You are here
Home > Fotbal > EXCLUSIV: Costel Orac: „La Baia Mare se putea forma o echipă puternică! Anghel promisese că va sprijini clubul!”

EXCLUSIV: Costel Orac: „La Baia Mare se putea forma o echipă puternică! Anghel promisese că va sprijini clubul!”

Ioan R. Ster

Costel Orac a (re)venit la Baia Mare, cu ocazia evenimentului organizat de FC Prietenia Baia Mare, în data de 22 iunie 2019. Fostul antrenor de la Baia Mare a condus de pe bancă formația Sportul București, în care au evoluat printre alții, Mihail Majearu, Vasile Caciureac, Lică Movilă, Marian Nazat, Tom Cristea, sau băimărenii noștri Cristian Vasc și Romică Buia. FC Prietenia Baia Mare s-a impus în fața bucureștenilor cu 6-4. Cu Această ocazie, Costel Orac împreună cu Heinrich Schorsch au „vizitat” baza sportivă de sub Dealul Florilor, și greu și-au putut ascunde dezamăgirea. Nu s-a schimbat NIMIC față de perioada în care cei doi formau un cuplu, președinte-antrenor, și reușeau să joace barajul pentru promovarea în Divizia A, doi ani consecutiv, în primul an reușind chiar promovarea în dauna Forestei Fălticeni, iar al doilea an au cedat barajul în fața constănțenilor de la Farul.

Costel Orac spune că a renunțat la antrenorat, în momentul de față ocupându-se de Centrul de Copii și Juniori de la Concordia Chiajna, de unde speră să producă jucători care să evolueze pe prima scena fotbalistică a țării. Cu toate acestea, are amintiri frumoase de pe vremea când antrena FC Baia Mare, dar și regretul că la Baia Mare s-ar fi putut forma o echipă puternică!

Costel Orac – ex-antrenor FC Baia Mare, în exclusivitate pentru baiamaresport.ro:

„Este o plăcere să revin la Baia Mare, n-am mai fost de foarte mult timp aici, am traversat o perioadă destul de frumoasă din cariera mea de antrenor, chiar aici la Baia Mare. Din păcate, astăzi constat că, ca și în Galațiul meu, în ceea ce privește fotbalul, lucrurile s-au dereglat total, din păcate. Dar, fiind cu prietenii și revenind după atâția ani, de aceea am și venit, pentru că mi-a făcut plăcere și m-am simțit foarte bine în perioada în care am fost la Baia Mare, și cred că am să revin, pentru că am rămas cu mulți prieteni, de aici din Baia Mare, și totdeauna voi reveni cu plăcere. E greu cu proiectele de la noi, toate se desfășoară numai din declarații, din păcate. Eu am renunțat la antrenorat, acuma sunt directorul Centrului de Copii și Juniori de la Chiajna, și încerc să scot ceva din generația asta tânără, în câțiva ani buni, sper să scot și eu câțiva jucători buni de la Chiajna, care să ajungă să joace măcar în prima ligă (…). Am un regret privitor la perioada petrecută la Baia Mare, pentru că a fost o perioadă bună și se putea mult mai mult, dacă se promova, dar ne-a lipsit sprijinul. Heinrich a făcut și el tot ce a putut, deși la vremea respectivă, primarul Anghel promisese că va sprijini mai mult clubul, nu știu exact cât a încercat sau nu. Se putea forma atuncea o echipă puternică, la fel era nevoie de timp și împrospătare și alte lucruri, dar ca să faci treburile astea, e nevoie de bani. Iubitorii de fotbal din Baia Mare să nu-și piardă speranța, pentru că nici eu nu am să mi-o pierd, atâta timp cât mă voi ocupa de copii și juniori, voi încerca să fac ceva, să las ceva în urmă și ușor, ușor, fotbalul să revină măcar la nivelul la care era la vremea respectivă, și nu în ultimul rând să reînceapă să aducă spectatorii în tribună, pentru că fotbalul fără spectatori e dezolant.” 

One thought on “EXCLUSIV: Costel Orac: „La Baia Mare se putea forma o echipă puternică! Anghel promisese că va sprijini clubul!”

  1. Da, bine spus, „am cedat” barajul cu Farul Constanta. Spectatorii au vrut sa intre in teren la tribuna a doua de nervi. Nu avem nevoie de blatisti ordinari care si-au batut joc de sperantele si visurile noastre ! Mai bine fara fotbal decat cu vanzatori gen Schorsch. Am fost prima echipa din lume care isi vinde locul in prima liga, ne-au dat si pe Eurosport ca stire. Asta dupa meciul cu Foresta si trocul cu Bacaul.

Lasă un răspuns

Top