You are here
Home > Fotbal > Juniori > EXCLUSIV INTERVIU Paul Juhasz: „Clubul se poate numi oricând Minerul Baia Mare!”

EXCLUSIV INTERVIU Paul Juhasz: „Clubul se poate numi oricând Minerul Baia Mare!”

 

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Despre Paul Juhasz iubitorii fotbalului din Baia Mare știu mai puține. Dar, Paul Juhasz este una dintre puținele persoane căruia chiar îi pasă de viitorul fotbalului băimărean. De aproximativ 11 ani de zile Paul a investit în copii și juniori, înființând FC Mara, o grupare (re)cunoscută privind performanțele reușite în competițiile la care au participat, pentru generozitatea cu care a răspuns la solicitările diverselor echipe de a asigura participarea în competițiile organizate de FRF la nivelul copiilor și juniorilor. Nu e chiar floare la ureche să-ți asumi o asemena responsabilitatea, de a forma și educa copiii în spiritul performanței sportive, de a conduce un colectiv pe mâna căruia părinții au încredere că sportul poate aduce beneficii și satisfacții personale copiilor lor. Din toamna anului 2020, Paul Juhasz a fost numit la conducerea Centrului de Copii și Juniori de la Minaur Baia Mare, tocmai datorită acestei experinețe acumulate în decursul unui deceniu de muncă asiduă cu viitorul fotbalului băimărean. De la el i se cere să pună pe picioare viitoarea Academie de Fotbal a Municipiului Baia Mare, care să propulseze în fotbalul mare fotbaliștii crescuți în Baia Mare, fără a mai fi nevoie să acceptăm exodul acestor talente în alte zone ale țării, pentru a face performanță. Paul Juhasz mai deține și denumirea mult disputată de MINERUL BAIA MARE, pe care el a hotărât să o cedeze în favoarea Municipiului Baia Mare, pentru un proiect viabil care să ducă fotbalul băimărean acolo unde îi e locul! Paul Juhasz s-a înhămat la o treabă extrem de grea, având în spate experiența cu fotbalul mic și în față un proiect generos așteptat de toată suflarea fotbalului băimărean!

La început de nou drum, Paul Juhasz a acceptat cu toată deschiderea să ofere un interviu, în exclusivitate, pentru BaiaMare Sport:

BMS: Paul Juhasz început de An Nou la Minaur Baia Mare, ești șeful Centrului de Copii și Juniori de puțină vreme, ce a adus nou Paul Juhasz în Centrul de Copii și Juniori de la Baia Mare?

PJ: Bună ziua, îmi pare bine să ne întâlnim în noul an, doresc un An Nou fericit tuturor iubitoilor de fotbal din județul Maramureș. Încercăm să consolidăm o Academie de Fotbal, bazată pe o cât mai mare valoare a copiilor, să-i selectăm din orașul Baia Mare și să putem să ieșim cu pieptul înainte, cum îmi place mie să spun în campionatul de republicani și  în campionatele de juniori din județul Maramureș!

BMS: Ai venit la Baia Mare cu câteva grupe de copii și juniori, care au activat pentru FC Mara, ai adus un plus din acest punct de vedere,cum gândiți pe mai departe strategia Centrului de Copii și Juniori, și eventual, competițiile la care vă gândiți să participați în acest an?

PJ: Într-adevăr am venit de la clubul Mara cu niște grupe, eu am sprijinit echipele orașului Baia Mare de fotbal, de prin 2013, cu grupe de copii pentru a putea participa echipa de seniori în campionatele în care erau angrenate. Dorim, în cazul în care FRF și AJF vor da drumul la competiții, să fim înscriși în campionatele republicane A, B precum și juniori C, D și E, Cupa Gheorghe Ola și Cupa Gheorghe Ene. Am gândit cu noul director tehnic al clubului, o piramidă în care nu se mai mișcă antrenorii ci doar jucătorii trec, urcă de la un antrenor la altul la fiecare 2 ani, pentru că Mister (Vasile Miriuță n.r.) a venit cu o nouă viziune, o viziune nouă o are și Gheorghe Hagi, sunt și Academii mari care au această viziune, dânsul activând și prin Germania, la centre de copii a venit cu viziunea asta, corectă și din punctul meu de vedere, în care toți copii pe măsură ce înaintează în vârstă se mută de la un antrenor la celălalt. Pentru că e mult mai ok ca un copil să învețe de la 5 antrenori decât să învețe de la un singur antrenor. Noi cpnsiderăm că în 2 ani de zile fiecare antrenor își arată capacitatea și cunoștințele fotbalistice copiilor pe care îi antrenează. 

BMS: În cât timp crezi că ar putea Centrul de Copii și Juniori să producă fotbaliști pentru echipa de seniori?

PJ: Noi și acuma avem un jucător la echipa de seniori, un copil din 2001, pe care l-am crescut noi, avem 4 jucători la Progresul Șomcuta Mare, copii din 2002, dintre care 2 chiar sunt titulari, la dl. Bogdan Cristian la Șomcuta Mare. Noi ne-am mulțumi dacă am reuși să scoatem 3-4 jucători, începând de anul acesta, speranța mea asta este. Acuma să vedem ce pretenții are Mister (Vasile Miriuță n.r.), el știe ce jucători are nevoie și la ce nivel trebuie să se ridice juniorii. Chiar astăzi (11 ianuarie n.r.) vine un copil din 2003 care e la noi la Centru, l-a chemat Mister (Vasile Miriuță n.r.) la antrenamentul de astăzi. Noi încercăm să punem jucători la dispoziția Directorului Tehnic.  

BMS: Ce se mai aude despre Academia de Fotbal a Municipiului Baia Mare?

PJ: Cu sprijinul dl. primar Cătălin Cherecheș și al Consiliului Local avem tot sprijinul lor, al conducerii clubului Minaur Baia Mare…

BMS: Veți putea face o Academie puternică de genul celor care există?

PJ: Noi așa sperăm. Acuma, noi avem și promisiunea unui teren sintetic la Grupul Școlar Minier, făcut de CNI și sperăm ca atunci când avem un pic de infrastructură, performanțele să crească.

BMS: Despre denumirea clubului Minerul dacă poți să ne spui câteva cuvinte și în ce stadiu sunteți cu ea.

PJ: Noi sperăm ca în momentul în care dl. primar și Consiliul Local vor dori să-i schimbe denumirea, nu mai avem nici o opreliște CLUBUL SE POATE NUMI ORICÂND MINERUL BAIA MARE! Așteptăm o singură derogare de la FRF, referitor la anul de înființare. Avem acolo o mică sincopă, noi am trimis deja actele la FRF, am vorbit cu șeful juriștilor de la FRF, așteptăm un răspuns, zilele acestea. Am vorbit înaite de Crăciun și de sărbători am vorbit cu Dânsul. Ne-a transmis că din puctul lui de vedere clubul se poate numi MINERUL BAIA MARE din vară, dacă autoritățile locale doresc ca clubul să se numească MINERUL BAIA MARE.

BMS: La Centrul de Copii și Juniori activează antrenori care sunt fost fotbaliști la Baia Mare. Sunteți mulțumiți de colectivul tehnic pe care îl aveți?

PH: Deocamdată suntem foarte mulțumiți. Împreună am creat acest colectiv, cu conducerea clubului, cu dl. Zoli Szekely, cu dl. Iustin Balaj, am stat am discutat, am pus la punct micile detalii. Deocamdată suntem mulțumiți. Toată lumea ESTE ÎN EVALUARE. La solicitarea conducerii clubului, a secției de fotbal, toți antrenorii sunt în evaluare, inclusiv eu, suntem în evaluare până la sfârșitul contractului. În cazul în care nu se îndeplinesc anumite obiective și nu se îndeplinesc anumite cerințe ale conducerii secției de fotbal, probabil că se vor face schimbări, în cazul în care nu facem față. 

BMS: Ce mesaj de început de An Nou dai copiilor și juniorilor din Centrul Minaur Baia Mare și părinților, totodată?

PH: În primul rând vreau să le mulțumesc părinților pentru sprijinul pe care ni-l acordă, și deschiderea pe care o au pentru fotbal. Copiilor vreau să le mulțumesc pentru că își sacrifică timpul și vin cu plăcere la antrenament. Sper că nu au alte probleme, doar să vină să se antreneze, le doresc un An Nou fericit, La mulți Ani și îi aștept la antrenament! 

2 thoughts on “EXCLUSIV INTERVIU Paul Juhasz: „Clubul se poate numi oricând Minerul Baia Mare!”

Lasă un răspuns

Top