You are here
Home > Rugby > Liga Națională de Rugby > CSM ȘTIINȚA BAIA MARE Rugbiștii băimăreni au părăsit Africa de Sud și se îndreaptă spre România!

CSM ȘTIINȚA BAIA MARE Rugbiștii băimăreni au părăsit Africa de Sud și se îndreaptă spre România!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Criza generată de noua variantă a SARS-COV2, Omicron, din Africa de Sud și blocarea echipei de rugby CSM Știința Baia Mare în Africa de Sud, se apropie de sfârșit. Prin grija personală a noului prim-ministru român, Nicolae Cucă, a autorităților române din țară, și a diplomaților de la Pretoria, o cursă specială a companiei TAROM a preluat și părăsit Africa de Sud. La bordul zborului se află și sportivii echipei CSM Știința Baia Mare, campioana României la rugby, care a participat la un puternic turneu la antipozi.

Alături de delegația echipei CSM Știința Baia Mare la bordul aeronevei se află și alți 21 de  cetățeni români și 18 cetățeni europeni (10 bulgari, 4 spanioli, 3 polonezi, 1 ungur) proveniți din alte state europene, informează stiripesurse.ro

În toată această perioadă Ambasada României de la Pretoria prin ambasadorul român, au fost alături de jucătorii băimăreni și s-au aflat și la îmbarcarea sportivilor băimăreni de la Johannesburg cu destinația București. De asemenea, sursa citată mai menționează că 7 cetățeni români aflați în Cape Town, nu au putut să facă îmbarcarea, fie că nu au ajuns la timp la Johannesgurg, fie că nu aveau efectuate la timp testele PCR, necesare pentru a putea fi îmbarcați.

Delegația sportivilor băimăreni, va ajunge în România, cel mai probabil în cursul zilei de 1 decembrie 2021, pe aeroportul București-Otopeni, după care vor zbura către Baia Mare, tot cu o cursă TAROM. Ei vor fi nevoiți să stea în carantină 14 zile, și o nouă serie de teste după a 10-a zi. În tot acest timp, disputarea finalei Cupei României stă sub semnul întrebării, după ce timișorenii nu sunt de acord cu amânarea finalei, în ciuda problemelor întâmpinate de delegația echipei CSM Știința Baia Mare!!!

Să fie oare invidia de vină? 

Lasă un răspuns

Top