You are here
Home > Fotbal > CONFERINȚĂ DE PRESĂ Raphael Stănescu: „Am venit la Baia Mare pentru că este un proiect bun se vrea promovarea!

CONFERINȚĂ DE PRESĂ Raphael Stănescu: „Am venit la Baia Mare pentru că este un proiect bun se vrea promovarea!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

În pauza competițională de iarnă Minaur Baia Mare s-a despărțit de mai mulți jucători cu care echipa antrenată de Ciprian Danciu a început sezonul competițional, unii dintre ei cu probleme de indisciplină, așa cum a menționat amtrenorul băimărean la conferința de presă de joi. Campania de achiziții din această iarnă de la Baia Mare a fost una pe măsură să-l mulțumească pe Ciprian Danciu, cel care a primit jucători pentru toate posturile pe care le-a cerut, pentru aducerea acestora dându-și personal acordul.

Poate cele mai răsunătoare transferuri din această iarnă a fost aducerea cuplului Raphael Stănescu – Patrick Petre, veniți amândoi de la Dacia Unirea Brăila, echipă condamnată la retrogradare în eșalonul secund. Cei doi sunt foarte buni prieteni și în afara terenului, iar cei doi au contribuit decisiv la promovarea echipei Dacia Unirea Brăila în Liga 2!

Capul de afiș al acestei perioade de pauză competițională l-a ținut suspendarea venită de la FRF pentru Raphael Stănescu, pentru scandalul de corupție din 2019, vizată fiind partida dintre UTA Arad și Daco-Getica București. Este cel puțin ciudată suspendarea de 2 luni dictată proapătului băimărean atâta timp cât Stănescu nici măcar nu a făcut parte din lotul pentru partida cu pricina, nu a participat nici la antrenamentele echipei din săptămâna premergătoare partidei, din cauza decesului bunicului său, un deces care  l-a afectat extrem de mult, bunicul său fiind persoana căreia îi datora foarte multe. Anunțul suspendării a căzut ca un traznet, nu numai pentru jucător dar și pentru staff-ul tehnic și administrativ, cei care și-au pus bazele și speranțele în talentatul jucător. Raphael Stănescu este genul de jucător pe care orice antrenor și l-ar dori în echipă, un veritabil număr 10, înzestrat cu talent, marcator înnăscut, tehnic și cu execuții apreciate. 

În conferința de presă de joi, la care a participat și Raphael Stănescu, acesta a precizat că în momentul de față așteaptă motivarea hotărârii pentru a putea acționa în consecință, o motivare care se lasă așteptată chiar și după cele 3 săptămâni care au trecut de la pronunțarea sentinței! Cam acesta este managementul cu care se laudă Burleanu în fața opiniei publice, un management „de clasă” parte a „Strategiei 2.0” pe care o promovează! Jucătorul băimărean își reproșează că nu și-a angajat un avocat atunci când a fost chemat la comisiile Federației, iar dacă Marius Baciu care era pe banca tehnică a bucureștenilor la acel meci, cel care a făcut lotul și echipa, schimbările, etc a primit doar cartonașul galben, primind un avertisment și 10.000 lei amendă, Raphael Stănescu a văzut cartonașul roșu pentru 2 luni și 10.000 lei amendă!

Încă de la începutul sezonului am anticipat că jocurile pentru promovarea în Liga 2 sunt făcute în seria 9 și seria 10 în favoarea echipei lui Ioan Andone, cel care a lăsat Federația pentru a se alătura proiectului de la FC Hunedoara! Altfel nu se explică de ce FC Hunedoara activează în seria 10, iar Jiul și Deva nu, de ce CFR Cluj 2, a fost repartizată în seria 10, în timp ce colegele din Cluj Napoca și apropiere, în seria 9! Miroase urât de tot a promovare hotărâtă în birourile Federației încă din vară, ca parte integrantă a Stategiei 2.0! Și pentru ca orice încercare a celor de la Baia Mare de a-și întări lotul, de a avea oarecare șansă la un eventual Baraj, nu ar fi mai bine să fie suspendat proaspăta achiziție? Ar fi extrem de urât, cu miros de corupție ca aceste lucruri să se adeverească, iar peste centenarul clubului din Hunedoara să se așterne această PATĂ de aranjament în birourile Federației între foștii colegi ai lui Ioan Andone de la Casa Fotbalului, și conducerea hunedoreană!

Raphael Stănescu – Minaur Baia Mare

„Am venit la Baia Mare pentru că este un proiect bun, se vrea promovarea. După cum știți, am la activ 2 promovări, sunt obișnuit cu acest gen de echipe și sper să ne atingem obiectivul, să promovăm, de ast suntem toți aici. Referitor la suspendarea primită vreau să spun un singur lucru. Nu cred că este corect ce mi s-a întâmplat. Nefiind în lotul care a făcut deplasarea la acel meci, nefiind la antrenamentele echipei în acea săptămână, sau ultimele antrenamente, de mircuri, joi și vineri, inclusiv meciul de sâmbătă nu știu de ce sunt eu acuzat și băgat în acea oală. Asta rămâne să vedem, aștept hotărârea, motivarea de la Federație, deocamdată n-am primit-o, de 3 săptămâni și după aceea voi acționa în consecință. Voi face recurs, pentru că nu cred că este normal ce mi s-a întâmplat. Am venit aici să joc, am venit cu entuziasm, iar de când am aflat, vă dați seama, că și moralul meu și față de Mister și față de toată lumea, sincer să fiu, mi-a fost și rușine, pentru că, poate și-au pus baza în mine, poate aveau planuri, i-am dat peste cap. Sper să pot să joc, să pot să ajut, cu siguranță voi ajuta, pentru că voi reveni mult mai puternic, și vă asigur că o să dau tot ce am mai bun să promovăm. Normal că am conștiința împăcată, că nu am participat la astfel de discuții, altfel nu acceptam să vorbesc, am mai dat o declarație la alt ziar ( Liga2.prosport.ro ).În primul rând, eu când am plecat de la Daco-Getica, sunt singurul jucător care și-a luat toți banii de acolo, până la ultimul leu. De ce ceilalți nu și-au luat toți banii? Domnul Ciuclea patronul echipei, m-a sunat personal și m-a chemat să vin să-mi dea banii toți.Asta după ce s-a întâmplat, tot ce s-a întâmplat, când a desființat echipa. Dacă eram, credeau sau considerau că eu sunt băgat cumva în treaba aia sau aș fi capul răutăților nu cred că îmi mai dădea bani. Mă lasa să-mi bag memorii, să merg la comisii și așa mai departe.Asta âmi reproșez că nu m-am dus cu avocat de la început. Dar nesimțindu-mă vinovat am considerat că da, mă duc vorbesc cu oamenii la Federație și atâta tot. Acuma âmi pare rău că nu m-am dus direct cu avocat, dar de unde să știu? Patrick este un bun prieten de-al meu de mulți ani de zile, dar în afara acestui fapt, ne înțelegem foarte bine și în teren, dovadă că și la Brăila am dat foarte multe goluri împreună, am promovat echipa. La Minaur am găsit un grup de băieți OK, cred că sunt jucători de valoare și cred că acest lot poate promova în Liga 2 fără probleme. Suporterii să aibă încredere, în noi, să aibă încredere în echipă, să vină în număr cât mai mare la stadion, cel puțin când jucăm acasă, să ne susțină, și eu spun că echipa acesta nu-i va dezamăgi!”

Lasă un răspuns

Top