You are here
Home > Fotbal > Faur Făurești învinge Gloria Sălsig și se încununează cu titlul onorific de campioană în Liga 5

Faur Făurești învinge Gloria Sălsig și se încununează cu titlul onorific de campioană în Liga 5

Ioan R. Ster 

Finala în Liga 5, a avut loc, duminică 9 iunie pe Stadionul Municipal „Viorel Mateianu” din Baia Mare, și a opus câștigătoarele seriilor 1 și 2 din Liga 5. Câștig de cauză au avut fotbaliștii din Făurești, antrenați de Gavril Vasiac, Faur Făurești învingând cu scorul de 3-1 (1-0), prin tripla lui Andrei Crișan (min.34, min.73, și min.78), respectiv Adrian Chiș (min.59). Partida a fost una frumoasă, cu multe faze de poartă, disputată. A câștigat echipa mai ofensivă, care a avut mai mult mai multă claritate în fața porții. 

Prima repriză a fost net dominată de Faur Făurești, care a intrat bine în joc și s-a instalat în jumătatea adversă de teren. Așa au apărut și ocaziile de poartă. Șutul de la 30 m a lui Rafael Tamaș a fost respins cu greu în corner de Marcel Ciocean (min.7). Același Marcel Ciocean se remarcă și la lovitura liberă executată de Florin Nicoară (min.16). După numai două minute, la cornerul executat de pe partea dreaptă a atacului celor din Făurești, mingea trimisă cu capul spre poartă de Cătălin Danciu este scoasă de pe linia porții de fundașii celor de la Sălsig. În min. 20, Ioan Poduț primește o pasă foarte bună în interiorul careului, dar șutul acestuia trece puțin pe lângă bara din stânga porții. Gabriel Borode scapă pe flancul drept în min. 24, iar șutul acestuia este prins în doi timpi de bravul portar Marcel Ciocean. Sigurele zvâcniri ale Gloriei în atac se petrec în min.25 și min.29 când Adrian Bancoș și Dănuț Șandor irosesc ocazia de a deschide scorul. Până la urmă cei care deschid scorul sunt cei din Făurești, prin cel mai bun jucător de pe teren Andrei Crișan, care prinde un șut senzațional de la 28, și-l învinge pentru prima dată pe portarul Marcel Ciocean: 1-0 (min.34).

După pauză, Gloria Sălsig iese mai motivată de la vestiare, își crează bune oportunități de a egala, dar Adrian Chiș ratează în două rânduri (min.48 și min.53). Făur Făurești răspunde prin Rafael Tamaș care prinde un trasor spre vinclu, dar din nou, portarul celor de la Sălsig se evidențiează (min.55). După numai un minut, Gloria Sălsig are un gol anulat de centralul partidei, pentru fault la portar în careul de 6 m. În min.59, se produce și egalarea: Adrian Chiș, cel mai periculos jucător al echipei din Sălsig, trimite în poartă o minge bâlbâită de apărarea adversă, după lovitura de colț executată de pe partea dreaptă a atacului: 1-1. Alexandru Pop își putea aduce echipa în avantaj în min.68,dar șutul acestuia trece puțin pe lângă poartă, după o minge respinsă de apărarea celor din Făurești. După acest moment, pe teren va exista o singură echipă: Faur Făurești, care reușesc desprinderea pe tabela de marcaj, prin același Andrei Crișan, care urmărește un balon aruncat peste apărarea adversă, intră în careu și-l execută pe portarul celor din Sălsig: 2-1. Gloria Sălsig nu reușește să-și revină din șocul golului doi, iar Andrei Crișan se distrează cu apărarea adversă, în min.78, și aduce scorul la 3-1, reușind o triplă de senzație: 3-1!

Una peste alta, a fost un meci frumos, și este lăudabilă inițiativa AJF Maramureș, de a organiza finala și la Liga 5, de a încununa onorific, campioana și în această Ligă, care până la urmă este tot a Maramureșului. Cu finala dintre Faur Fărești și Gloria Sălsig, se încheie sezonul fotbalistic în Maramureș, un sezon încărcat, mai rămâne să fim alături de Viitorul Ulmeni, campioana județului Maramureș, în tentativa sa de a promova în Liga 3! Felicitări învingătorilor, cinste învinșilor!

Zoltan Szekely – președinte AJF Maramureș, în exclusivitate pentru baiamaresport.ro

„Am ținut să fac acest meci, v-am spus, că la orice nivel, că este Liga 4, că sunt campioanele care  ne reprezintă la turneele finale, că sunt copii și juniori sau Liga 5, pentru mine sunt egali, toți sunt membrii afiliați și trebuie să avem grijă de toți”.

Lasă un răspuns

Top