You are here
Home > Fotbal > Fobal puțin, egal echitabil: Progresul Șomcuta Mare – CSM Satu Mare 1-1 (1-0)!

Fobal puțin, egal echitabil: Progresul Șomcuta Mare – CSM Satu Mare 1-1 (1-0)!

 

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Revenit pe banca tehnică, după ce a antrenat Olimpia Satu Mare în Liga 2, Tiberiu Csik face cuplu alături de Zoltan Ritli la CSM Satu Mare, pentru a pune umărul la salvarea de la retrogradare a unei echipe care se bazezază pe un proiect de promovare a tinerilor fotbaliști sătmăeni! CSM satu Mare ocupă penultima poziție în clasamentul seiei 10 din C3 și din cauza celor două meciuri pierdute la masa verde (0-3), cu cele două echipe din Oradea: Club Atletic și Luceafărul! 

Partida din etapa 13 de la Șomcuta avea o importanță mare atât pentru CSM Satu Mare, cât și pentru echipa antrenată de Cristian Bogdan, Progresul Șomcuta Mare. După o serie de rezultate pozitive, exeptând rezultatul din etapa trecută, de la Șimleul Silvaniei (1-2 cu Sportul, cu gol primit în min.89), Progresul Șomcuta Mare nu s-a putu baza pe 4 jucători de bază. În aceste condiții, cu David și Răduneață în linia mediană, echipa a avut de suferit în prima repriză, la capitolul construcție, oaspeții dominând copios și ratând 6 ocazii de gol. Călin Vădan are prima ocazie de gol în min. 10, după o lovitura de colț de pe partea dreaptă a terenului, lovitura sa de cap trecând alături. După numai un minut oaspeții solicită o lovitură de la 11 m, la căderea în careu a lui Barth. În min. 14 Zsinga executa periculos o lovitură liberă lateral stânga la 20 m de buturile lui Roșiianu, dar minge se duce peste poartă. În min. 21 o nouă lovitură liberă executată de Zsiga în careul șomcutean, dar locitura de cap a lui Barth trece alături. În min. 40, fază controversată  la poarta lui Roșiianu: același Zsinga exeută o nouă lovitură liberă, este respinsă de Roșiianu la încheietura barelor, mingea revine în teren, dar oaspeții solicită gol, pe motiv că mingea ar fi trecut linia porții. Ziman încearcă și el vigilența lui Roșiianu cu un șut de la 23 m de poartă, dar portarul celor de la Progresul este la post. Contrar cursului jocului, la ultima fază a reprizei, Progresul deschide scorul prin Petran care fructifică în gol o centrare venită din partea dreaptă de la Pașca: 1-0 (min. 45+1)!

Repriza secundă este mult mai săracă în faze de poartă, dar aduce egalarea pe tabela de marcaj: același Zsinga este la originea unei centrări fructificată în gol de Raul Ziman (min.71). După numai un minut Luca Tincău este eliminat pentru un fault făcut în afara careului de 16 m, din postura de ultim apărător. Gazdele n-au reușit să fructifice acest avantaj al omului în plus, ratând în min.90+1, victoria, lovitura de cap a lui Pașca trecând peste poarta apărată de Cadar.

Partida se încheie cu un rezultat de egalitate, 1-1, care nu avantajează neapărat pe nici una dintre echipe, dar le menține în cursa pentru salvarea de la retrogradare. Pentru elevii antrenați de Cristian Bogdan urmează două etape în deplasare, extrem de dificile la Sânmartine (care au administrat un categoric 3-0 lideului chiar la Zalău) și la Club Atletic Oradea, echipă care se bate pentru un loc de baraj (4-0!!! acasă cu Sportul Șimleul Sivaniei)!

Cristian Bogdan – antrenor principal Progresul Șomcuta Mare, declarații după meci:

Zoltan Ritli – antrenor principal CSM Satu Mare, declarații după meci:

Progresul Șomcuta Mare – CSM Satu Mare 1-1 (1-0)

Stadion Progresul Șomcuta Mare

Au arbitrat: Octavian Viucanu (Brașov – centru; Claudiu Osmache (Brașov), Mircea Guran (Brașov) – asistenți.

Observatori FRF: Cornel Pantea (Oradea), Petru Boroș (Oradea).

Cartonașe galbene: Marco Petran, Cătălin Răduneață/Batin Denis, Raul Ziman

Cartonaș roșu: Luca Tincău

Progresul Șomcuta Mare: Iuliu Roșiianu – Bogdan Pașca, Lorand lang, Răzvan Lazăr, David Simion, Andrei David, Cătălin Tutuță, Marco Petran, Mark Parnău, Cătălin Răduneață, Andrei Zetea. Au mai jucat: Bogdan Lazăr, Ceazr Bud, Raul Negreanu. Rezerve neutilizate: Mihai Revesz, Mihai Gherghel, Bogdan Bîrle, Cristian Domniță. Antrenor principal: Cristian Bogdan.

CSM Satu Mare: Alex Cadar – Mark Nyeki, Luca Tincău, Kevin Barth, Angelo Simon, Denis Batin, Raul Ziman, Vasile Chițaș, Flaviu Ionescu, Ervin Zsinga. A mai jucat: Cătălin Cadar. Rezerve neutilizate: Daniel Oșan, Damien Illyeș, Ioan Băbuț, Kevin Nyeki, Martin Jakab, Istvan Svarczopf, Bogdan Nylvan, Rareș Nylvan. Antrenori: Zoltan Ritli (principal), Tiberiu Csik (secund). 

Sursa foto: Alin Boțioc

Lasă un răspuns

Top