You are here
Home > Rugby > Naționala României > CUPA MONDIALĂ DE RUGBY România, misiune imposibilă

CUPA MONDIALĂ DE RUGBY România, misiune imposibilă

 

 

 

 

 

Alin Boțioc 

România, misiune imposibilă

În această seară începând cu ora 22.00 reprezentativa de rugby a României prezentă la Cupa Mondială din Franța, va susține la Lille cel de-al treilea meci din grupa B contra Scoției (numărul cinci în clasamentul mondial).

După două dintre cele mai umilitoare eșecuri suferite la o ediție de Cupă Mondială; 8-82 cu Irlanda și 0-76 cu Africa de Sud ambele precedate de cele de la ediția din 2003, 8-90 cu Australia respectiv cea de la ediția din 2007, 8-85 cu Noua Zeelandă, în primul XV al tricolorilor conduși de Eugen Apjok vor apărea zece noi schimbări.

În meciul contra Scoției vor debuta la o Cupă Mondială internaționalul tongan de rugby 7 din lotul zimbrilor Sikuea Taliuli, alături de compatriotul său Sioeli Lama de la (C.S.A.Steaua București) și Costel Burțilă de la (Rugby Club Hyeres Carqueiranne La Crau).

Din formula de start vor face parte și alți patru componenți ai campioanei României; talonerul Robert Irimescu (n.1 martie 1996), jucătorul din linia a doua Ștefan Iancu (n.1 iuie 1998), flankerul Florian Roșu (n.20 aprilie 1993) sau centrul de origine neo-zeelandeză Jason Tomane (n.4 martie 1995).

Datorită accidentărilor apărute după primele două meciuri din faza grupelor, Eugen Apjk a fost nevoit să convoace la lot alți trei jucători toți din campionatul intern; mijlocașul la deschidere Luca Nichitean (C.S.M.Știința Baia Mare) precum și centrii Alexandru Bucur (Sport Club Municipal Timișoara) respectiv Mihai Graure (C.S.Dinamo București).

Lasă un răspuns

Top