You are here
Home > Fotbal > Cupa României > CUPA ROMÂNIEI Baia Mare în optimile Cupei după o pauză de 6 ani! Minaur Baia Mare – Poli Iași 3-1 (1-1)!

CUPA ROMÂNIEI Baia Mare în optimile Cupei după o pauză de 6 ani! Minaur Baia Mare – Poli Iași 3-1 (1-1)!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Minaur Baia Mare s-a calificat în optimile Cupei României, după ce a învins Poli Iași cu 3-1 (1-1)! Golurile formației băimărene au fost marcate de Alin Văsălie (13, 66) și Mircea Donca (61), pentru formația din Copou a înscris Alexandru Zaharia (39). 

Elevii antrenați de Ciprian Danciu au confirmat forma foarte bună în care se află în acest sezon competițional, reușind o performanță de care Baia Mare nu a mai avut parte din 29 octombrie 2015, când vicecampioana României, FCSB trecea de FCM Baia Mare cu 4-1, după executarea loviturilor de departajare, în optimile Cupei României.

Partida a început cu băimărenii la timonă și în min. 10, Alin Văsălie șutează pternic puțin peste poarta apărată de Ianoș Brânză. Băimărenii reușesc să deschidă scorul relativ repede în min.13, după o fază foarte frumoasă la capătul căreia Viorel Chinde zguie stâlpul din stânga lui Brânză, mingea ajunge la Văsălie la 18 m care trimite din prima în poarta adversă: 0-1! Teut este aproape de gol în min.18, la centrarea lui Donca de pe partea dreaptă dar un apărător advers este pe fază și respinge în corner. Ieșenii reusesc să egaleze pe finalul primei reprize în min.39, după o greșeală a lui Donca în jumătatea băimăreană, Aftanache interceptează și produce mai multe bâlbâieli ale fundașilor centrali gazdă, mingea ajunge la Zaharia, care trimite în plasa porții apărate de Gudea, din apropierea porții: 1-1! Oaspeții mai au o ocazie de gol în min. 41 când Brayhan șutează slab din interiorul careului dar Gudea reține.

După pauză, băimăreanul Onea execută puternic o lovitură liberă de la 35 m, Gudea respinge de sub bară în corner (min.59). În min. 61, Donca își repară greșeala de la golul oaspeților și aduce Baia Mare în avantaj reluând în plasă o centrare puternică în fața porții venită de pe partea dreaptă de la Viorel Chinde: 2-1! Băimărenii au o a doua bară a partidei când șutul lui Văsălie de la 30 întâlnește stâlpul din dreapta porții apărată în repriza a doua de Axinte, mingea este apoi respinsă de un apărător în corner (min.65). Din cornerul rezultat, Văsălie înscrie al doilea său gol, trimițând în poartă o minge respinsă greșit de apărarea ieșeană: 3-1! Batchabi are și el o ocazie de gol în min. 73, dar șutul său trece alături de poarta oaspeților. Stanciu are și ocazia de a marca din lovitură liberă de la 28 m, dar șutul său trece foarte puțin pe lângă vinclul porții (min.80). Ultima ocazie a partidei aparține tot băimărenilor, Jucan șutează puternic din afara careului peste poarta lui Axinte (min.90).

Deși, este considerată o surpriză victoria băimărenilor în fața divizionarei secunde antrenată de Costel Enache, după aspectul jocului, Minaur a meritat victoria și calificarea în optimile Cupei României. La fel de adevărat este și faptul că Poli Iași a venit la Baia Mare cu un lot de jucători a cărui medie de vârstă era puțin peste 20 de ani! Există posibilitatea ca singura echipă de Liga 3 care va continua în Cupa României să fie Minaur Baia Mare și asta nu face decât să ne onoreze. Parcursul bun al echipei antrenate de Ciprian Danciu trebuie să continue și în campionat, acolo unde deplasarea de la Șimleu nu se arată deloc a fi un galop de sănătate, echipa lui Dacian Nastai se află pe cai mari în ultimele 2 etape și loc de play-off, locul 4.

Ciprian Danciu – antrenor principal Minaur Baia Mare, declarații dipă meci:

Costel Enache – antrenor principal Poli Iași, declarații după meci:

Sergiu Ciocan – Minaur Baia Mare, declarații după meci:

Răzvan Onea – Poli Iași, declarații după meci:

CUPA ROMÂNIEI

16-imi

MINAUR BAIA MARE – POLI IAȘI  3-1 (1-1)

Au înscris: Alin Văsălie (13,66), Mircea Donca (61), respectiv Alexandru Zaharia (39)

Cartonașe galbene: Răzvan Lazăr (58), Antonio Lung (67) / Dragoș Ungureanu (74), Francisc Cristea (84)

Arbitri: Mircea Ardelean (Arad) – centru; Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj), Cosmin Bojan (Tg. Mureș) – asistenți; Dragoș Nicolae Lunca (Cluj Napoca) – rezervă.

Observatori FRF: Dan Jiga (Bistrița), Leontin Moga (Zalău).

Minaur Baia Mare: Alexandru Gudea – Antonio Lung, Gabriel Oiță, Răzvan Lazăr, David Simion, Adrian Micaș (Valer Giurgiu 81), Mircea Donca (Ciprian Stanciu 62), Denis Matei, Viorel Chinde (Sergiu Ciocan 62), Arthur Teut (Gabby Batchabi 62), Alin Văsălie (Cătălin Jucan 84). Rezerve neutilizate: Raul Baila – Adrian Bura, Marius Potcoavă, Milian Urs. Antrenori: Ciprian Danciu (principal), Ovidiu Mic (secund).

Poli Iași: Ianoș Brânză (Teodor Axinte 46) – Cătălin Defta (Iulian Iurașcu 63), Ștefan Cană, Dragoș Ungureanu, Răzvan Onea, Francisc Cristea, Marian Tarsa, Alexandru Aftanache (Alexandru Mărieș 78), Robert Asăvoaiei (Petru Corobuță 84), Brayhan Torres, Alexandru Zaharia (Jean Deretti). Antrenori: Costel Enache (principal), Adrian Senin (secund).

Sursa foto: Qshot – Dan Buia pagina de facebook

 

Lasă un răspuns

Top