

A.C.S.Fotbal Feminin Baia Mare pe punctul de a nu primi licența !

Aflat într-o nouă etapă de dezvoltare, fotbalul feminin românesc se vede nevoit să se alinieze la noile prevederi impuse de Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal ( U.E.F.A.) în parteneriat cu Federația Română de Fotbal.
 
Potrivit Regulamentului Național de Licențiere a Cluburilor, și de Sustenabilitate Financiară, în perioada 1-2 iunie a avut loc temenul limită de depunere a Cererii de Acordare a Certificatului de Evaluare, alături de acordul G.D.P.R.(Acord prinvind prelucrarea datelor cu caracter personal operatori independenți), Contractul de Confidențialitate, plus suma de 1500 de lei reprezentând taxa pentru formularea cererii de acordare a Certificatului de Evaluare.
 
În acest amplu proces de licențiere se află și A.C.S.Fotbal Feminin Baia Mare (singurul club din Maramureș prezent pe prima scenă fotbalistică), care în plan sportiv și-a asigurat încă de pe data de 28 mai 2023 rămânerea în eșalonul de elită al fotbalului feminin românesc.
 
De la înființarea secției feminine de fotbal (toamna lui 2009), „domnițele râului” au reușit după doar doi ani de la înființare să evolueze pe prima scenă, eșalon pe care l-au părăsit după un parcurs de cinci sezoane (2011-2016). Au urmat două ediții 2016-2017 și 2017-2018 petrecute la “matineul” eșalonului secund, urmate de alte cinci ediții consecutive în clubul select al primei ligi (2018-2023.
 
Deși oficialii clubului nu au înregistrat primele documente până pe data de 2 iunie conform ghidului de utilizare Football Connect, datorită lipsei unei surse de finanțare de circa 200.000 de euro, lucru care atrage automat retrogradarea echipei în eșalonul secund, potrivit președintelui Daniel Pop, A.C.S.Fotbal Feminin Baia Mare mai are șansa de a evita acest dezastru până la finalul etapei a doua de introducere a documentelor, termenul limită pentru care au primit conform acestuia păsuire din partea Federației Române de Fotbal, fiind ziua de duminică 11 iunie ora 23.59. În cazul în care A.C.S.Fotbal Feminin Baia Mare va evolua din toamnă în eșalonul secund, conducătorii clubului nu vor mai fi obligați să aibă încheiate Contracte de Activitate Sportivă cu un număr de 10 senioare, în cuantum de 2.000 de lei lunar net per sportivă, plus alte 10 contracte încheiate la nivel de junioare cifrate la suma de 1.000 de lei net pe lună per jucătoare. În eșalonul secund nu se vor aplica prevederile privind disputarea unui număr minim de 5 meciuri pe un stadion omologat pentru nivelul Ligii 2 seniori plus un teren de antrenament pentru senioare și un teren de antrenament în aer liber pentru junioare. Iar în privința staff-ului tehnic, nu va mai exista obligativitatea ca antrenorul principal să dețină licența UEFA A, iar antrenorul secund licența UEFA B.la care s-ar fi adăungat licența UEFA Youth B 3 cerută antrenorilor de la echipele de junioare.
 
Odată cu neobținerea Certificatului de Licențiere (care duce automat la retrogradarea echipei în Liga 2), vor fi excluse și celelalte criterii impuse echipelor de prim eșalon pornind de la cele de ordin sportiv, juridic, financiar, de infrastructură, responsabilitate socială sau cea de personal. Până atunci însă potrivit Regulamentului Național de Licențiere a Cluburilor și de Sustenabilitate Financiară datorită nerespectării termenelor de depunere a documentației aferente licențierii, fotbalul maramureșean se vede nevoit să bifeze o altă contraperformanță, acea de a avea din nou o echipă în eșalonul secund deși A.C.S.Fotbal Feminin Baia Mare (în plan sportiv și-a câștigat dreptul de a ne reprezenta în sezonul 2023-2024 pe prima scenă fotbalistică)!
 
 
 
 

Lasă un răspuns

Top