You are here
Home > Fotbal > Dorin Toma și-a făcut temele dar nu a fost îndeajuns: Minaur-ACS Fotbal Comuna Recea 1-1 (0-1)

Dorin Toma și-a făcut temele dar nu a fost îndeajuns: Minaur-ACS Fotbal Comuna Recea 1-1 (0-1)

Ioan R. Ster 

Așa cum anticipau amândoi antrenorii, după meciul de Cupă de mirecuri, partida contând pentru etapa 2 din C5, Liga 3, dintre Minaur Baia Mare și ACS Fotbal Comuna Recea, a avut o cu totul alta desfășurare. Recea aproape că nu a contat deloc în atac, aproape tot meciul încercând sa contracareze atacurile în valuri ale băimărenilor. Au apărut și schimbări în cele două garnituri de start, dar cea mai interesantă modificare în așezarea echipei Minaur Baia Mare a fost trecerea lui David Simion din centrul apărării, pe stânga, acolo unde Viorel Chinde, omul meciului din Cupa României a fost anihilat complet de fundașul băimărean. De altfel, David Simion a fost unul dintre cei mai buni jucători din echipa antrenată de Dorin Toma, Vlad Ungureanu și Marius Marian. Anihilarea „vitezistului” Chinde a dat oportunitatea jucătorilor băimăreni de a-și desfășura acțiunile de atac în voie, băimărenii având numeroase ocazii de gol, doar intervențiile excelentului Bota, privând Minaur de la o victorie care ar fi fost logică din punct de vedere al desfășurării ostilităților. Până la urmă, derby-ul maramureșean al seriei s-a terminat nedecis, 1-1, după două execuții foarte frumoase semnate de Micaș (min.36) și Bedea (min.62).

Partida a început sub nota de dominare a băimărenilor care au asaltat poarta apărată de Bota. Coroian este cel care încearcă vigilența lui Bota (min.6), dar portarul celor de la Recea respinge în corner. Muscă șutează și el peste poarta receană (min.15), din afara careului de 16, lateral stânga. Prima încercare a lui Bedea se petrece în min. 17, dar șutul acestuia trece alături. În min. 19, Lemac centrează pentru Muscă, șutul acestuia este scos de Bota în corner. De partea cealaltă, Romario Rus șutează de la 16 m peste portarul Balazs, și peste poartă. În min.36. Muscă primește o minge excelentă pe linia de 6 m, dar șutul său este scos miraculos de Bota. Pe contratac, Micaș preia o minge la centrul terenului și își depășește pe rând adversarii ieșiți în cale și de la 20 m puțin lateral stanga sutează imparabil sub bara porții băimărene, dechizând scorul: 0-1. În min. 44 Bota mai respinge o dată în corner o acțiune de atac a băimărenilor.

După pauză, înainte de reluarea reprizei a doua, Asăujan (rezervă) și Dorin Toma văd amândoi cartonașul galben după o altercașie la banca de rezerve a oaspeților. Pe teren, dominarea băimăreană se accentuează. Jucătorii echipei antrenate de Romică Buia încearcă să tragă de timp, și să fragmenteze cât mai mult jocul. În min. 47 Duruș șutează din aproprierea liniei de la 16 m, pe langă poarta lui Bota. Răzvan Rus încearcă și el poarta dar șutează peste poartă (min.53). Urmează două minute magistrale ale lui Bedea. În Min. 61, Bedea șutează din prima din interiorul careului, același Bota scoate în corner. După numai un minut, în min. 62, Minaur Baia Mare egalează prin același Bedea cu o execuție magistrală cu un șut de la 20 m trimițând minge în vinclul porții apărate de excelentul Bota: 1-1!

În min. 66 David Simon are șansa desprinderii dar lovitura sa de cap trece alături.. Oșan are și el șansa victoriei în bocanc dar șutul său este deviat în corner.

A fost o partidă frumoasă, cu multe faze de poartă, un meci în care Minaur Baia Mare merita victoria după cum au decurs ostilitățile. Până la urmă s-a terminat egal, și echipa lui Dorin Toma caută prima victorie în campionat etapa viitoare în deplasarea de la Cugir, o echipă extrem de incomodă cu muți viteziști în echipă, și Paul Păcurar (ex-băimărean), în formă excelentă.

Dorin Toma, antrenor Minaur Baia Mare:

Un joc total diferit față de meciul de miercuri, l-am abordat foarte serios pentru că ne interesează campionatul. Ați văzut și voi, a fost un joc la o singură poartă. Din păcate, adversarul nostru are o ocazie și reușește să marcheze. Am avut, după părerea mea, 7-8 ocazii de a marca, multe faulturi făcute de cei de la Recea, care, din păcate, nu s-au soldat și cu cartonașe galbene. Îi felicit  pentru jocul pe care l-au făcut, și-au urmărit interesul, la fel  și noi. Sperăm să ne revenim cât de repede, pentru că facem un joc foarte bun și este păcat că încă nu aducem puncte. Dar etapele următoare, jocul este bine pus la punct și vom reuși și acest lucru. La banca de rezrve a fost o discuție cu jucătorii adverși, care așa sunt, poate, învățați, să înjure antrenorii adverși, arbitrii, spectatorii. A fost doar o discuție, să nu se comporte în felul acesta, dar ei au amplificat-o cum fac ei de obicei.Și recea au avut jucători pe viteză dar nu s-au prins absolut deloc. La cugir este un joc pe care trebuie să-l câștigăm, la fel și următorul…și următorul, în câteva etape vom ajunge sus de tot”.

Romică Buia, antrenor principal ACS Fotbal Comuna Recea:
 
„V-am zis că o să fie mai greu. Nu prea am contat în atac, dar e bine că am înscris. Important este că am reuși cât de cât să-i capacitez pe băieți după trei zile. Noi n-am avut prea multe schimbări în echipă, ai văzut am jucat și miercuri, am fost un pic cam cam obosiți, dar eu zic că am oferit un spectacol frumos, cu două goluri senzaționale. Păcat că nu am reușit să luăm toate cele trei puncte. Dar, acesta este fotbalul. Un punct în deplasare este important. Este bine pentru noi că avem 4 puncte după primele 2 etape, mergem înainte.Avem o săptămână de pregătire, vrem să-i aducem pe jucători la capacitate maximă, pentru că iar avem doi accidentați și nu avem un lot așa de numeros, cum au cei de la Baia Mare. Am făcut două schimbări, doar două pentru că nu am avut soluții pentru atac, pentru că vroiam să înscriem, dar n-am avut soluții pentru atac. Acesta este lotul,vârful de atac este accidentat, celălalt nu este refăcut, sperăm ca săptămână asta să-și rezolve, să revină și să intre în echipă.  Nu știu ce s-a întâmplat la pauză, eu eram înăuntru, nu a fost pe bancă”
 
Adrian Bedea, jucător Minaur Baia Mare, autorul golului egalizator:
 
„Nu suntem mulțumiți cu acest egal, din păvate, a fost frustrant. Am muncit mult săptămâna asta, la fel ca și celelalte, din păcate pentru noi, nu reușim să obținem prima victorie, care cred eu că ne descătușăm, și cum am zis, este foarte frustant, să iei gol pe o ocaziea celor de la Recea, timp de 90 de minute, pe un contraatac, din faza noastră fixă. Acesta este fotbalul și sper că data vitooare, sau la meciul următor să fim noi avantajați, pe chestia asta, să avem un șut și să batem, de exemplu. Cu siguranță, astăzi meritam victoria. Poate că ne-a lipsit luciditatea în fața porții, norocul, dacă avem puțin noroc și multe faze fixe, bătute foarte bine acolo în 6 m. Din păcate nu am reușit să înscriem. Se pot aduce puncte din cele două deplasări, jocul de astăzi ne dă speranțe, chiar foarte mari speranțe, dacă intrăm cu aceiași atitudine și luăm fiecare meci în parte, eu zic că o să vină și punctele și victoriile”.
 
Viorel Chinde, jucător ACS Fotbal Comuna Recea:
 
„Având în vedere că am jucat din trei în trei zile suntem mulțumiți de acest rezultat, se putea și mai bine de atât. dar  într-un final e bine că n-am pierdut și am scos un punct din deplasare, pentru noi este bun și acest rezultat. A fost destul de greu, având în vedere și căldura, am luat golul ăla prea ușor, dar a fost o execuție frumoasă din partea adversarului. Până la urmă, sperăm să mergem mai bine de atât  și să ne îndeplinim obiectivul, promovarea. Astăzi trebuia să muncim mai mult decât am făcut-o și cred că se putea să luăm cele 3 puncte dacă eram mai atenți puțin în apărare.”
 
Minaur Baia Mare – ACS Fotbal Comuna Recea 1-1 (0-1)
 
Stadion Municipal „Viorel Mateianu”
Spectatori : cca. 1300
Au ănscris: Bedea (min.62)/Micaș (min.36)
Cartonașe galebene: Duruș, Oșan, Lemac, Dorin Toma/Bota,Urs, Opriș, Maftei,Chinde, Asăujan
Arbitri: Dan Dreve (Cluj Napoca) – centru, Radu Pascu (Satu Mare), Bogdan Cireadă (Oradea) – asistenți
Observatori FRF: Lorant Szanto (Tg. Murel), Ivan Toma (Bistrița)
 
Minaur Baia Mare:Dombradi Balazs – Ciprian Duruș, Jean Prunescu, Răzvan Lupu, David Simion, Bogdan Piper (min.78 Sandu Bococi), Andrei Coroian, Paul Oșan, Adrian Bedea (min.70 Valer Giurgiu), Alexandru Muscă (min.46. Răzvan Rus), Brian Lemac. Rezerve neutilizate: Alex Gudea – Laurențiu Șandor, Krizstian Szekely, Raul Stanciu. Antrenori: Dorin Toma (principal), Paul Ungureanu (secund), Marius Marian (portari).
 
ACS Fotbal Comuna Recea: Alin Bota – Marius Potcoavă, Lorant Kis, Milian Urs, Mihai Cohan, Vlad Opriș (min.73 Alex Oltean), Claudiu Maftei, Alexandru Mărieș, Adrian Micaș, Viorel Chinde, Romario Rus (min. 81 Cristian Erdei). Rezerve neutilizate: Vasile Iura – Marius Mitrea, Cătălin Jucan, Bogdan Pașca, Vlad Asăujan. Antrenori: Romică Buia (principal), Ovidiu Mic (secund).

Lasă un răspuns

Top