You are here
Home > Opinii > EXCLUSIV MTS ne-a lămurit: Ștefan Gavriluți este SUPERcompetent să conducă CSN „Lascăr Pană”!

EXCLUSIV MTS ne-a lămurit: Ștefan Gavriluți este SUPERcompetent să conducă CSN „Lascăr Pană”!

 

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

În România unele instituții publice s-au obișnuit să trateze arogant și în bătaie de joc nevoia de informații publice așa cum este ea stipulată în lege, adică arogant și zemflemitor! Deși, legea este obligatorie pentru toți, se pare că pentru unii litera legii este facultativă!

Cu o întârziere de apoape o lună de zile Ministerul Tineretului și Sportului a catadicsit să dea curs unei cereri de informații publice pe care noi le-am adresat-o în data de 29 decembrie 2020, prin care solicitam 2 lucruri simple: confirmarea sau infirmarea numirii lui Ștefan Gavriluți în funcția de director adjunct la Complexul Sportiv Național „Lascăr Pană” din Baia Mare și care au fost criteriile acestei numiri!

Prin răspunsul adresat redacției noastre, semnat de Subsecretarul de Stat Radu Lebădă, MTS ne informează același lucru pe care noi l-am semnalat deja. Anume că numirea ex-primarului din Leordina la conducerea Complexului Sportiv Național „Lascăr Pană” din Baia Mare este una eminamente politică, și am arătat acest lucru cu documente. Noul președinte al Consiliului Județean Maramureș a hotărât să îndulcească gustul amar la pierderii alegerilor în Leordina a lui Ștefan Gavriluți, fapt pentru care l-a cooptat la Consiliul Județean Maramureș în funcția de consilier la cabinetul veicepreședintelui Consiliului Județean Maramureș (nu e clar care vicepreședinte)! Prin adresa nr. 12949/11.12.202 a MTS, la solicitarea făcută de președintele CJ Maramureș Ionel Bogdan, prospătul consilier la cabinetul vicepreședintelui CJ Maramureș este numit director adjunct la CSN „Lascăr Pană”! Planul lui Bogdan a (și) uitat ce a promis în campania electorală, și anume: „voi forma o echipă cu adevărat competentă în administrație, specializată în atragerea de fonduri europene, digitalizare și infrastructură”! (planul lui bogdan) Este extrem de ușor din opoziție să urli cât e ziua de mare și să te scandalizezi de numire politice făcute de adversarii tăi, asta până ajungi la butoane și procedezi la fel!

Revenind la răspunsul MTS, să spunem  doar că nu am aflat nimic nou:

„Având în vedere adresa nr. 13608/31.12.2020 înregistrată la Ministerul Tineretului și Sportului, transmisă de redacția www.baiamaresport.ro, privind detașarea domnului Ștefan Gavriluți la Complexul Sportiv Național „Lascăr Pană”, vă aducem la cunoștință următoarele:

Potrivit prevederilor art. 45-47 din Legea nr. 53/2003, republicată, Codul Muncii, cu modificările și completările ulterioare, detașarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziția angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia. Ca natură juridică, detașarea reprezintă o cesiune a contractului individual de muncă, cu clauza retrocesiunii. Ea presupune o relație triunghiulară la care participă angajatorul cedent, salariatul detașat și angajatorul cesionar.

Elementul contractual care se modifică este locul muncii. În cazul detașării, munca se prestează în favoarea angajatorului cesionar, nu a celui cu care salariatul se află în raporturi contractuale de muncă. Detașarea are un caracter temporar, ea poate fi dispusă pe o perioadă de cel mult un an. În mod excepțional, perioada detașării poate fi prelungită pentru motive obiective ce impun prezența salariatului la angajatorul la care s-a dispus detașarea, cu acordul ambelor părți, din 6 în 6 luni.

Referitor la temeiul legal care a stat la baza detașării domnului Gavriluți Ștefan, menționăm că. începând cu data de 17.12.2020, acesta se detașează de la Consiliul Județean Maramureș la Complexul Sportiv Național „Lascăr Pană” – Baia Mare potrivit prevederilor art. 45-47 din Legea nr. 53/2003, republicată, Codul Muncii, cu modificările și completările ulterioare.

Anexăm prezentei, în copie, CV-ul domnului Gavriluți Ștefan.

Vă mulțumim pentru înțelegere și implicare”!

În premieră, am primit de la MTS și c/v-ul proaspătului director adjunct de la Complexul Sportiv Național „Lascăr Pană” din Baia Mare. Trebuie să recunosc că sunt impresionat!!! Ștefan Gavriluți este absolventul Facultății de Educație Fizică și Sport al Universității din…Craiova, pe care a absolvit-o în 1996 la 27 de ani! Are masteratul în drept administrativ și statutul funcționarului public obținut în 2005 la Universitatea „Vasile Goldiș” din Arad, Facultatea de Drept. Asta probabil l-a „ajutat” să țepuiască Primăria Leordina cu suma de 182.154,78 lei!!! Îmi place la nebunie paragraful de la „aptitudini și competențe profesionale”, pentru care aș cere drepturi de autor: manager în resurse umane, capacitatea de a lucra eficient, adaptibilitate și flexibilitate, responsabilitate, competențe de comunicare, spirit de echipă, adaptibilitate socială, adaptibilitate de mediere a conflictelor, bune activități de time manegement, gândire analitică, Microsoft Office (Excel, Power Point, Word) – nivel intermediar”! Acest c/v a fost suficient Ministerului, nu și nouă!

După 20 de ani de administrație publică locală la Primăria Leordina, suntem nerăbdători să vedem „rezultatele” după periplul pe la Complexul Sportiv Național „Lascăr Pană” la  6 luni de provizorat, deși ne așteptăm că mandatul să-i fie reînnoit  din 6 în 6 luni, iar legea spune că doar în condiții „excepționale” se poate prelungi mandatul peste un an de zile!

Mulțumim încă o dată, Ionel Bogdan!!! Punem Maramureșul pe roate!!!!

Lasă un răspuns

Top