You are here
Home > Fotbal > EXCLUSIV INTERVIU Vasile Miriuță: „Venirea mea la Baia Mare nu e un pas în spate! Am ales cu sufletul!”

EXCLUSIV INTERVIU Vasile Miriuță: „Venirea mea la Baia Mare nu e un pas în spate! Am ales cu sufletul!”

 

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Minaur Baia Mare s-a reunit astăzi 11 ianuarie 2021, în vederea abordării sezonului de primăvară din seria 10 Liga 3! După cum BaiaMare Sport a scris în premieră la vremea respectivă, Vasile Miriuță este noul antrenor principal al echipei! El va fi ajutat de Vlad Ungureanu (antrenor secund), Vlad Țăran (preparator fizic), Vasile Șleam și Marius Marian (antrenori cu portarii). Cu preparatorul fizic Vlad Țăran, principalul Vasile Miriuță a lucrat și la prim divizionara AFC Hermannstadt. 

La capitolul venirii, site-ul oficial al clubului anunță înregimentarea lui Alexandru Pop (Rapid București), Bogdan Matei (Turis Oltul Turnu Măgurele), Claudiu Vereș (Sepsi OSK Sfântu Gheorghe) și Denis Szep (FCSB). Conducerea administrativă va fi asigurată în continuare de Iustin Balaj (manager sportiv) și Zoltan Szekely jr. (team manager). VEZI AICI ARTICOLUL 

Nu am scăpat ocazia de a-l provoca pe Miriuță la un scurt dialog, acum la începutul pregătirilor:

BMS:  Bine ai (re)venit la Baia Mare, de această dată în postura de antrenor principal la Minaur Baia Mare, locul 2, seria 10 din Liga 3!

VM: Bună ziua, în primul rând! Într-adevăr, mă bucur enorm că am venit acasă. Am plecat în 1991, poate cei mai tineri nu știu că am jucat câțiva ani aici la Baia Mare, după aceea am plecat în fotbalul mare. Am venit cu gânduri mari, să zic așa, pozitiv. Părerea mea este că a venit timpul ca și echipa Minaur Baia Mare să revină, prima dată, în Divizia B. Am avut o discuție foarte bună cu Dl. primar Cătălin Cherecheș, cu oamenii de aici care sunt la club și sperăm ca împreună cu toții să facem o treabă foarte bună și la sfârșitul lui mai sau începutul lui iunie echipa să ajungă din nou în Divizia B, unde a fost acum vreo 6 ani.

BMS: Din punctul de vedere al multor oameni de fotbal, venirea ta la Baia Mare este un pas înapoi pentru Vasile Miriuță! Cum le răspunzi?

VM: Mulți prieteni mi-au zis, și cum ai spus și tu, m-au sunat mulți și de la televiziuni unde mai mergeam, și mi-au zis: Vasile ai antrenat numai la Divizia A și te întorci la Divizia C. Părerea mea e că nu este un pas în spate, pentru că am ales cu sufletul, am venit acasă. Cred că am ajuns la maturitate profesională și chiar îmi doresc să facem lucruri mari. Nu văd un pas în spate, pentru că un proiect pe termen lung, așa cum am discutat cu Dl. primar să facem aici la Baia Mare, se poate face numai acasă la tine, cu oameni care te încurajează, sunt alături de tine. În altă parte nu poți să faci lucrul ăsta.

BMS: Bineînțeles, obiectivul tău este promovarea în Liga 2 cu Minaur Baia Mare, aș vrea să te întreb despre proiectul Minaur Baia Mare, care se vrea a se face la Baia Mare, dacă ești angajat în acest proiect pe termen lung sau mediu, sau scurt…

VM: Eu am semnat și am făcut contract pe 3 ani și jumătate. Părerea mea e că este un termen lung. Pentru că numai așa poți să construiești, nu poți să zici că vii astăzi și mâine construiești nu știu cât…Și încet-încet sperăm să se pună toate lucrurile la punct, pentru că avem nevoie de infrastructură, asta știm cu toții și important e să ducem echipa acolo unde merită. Pentru că ați văzut și Dvs. aici la noi în Ardeal mai avem o echipă-două la Divizia A și la Divizia B. Sunten noi, Satu Mare (dau un exemplu), Oradea, Bistrița, echipe cu tradiție, care din păcate toate sunt în Divizia C. Maramureșul și orașul Bia Mare merită o echipă în Divizia B, cu toate că avem și Recea, care este aici aproape de noi. Dar, încă o dată, tradiția trebuie să-și spună cuvântul!

BMS: Fără a diminua din meritele pe care le-a avut și Dorin Toma la echipă, unde crezi că s-a greșit până acuma, în ratarea promovării, dar și locul ocupat în campionat la această dată?

VM: Nu pot să-mi dau cu părerea unde s-a greșit, pentru că nu am fost aici. Dorin în ultimii ani a fost antrenor aici, a făcut o treabă bună dar părerea mea este că trebuie SĂ MERGEM LA UN ALT NIVEL! Au fost ani de zile de Divizia C, dar încă o dată,  noi trebuie să facem pasul la un alt nivel.

BMS: Vor fi achiziții în lot?

VM: Puțini jucători vor veni, să știți, nu vor veni mulți jucători. Îi cunosc, am văzut 2-3 meciuri de-ale echipei pe internet, chiar m-am uitat și acuma trebuie să am și eu un pic timp, o săptămână, 10 zile, să-mi dau seama, să vedem dacă vom mai avea nevoie de câțiva jucători, să vedem poate vor pleca 2-3 jucători. Asta rămâne de văzut în următoarele 10 zile.

BMS: Ești recunoscut ca un antrenor care știe să țină vestiarul, îi unești pe jucători. Crezi că e un factor important?

VM: Eu zic că da, e un factor pozitiv, eu zic că important e să fie respectul și din partea jucătorilor, disciplină, pentru că așa cum le dau eu respectul jucătorilor și sunt alături de ei, așa trebuie să fie și ei. 

BMS: Care este programul echipei în perioada imediat următoare?

VM: Ne vom pregăti aici până la sfârșitul lunii ianurie și preconizăm un cantonament în Ungaria, la Nyirbator, să vedem dacă acuma cu restricțiile astea dacă vom putea merge. Dacă nu, să vedem aici în țară. Dar de asta se ocupă team managerul Zoli Szekely, el trebuie să ne asigure cantonamentul cât mai bun, cu jocurile amicale. Așteptăm să vedem, astăzi am înțeles că se va hotărî dacă se va prelungi starea de urgență în Ungaria.

BMS: Un mesaj pentru suporterii băimăreni de la Vasile Miriuță, la început de An Nou!

VM: Eu îmi doresc să-i lase să vină la stadion, sunt sigur că sunt și ei dornici, n-au mai fost de-atâta timp în tribune, să ne susțină. Ce pot eu să le spun, atât noi staff-ul, conducerea și, bineînțeles, jucătorii, pentru că până la urmă ei sunt pionii importanți, actorii care joacă, vom face tot ce depinde de noi să-i mulțumim!

Lasă un răspuns

Top